luni, 18 martie 2013

Intelsat va lansa 3 noi sateliți, în colaborare cu Arianespace

Arianespace a anuntat încheierea unui contract de servicii cu Intelsat, pentru lansarea a trei noi sateliți, până în anul 2017.

Cu o greutate la lansare mai mare de șase tone fiecare, satelitii vor fi plasați pe orbita geostaționară de către racheta Ariane 5 ECA, lansată de la Portul Spațial European din Guyana Franceză.

Sateliții Intelsat vor beneficia de tehnologia EpicNG.

Aceasta tehnologie este concepută pentru a rula aplicații mobile și fixe de telecomunicații, video si de altă natură, pentru întreprinderi private sau autorități care au nevoie de infrastructură de bandă largă.

"Suntem deosebit de încântați să colaboram cu cel mai mare operator de sateliti si vă multumim pentru aceasta, Intelsat. Este o onoare să continuăm un parteneriat de aproape 33 de ani ", a declarat Jean-Yves Le Gall, presedinte si CEO al Arianespace.

"Acest nou contract pentru trei sateliți, reprezentând al 52-lea, al 53-lea și al 54-lea satelit pe care Arianespace îi va lansa pentru Intelsat, este pentru noi o confirmare a calității și competitivității serviciilor pe care le oferim", a mai afirmat reprezentantul Arianespace.

Încă nu se cunosc datele lansărilor si poziția orbitală unde vor fi plasați sateliții, dar să sperăm că vor avea bună acoperire și pentru România.


Niciun comentariu despre subiectul „Intelsat va lansa 3 noi sateliți, în colaborare cu Arianespace”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile