joi, 6 decembrie 2012

BitTorrent pe televizoarele Smart Tv

Eric Kinkler, CEO al companiei BitTorrent , a dezvăluit într-un interviu pentru o revista americana că protocolul BitTorrent va fi în curând integrat în televizoarele conectate la internet de catre mai multi producatori.

BitTorrent este un protocol de comunicare peer-to-peer (P2P), creat la începutul anilor 2000 și este folosit în principal pentru partajarea fișierelor pe Internet.

"Numele BitTorrent este adesea asociat cu pirateria din cauza utilizării sale in acest scop ilegal, deoarece ajută la distribuirea fișierelor ( filme, muzica etc ) într-un mod descentralizat prin încărcare și descărcarea simultana de la mai mulți utilizatori, mai eficienta decât de pe un singur server. In prezent, BitTorrent este de asemenea numele unei companii californiene care distribuie licențe pentru exploatarea acestei tehnologii și are parteneri cunoscuti, cum ar fi Virgin Media, Netgear sau D-Link.

Șeful BitTorrent a anunțat că 20 de producatori au semnat acorduri pentru utilizarea protocolului de tip peer-to-peer pentru streaming video care va fi implementat in televizioare. Aceste modele de televizoare vor fi disponibile de la sfârșitul acestui an în Europa și Asia. Cu toate acestea, el a ținut secretă listă a producătorilor.

Un prim acord a fost semnat anterior în 2011 cu Vestel , un producător turc, care a prezentat deja un model de televizor compatibil BitTorrent.


Niciun comentariu despre subiectul „BitTorrent pe televizoarele Smart Tv”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile