miercuri, 24 aprilie 2013

Cehia va trece si la digitalizarea transmisiilor terestre de radio

Serviciile DVB-T cu plata se pare ca vor deveni un succes și în Republica Cehă, după cum preconizează Ceske Radiokomunikace, compania națională de telecomunicatii.

Potrivit lui Marcel Prochazka, șeful de dezvoltare și strategiii de afaceri, unul dintre motivele pentru care acest succes va fi posbil se datorează faptului că implementarea televiziunii cu plată este în prezent mult mai slabă decât în altă țări din Europa.

Marcel a citat ca exemplu piete precum Ungaria, Olanda și Franța, unde televiziunea digitală terestră cu plată este deja un succes.

De asemenea, el a mai discutat despre situația DVB-T actuală în Republica Cehă.

Tranzitia la televiziunea digitala terstra a fost deja realizata in Cehia și în prezent sunt oferite telespectatorilor 19 canale DVB-T. Cea mai recentă adaugare de programe a fost realizată luna trecută pe Mux 3, prin lansarea Active TV.

Există patru multiplexuri în total, cu cel de al doilea și al treilea fiind aproape completat ( mai sunt doar două sloturi libere).

În prezent au loc negocieri pentru a fi si completate cu canale de televiziune toate multiplexurile.

Marcel a fost de părere că deși alți radiodifuzori ( cum ar fi TV Nova si Prima TV ) au strategii multicanal, este puțin probabil să apară noi canale naționale în curând.

Deși trecerea în Cehia la noul standard DVB-T2 va dura ceva timp, acesta va deschide calea pentru lansarea serviciilor de televiziune cu plată.

De asemenea, va contribui la satisfacerea cererii tot mai crescute a telespectatorilor pentru canale HD.

Prochazka a mai spus că după ce s-au cheltuit peste 38.5 milioane euro pentru trecerea la televiziunea digitala terestra, sume importante vor fi cheltuite in viitorul apropiat pentru transmisia digitală terestră a posturilor de radio.


Niciun comentariu despre subiectul „Cehia va trece si la digitalizarea transmisiilor terestre de radio”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile