joi, 10 ianuarie 2013

Două programe tv simultan pe același televizor, pe tot ecranul

Samsung a prezentat la CES 2013 un televizor de 55 de inch (140 de centimetri) la care două persoane pot privi în acelaşi timp programe diferite pe acelaşi ecran, potrivit AFP via zf.ro.

Televizorul F9500, cu tehnologie OLED, este primul din lume care încorporează funcţia Multi View, care permite vizionarea pe acelaşi ecran de conţinut Full-HD diferit de către două persoane, cu sunet şi comenzi aferente, potrivit Samsung.

Funcţia Multi View este disponibilă cu ajutorul ochelarilor 3D speciali ai Samsung, care dispun de difuzoare stereo încorporate, pentru a asigura sunetul corespunzător programului urmărit.

Înaintea Samsung, LG şi Phillips au testat o astfel de funcţie inovatoare, însă pentru jocurile video, astfel încât să se poată renunţa la nevoia de împărţire a ecranului între două persoane care joacă acelşi joc. Absenţa tehnologiei OLED a condus, însă, la reducerea rezoluţiei.

Potrivit aşteptărilor, ecranele OLED ar trebui să asigure contrast şi colorit superioare actualelor tehnologii, precum plasmă sau LCD.

Până în prezent, doar grupul sud-coreean LG a lansat pe piaţă un televizor OLED. Compania a anunţat săptămâna trecută deschiderea precomenzilor pentru un model de 55 de inci (140 de centimetri) la preţul de 11 milioane de woni (7.800 de euro). Televizorul va fi disponibil până la sfârşitul lunii martie.

Samsung nu a dat informaţii despre preţul sau momentul lansării pe piaţă a modelului F9500.


Niciun comentariu despre subiectul „Două programe tv simultan pe același televizor, pe tot ecranul”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile