sâmbătă, 13 aprilie 2013

Controler PS3 ca telecomanda pentru ProgDVB și alte DVB Viewers

De mult timp am facut un experiment care mi-a reusit pe deplin. Am transformat un controler wireless pentru Playsation 3 in telecomanda ( remote) pentru ProgDVB. Folosesc metoda de cativa ani si nu stiu de ce nu m-am gandit sa o prezint până acum. Dar e timpul pentru share !

De data aceasta nu voi face un tutorial foarte detaliat asa cum v-am obisnuit, ci va voi oferi doar elementele pricipale necesare pentru reusită.

Aveti nevoie de:

- placa de satelit ( DVB Card ) instalata intr-un pc ( si bineinteles restul echipamentului de receptie, antena si LNB-ul )
- pc-ul unde e instalata placa sa aiba Bluetooth ( eu am folosit un bluetooth extern pe USB )
- un controler PS3
- un cablu USB - miniuUSB ( cel cu care incarcati controllerul la PS3 )
- ProgDVB instalat si functionabil
- programele urmatoare: DOWNLOAD
- pc-ul conectat la internet

1. Downloadati programele, dezarhivatile si instalati programul din folderul "Conectare PS3 Controller"

2. Rulati si configurati acest program instalat ( MotionInJoy ):

- La Driver Manager alegeti Install All si Load Driver ( pentru a se intala driverele bluetooth dedicate)
- Eventual dati si un restart la PC
- Conectati Controllerul PS3 printr cablu USB-mini USB la PC si asteptati sa instaleze driverele de USB
- Accesati meniul Bluetooth Pair ( acolo ar trebui sa va apara Bluetooth-ul dvs, daca s-a instalat corect)
- In acest meniu apasati pe Pair Now
- Deconectati cablul
- La Profiles alegeti Xinput-default XBOX Controller Emulator
- Dati Enable
- Apasati butonul PS din mijlocul controllerului cateva secunde pana apare ca e conectat la PC
- Verificati apasand butonul "GameControl Panel" si apoi "Proprietes" daca functioneaza Wireless ( de fapt prin Bluetooth ) butoanele de la Controllerul PS3.

Daca totul e OK, in acest moment aveti un controller de XBOX Wireless, transformat dintr-unul de PS3. Îl puteti folosi si la jocuri pe PC care recunosc controller de XBOX ( e recunoscut de majoritatea jocurilor), functioneaza perfect si ai exact aceeasi senzatie ca pe PS3 ( inclusiv vibratii) si raspuns instant fara delay.

Aceasta etapa 2 este cel mai greu de realizat si cateodata nu functioneaza, e necesar sa mai instalezi sau reinstalezi driverele, sa faci pairing din nou la bluetooth, sa mai schimbi USB-ul si sa introduci in alta mufa cablul si/ sau adaptorul Bluetooth, pana gasesti combinatia compatibila. Noi il folosim pe Windows 7 SP1 64 bits cu update-uri la zi.  Dacă deja stii ce ai de facut si ai reusit procedura cel putin o dată, data viitoare cand vei instala si configura metoda la un prieten va dura 10-20 minute.

3. Dechideti si programul de emulare a tastaturii si daca nu apare scris in stanga ProgDVB, dati Load la default.jsk si ar trebui sa apara setarile pentru ProgDVB.

4. Porniti ProgDVB, dati Full Screen si apasati butonul X( "cross"" pe controllerul pe care l-ati conectat anterior prin bluetooth. Va apare lista de camale. Din butoanele sus si jos ( sau din joystick-ul analog ) schimbati programele, din dreapta digital afisati EPG, din O vedeti meniul, din X alegeti canalul ( un fel de OK ) etc. Puteti sa va definiti si alte comenzi, in funcție de shortcut-urile de pe tastaură, folosite de ProgDVB.

5. Sper sa reusiti, nu e foarte greu, dar trebuie perseverență la instalare si setare.  Puteti sa folositi metoda si pentru alte playere DVB ( DVB Viewer, DVB Dream etc ) .

Succes si vizonare placuta!

PS: In combinatie cu un program denumit Joystick 2 Mouse ( download de aici), puteti folosi controlerul ( maneta ) PS3 si ca mouse, prin intermediul MotionInJoy de mai sus.


4 comentarii despre subiectul „Controler PS3 ca telecomanda pentru ProgDVB și alte DVB Viewers”:
Anonim

Foarte tare bravos. Acum incerc.

Anonim

Estee am reusit ! Reuseam si mai repede da nu a mers pe o mufa usb! A trebuit sa pun bluthootu pe alt usb! A fost cam greu, da nu imposibil ! Acum am si eu telecomanda la skystar ! nu am avut niciodata, ca luasem placa de sat sh . Si nici nu am PS3 aveam doar o maneta luata de la varumiu. Nu stiam ce sa fac cu ea ca nici nu mergea pe pc. Acu merge!!! Si o vede calculatorul cred ca merge si pe jocuri asa eee ?

Thaaanksssss!!!!!

Administrator HD Satelit

Anonim, ne bucuram ca ai reusit atât de repede.

Credeam ca dureaza câteva ore pana se intelege functionarea si implementarea metodei, Bluetoothul nefunctionand cu driverele sale originale ( care trebuie de obicei dezinstalate ).

Dar daca spui ca ai reusit in 40 de minute, e foarte bine.

Si intradevar, functioneaza foarte bine ca si controler pentru jocuri pc, asa cum am spus si in articol. De fapt initial pentru jocuri am folosit metoda, mai tarziu ne-a venit ideea sa il folosim ca si telecomanda pentru pc sau DVB Viewers ( ProgDVB etc ).

Anonim

am reusit si io dupa 2 zile :-)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile