sâmbătă, 20 aprilie 2013

CNA se va inspira din legislația Angliei ?

Prezentă ieri la Iaşi, şefa instituţiei a promis că audiovizualul va fi „curăţat” de emisiunile de divertisment cu conţinut imoral şi indecent, a scrus ziarulevenimentul.ro.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a declanşat o ofensivă împotriva tabloidizării excesive a mass-mediei. Şefa CNA, Laura Georgescu, a fost ieri prezentă la Iaşi la o dezbatere cu oameni de televiziune şi din mediul universitar.

Georgescu s-a declarat împotriva unei legi a presei şi a susţinut ideea de autoreglementare a breslei. Şefa CNA se află într-un turneu naţional de promovare a unei petiţii intitulate „Interesul public mai presus decât gustul publicului”, iniţiativă care a atras aproape 50.000 de semnături din partea românilor.

„Vom obţine foarte multe la sfârşitul acestei campanii. Vă spun foarte clar că vom curăţa ecranul. Gândiţi-vă că deja nu mai avem violenţă infantilă luată de pe diverse site-uri şi pusă pe orice televizor. Urmează emisiunile de divertisment care exploatează imoral şi indecent aspecte din viaţa privată a persoanei, cu sau fără acordul acesteia. Eu sunt extrem de optimistă şi o să vedeţi cum va arăta spaţiul audiovizual la finalul acestui an”, a precizat Georgescu.

Întrebată despre oportunitatea iniţierii unei legi a presei, şefa CNA nu s-a declarat un fan al acestei idei, dar nici nu a exclus-o total. „Personal, nu cred decât în autoreglementare. Dar să ne uităm şi la ce a făcut Marea Britanie în urmă cu o lună. Un stat cu o istorie a presei de patru secole a legiferat acest sector”, a spus Georgescu.

Şefa CNA a subliniat rolul important pe care îl are consiliul în reglementarea sectorului audiovizual, fiind singura instituţie care se ocupă direct de acest lucru. „Noi venim după cinci zile în care am mers în peste 100 de şcoli în Bucureşti şi în ţară. Copii ne-au spus opriţi farsele din programele de divertisment. Ne trezim la şcoală cu farse făcute după modelul unor prezentatori de emisiuni.

Ne-au spus opriţi desenele animate fără încadrare de limită de vârstă. Sau ştirile mincinoase. Potrivit copiilor, cea mai mare minciună a fost venirea sfârşitului lumii”, a mai spus Georgescu. Şefa CNA a mai vorbit de un parteneriat între audiovizual şi public prin intermediul consiliului pe care îl conduce, în acest context amintind că „nu amenzile date televiziunilor sunt importante”.


Niciun comentariu despre subiectul „CNA se va inspira din legislația Angliei ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile