sâmbătă, 21 iulie 2012

Bollywood HD se lansează în România la 1 august 2012

Televiziunea Bollywood HD este primul canal indian disponibil în format high definiton în România. Bollywood HD va difuza filme, show-uri şi seriale indiene în format full HD. Printre filmele care vor fi difuzate de Bollywood HD se numără şi "Three Idiots", în regia lui Rajkumar Hirani. Filmul va fi difuzat pe 3 august și prezintă povestea a doi prieteni care încep o călătorie în căutarea unui amic cu care nu au mai ţinut legătura. Pe parcursul aventurilor, ei se confruntă cu o serie de peripeţii care vor îngreuna atingerea acestui obiectiv.

"De la 1 august, Bollywood HD va emite pe satelit şi purtăm discuţii cu partenerii noştri tradiţionali - Romtelecom şi UPC - pentru difuzarea canalului în reţelele lor", a declarat Ionuţ Samoilă, reprezentant al ISG Media. Lansarea Bollywood HD pe satelit, de la 1 august, marchează apariţia pe piaţa europeană a celui de-al patrulea post cu producţii indiene, alături de Bollywood TV, Bollywood Classic şi Bollyshow.

Aceste trei posturi sunt disponibile din luna februarie a acestui an şi au fost aduse în România de compania ISG Media. Bollywood TV difuzează în HD şi SD cele mai cunoscute pelicule indiene produse între 2000 şi 2011, în timp ce Bollywood Classic aduce în atenţia telespectatorilor români filme clasice indiene, iar Bollyshow transmite show-uri, seriale, jurnale de călătorie şi documentare produse în India.

În prezent, Bollywood TV, Bollywood Classic şi Bollyshow sunt retransmise în România pe UPC Digital, pe reţeaua tv prin protocol IP a Romtelecom, pe platforma de satelit Dolce a Romtelecom şi în reţelele altor companii de cablu mici şi mijlocii.

"Industria indiană de film s-a dezvoltat cu o viteză impresionantă. Producţiile difuzate de cele trei posturi sunt rezultatul unei experienţe cinematografice îndelungate, combinate cu o cultură locală fascinantă", spune Gabriela Zamfirescu, partener local al ISG Media, în comunicat.

"Considerăm că este o ocazie deosebită pentru publicul român să ia contact cu producţii indiene de o altă calitate decât cele pe care le-a putut viziona până acum", adaugă Gabriela Zamfirescu.

Pe de altă parte, Ionuţ Samoilă a precizat că ISG Media plănuieşte să lanseze, din toamnă, Bollywood Basic, o televiziune gândită special pentru distribuţia pe reţelele mici de cablu din România. ISG Media a lansat canale tematice indiene în Orientul Mijlociu, Africa şi Canada. Are licenţiate peste 9.000 de titluri de filme, zeci de seriale şi emisiuni şi peste 30.000 de clipuri muzicale.

În 2009 a lansat primul canal HD indian din lume şi are contractate peste 60 de case de producţie din India. Compania a fost lansată în 2008, la iniţiativa lui Shai S. Sampson şi a lui Gilad Elazar, oameni de afaceri cu o experienţă îndelungată în industria indiană de entertainment.

În România, pachetul de canale Bollywood TV este distribuit şi transmis de compania de broadcast TV Digital broadcast.

Pe 17 ianuarie, societatea ISG TV SRL a primit o licenţă audiovizuală prin satelit, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru televiziunea Bollywood TV. Această licenţă permite Bollywood TV să fie o televiziune localizată, programele urmând să fie difuzate cu subtitrare în limba română.

Ulterior, ISG TV a lansat pachetul de televiziuni Bollywood TV, care include televiziunile Bollywood TV, Bollywood Classic şi Bollyshow. Sursa: realitatea.net


Niciun comentariu despre subiectul „Bollywood HD se lansează în România la 1 august 2012”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile