vineri, 25 mai 2012

Evoluţia televiziunii prin satelit în următorii 10 ani

Industria de televiziune cu plată prin satelit a avut venituri de aproape 90 miliarde dolari ( 72 miliarde de euro) în 2011,  faţă de 79 miliarde dolari în 2010. Numărul total de canale de televiziune distribuite a ajuns la 19650.


Veniturile globale din industrie se prognozează că vor ajunge la aproape 150 miliarde dolari în 2021, cu pieţele emergente (de exemplu America Latină, Europa Centrală, Rusia, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia), reprezentând o creştere semnificativă a veniturilor, care aproape se vor dubla in urmatorii zece ani.

Numărul de platforme de televiziune DTH a crescut la 137 în anul 2011, ajungând la 184 de milioane de abonaţi. La nivel mondial se presupune ca aproape 350 milioane de gospodării se vor abona la platforme de televiziune prin satelit cu plată ( DTH ) până în anul 2021, reprezentând o creştere anuală de 6,7%.

În ultimul deceniu, numărul abonaţilor la televiziunea cu plată prin satelit a crescut cu cel puţin 10% în fiecare an. Tendinţa pozitivă a continuat şi în 2011, când subscrierile la nivel mondial au crescut cu aproximativ 16%. Printre cele mai rapide pieţe în creştere se numără Brazilia, Rusia şi India. Asia a devenit lider în ceea ce priveşte creşterea numărului de abonaţi, in special datorită pieţei indiene, în plină expansiune. În anul 2021 se aşteaptă ca 77% din abonaţi la DTH prin satelit din întreaga lume să fie din regiunile în curs de dezvoltare.

Regiunile emergente vor avea cel mai mare procent de abonaţi la televiziunea prin satelit, pe măsură ce pieţele mature se concentreză mai mult pe profitabilitate. Multe platforme au fost lansate în ultimii cinci ani, ceea ce înseamnă că trebuie să înceapă acum să obţină rezultate. Pentru a realiza acest lucru, platformele au diversificat numarul de canale si servicii , pentru a putea motiva cresterea de preţuri la abonamente.

Platformele DTH prin satelit vor trebui obligatoriu să investească in urmatorii 10 ani în servicii cu valoare adăugată, cum ar fi HD şi 3D şi să ofere noi generaţii de receptoare pentru a dezvolta avantaje competitive. Peste 90 de platforme DTH au deja canale HD prin satelit.

Mai mult de 2.800 de canale HD au fost distribuite de platforme DTH la nivel mondial în 2011. Aproape 600 de canale HD au fost lansate în cursul anului 2011.  HDTV şi formatele emergente (de exemplu 3DTV şi Ultra HD) ar trebui reprezinte modalitaţile de emisie a canalelor tv peste un deceniu .

Următoarea generaţie de receivere a fost deja lansată în unele ţări, dar numărul lor a rămas relativ limitat în industria de televiziune prin satelit.

Urmatoarea generatie de set-top box ar trebui să ofere cu adevărat servicii video la cerere ( VoD ) . Ca o consecinţă, aceste facilităţi oferite abonaţilor ar permite să distribuitorii de pachete DTH prin satelit să concureze mai direct cu furnizorii de servicii tv prin protocol IP sau prin cablu de pe acestă piaţă Video On Demand. Furnizorii de servicii prin cablu au fost deja în măsură să furnizeze cu "adevărat" servicii de VoD deja de mai mulţi ani. În afară de avantajul competitiv, următoarea generaţie de set-top box este, de asemenea, de natură să faciliteze trecerea de la televiziunea liniară cu abonamente (de exemplu, prin satelit, pay-TV sau FTA) la servicii de televiziune şi video la cerere.


Niciun comentariu despre subiectul „Evoluţia televiziunii prin satelit în următorii 10 ani”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile