joi, 5 iulie 2012

Piața receiverelor digitale 'clasice", în declin

Scăderi moderate în cererea de set-top box-uri sunt de aşteptat în următorii câţiva ani, conform cerecetătorilor care se ocupă cu statistica din domeniul vânzărilor.

Se așteapta ca 2012 să se finalizeze cu 228 de milioane de unităţi vândute la nivel mondial, având ca și cauză scăderile moderate de pe pieţele mature din America de Nord şi Europa de Vest.

Cu toate acestea, cercetătorii se aşteaptă ca receiverele să rămână o componentă cheie a setului de dispozitive ale operatorului de televiziune cu plată, iar cei mai importanti producatori vor începe să dezvolte o nouă generaţie de STB-uri etichetate ca media gateway-uri sau dispozitive "inteligente".

Aceste noi dispozitive vin într-un moment de saturaţie a nevoilor video clasice ale abonaților de pe pieţele mature, apariția acestor noi tipuri de receivere multimedia având la bază necesitatea de a dezvolta noi servicii conexe ( non-video: acces la internet, jocuri, redare fisiere media etc).

Pe langa adăugarea acestor servicii conexe care insa deja incep a fi cunoscute si in Romania, set-top-boxurile vor avea si capacitatea de a fi incorporate în cadrul infrastructurilor de la domiciliu, prin compatibilitatea acestora cu dispozitive portabile sau care oferă posibilitatea de a controla iluminatul, temperatura şi de securitatea locuinței.

Astfel de oferte se aşteaptă să devină din ce în ce larg răspândite din cauza naturii competitive a pieţei şi a veniturilor in scadere cauzate de micsorarea cererii de servicii video, obligându-i pe operatori să adopte noi oportunităţi de dezvoltare.

Însă la nivel regional oportunităţile de creştere a vânzărilor receiverelor cu funcții "clasice" sunt încă prezente. Regiunile din Asia și Pacific, care sunt de aşteptat să reprezinte 45% din vânzările globale din 2012, vor oferi venituri în creştere până la 2013. Vor exista și regiuni mai mici, inclusiv din Europa de Est şi America Latină, în creştere de la 16% la 18% şi respectiv de la 4% la 6%.

In Europa de Vest, televiziunea prin cablu deține cea mai mare proporţie a abonaților la televiziunea cu plată, iar migraţia la serviciile digitale va conduce la creșterea vânzărilor de receptoare pentru cablu până în 2014. Cu toate acestea, operatorii de cablu cred că va scădea după o perioadă și cererea de receivere pentru cablu, diminuare ce va afecta negativ la rândul său pe termen lung cererea de receptoare clasice.


Niciun comentariu despre subiectul „Piața receiverelor digitale 'clasice", în declin”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile