luni, 15 aprilie 2013

Firmware 04.40.19 LG Smart Tv Update

Firmware 04.40.19 LG Smart Tv a fost lansat astazi 15 aprilie 2013 pentru televizoare LG Smart 2012.

La acest update 04.40.19 pentru televizoarele LG Smart Tv apar urmatoarele modificari:

- Au fost aduse imbunatatiri pentru Skype ( "moștenire" din firmware 04.34.01 , update care in Romania si probabil in intreaga Europă nu a fost lansat ).

- O alta modificare este imbunatatirea sunetului pentru programele de televiziune receptionate prin DVB-C.

- De asemenea, a fost imbunatatită redarea de fisiere de pe USB ( MTS si M2TS ).

- La redarea prin USB a unui fisier aflat intr-un folder cu alte fisiere video ( de exemplu un folder cu seriale ), la finalul redarii sau derularea spre si la final, se trece la redarea urmatorului fisier din folder si nu se revine la lista de fisiere din folder, cum era până acum la vechiul soft.

- Se misca mai repede la schimbarea canalelor din butoanele P+ si P-.

- Imbunatatiri la redarea videoclipuri HD de pe Youtube pentru unele modele ( inclusiv redare 1080p full screen cu flash-ul activat in browser )

- În meniul Smart World e mai lent decat la vechiul update.

- De asemenea, browserul e mai lent ca in update-ul anterior

Oricum, a fost schimbat "prefixul" mediu de la .20 la .40 ( pare cam mare trecerea, sa nu fie vreo eroare...). Daca e corect, probabil ar trebui sa fie și alte câteva schimbări importante.

E posibil sa fi fost facut update si pentru televizoare LG model 2011, poate chiar cu alte caracteristici noi. Nu detinem un astfel de televizor din generatia 2011, pentru a va confirma.

Revenim in câteva minute cu noutati, ar fi bine le asteptati inainte sa faceti update.


UPDATE 1 ( 15 aprilie 2013, ora 17:30 ):

Un amic online care mi-a spus ca dupa update 04.40.19 nu mai poate accesa meniul de selectie a intrarilor de semnal, nici Home, Aplicatiile mele etc.

Noi nu am avut imediat dupa primul restart astfel de probleme, totul a functionat OK, nu au aparut problemele mentionate. De asemenea, redarea de pe USB si in mod 3D a functionat in continuare foarte bine.  Vă rugam sa asteptati sa facem cateva verificari, e posibil ca amicul nostru sa aiba dreptate.UPDATE 2  ( 15 aprilie 2013, ora 18:00): 

Am verificat ce a spus colegul, pasionat si dumnealui de televizoarele LG.


Dupa update si primul restart, totul a functionat cum trebuie. Dupa inca un restart, au aparut si la noi problemele mentionate.

Cu Setarile de fabricatie ( Factory Reset ) nu am rezolvat problema.

Apoi am facut Initializare premium, care e tot un fel de resetare partiala. Totul a revenit la normal.

Dupa inca un restart, iarasi au aparut problemele.

Iarăși am facut initializare premium. Totul a revenit la normal. Dar până după primul restart...UPDATE 3  ( 15 aprilie 2013, ora 19:00): 

Ce soluție temporara am descoperit:

- Am scos cablul de net din televizor si nu l-am mai reconectat.

- Am facut Initializare Premium (1. Apasati butonul Setari de pe telecomanda si mergeti la Asistenta. 2. Selectati "Initializare Premium si dati OK.).

- Am dat restart, chiar de mai multe ori.

- Totul e OK.

- Cum conectez cablu de internet, toate erorile apar iar.

- Deci problemele sunt cauzate de conectarea la internet, LAN si Wireless. Scoaterea cablului LAN si/ sau dezactivarea retelei wireless din router sau din adaptor daca folositi rezolva temorarar problema. De asemenea, un cititor inspirat ( kcosmyn ) ne-a scris la comentarii o solutie complementară: puteti pune parolă la reteaua wireless sau puteți schimba parola actuala, iar televizorul nu se mai conecteaza la rețea, necunoscând ( noua ) parola, dacă folositi WiFi pe tv.

- Voi lasa cablul de internet scos, prefer player-ul video decat internetul până se rezolva problema.

Cu siguranta LG vor remedia in curand situatia.UPDATE 4  ( 15 aprilie 2013, ora 21:00): 

Nu trebuie sa omitem ca e posibil ca LG sa lucreze la Smart World si televizorul se conecteaza cumva la acest serviciu cand porneste, chiar daca nu esti logat la serviciile LG. Iar daca serviciul are momentan erori sau e in mentenanță, creaza erori si televizorului LG.  De aceea ar functiona corect fara internet.

Sau poate noul firmware are ceva in neregula, care a creat erori in serverele LG ( un fel de "autoatac" asupra serverelor, cauzat de propriul nou firmware) .

In aceasta situatie problema se va rezolva de la sine când LG va rezolva mentenanța sau va face schimbari in server pentru al face compatibil cu nou firmware.


UPDATE 5  ( 16 aprilie 2013, ora 00:00): :

Amicul meu mi-a mentionat acum cateva minute ca sunase pe la ora 17:00 (ora lor, adica probabil ora 18:00 a României ) la o reprezentanta LG din țara unde locuieste. Reprezentatul LG de la Call Center a spus ca se cunoste problema si se va reveni cu un fix ( un nou firmware sau reparare eroare server LG? Nu am inteles exact ce reprezinta acest "fix" ?) care va rezolva situatia chiar astazi 16 aprilie 2013.


UPDATE 6  ( 16 aprilie 2013, ora 00:30): 

Apar tot mai multe erori, semnalate chiar si de cei care nu au facut update. Daca rapoartele sunt reale, devine tot mai plauzibila posibilitatea sa fie o problema de la serverul LG, iar erorile vor fi rezolvate ( cel putin temporar ) de acolo, fara ca noi sa facem un nou update.


UPDATE 7  ( 16 aprilie 2013, ora 10:30): 

Se pare ca problema s-a remediat de la sine. Cel putin la noi totul functioneaza OK cu noul firmware 04.40.19. E acelasi firmware care ieri facea probleme si nu am facut nici o reinstalare.

Deci, problema se pare ca a fost remediata din serverul LG, fara a fi nevoie de un alt update cu firmware mai nou ( cel putin până acum). Probabil au facut schimbari in server pentru a face serverul compatibil cu noile functii ale acestui firmware. Problema a fost probabil generata de erorile de comunicare dintre serverul LG si televizoarele cu firmware 04.40.19, care au generat erori in serverul LG si pentru cei cu firmware mai vechi ( de exemplu cei cu update 04.20.53 ):

04.40.19 LGTV errors <--> LG SERVER --> errors in LG SERVER -->  04.20.53 LGTV errors ?

Totusi, poate modificarile din server sunt o solutie temporara, iar in curand vom beneficia de un nou update care sa rezolve pe cale "naturală" problemele.

Daca la dvs. nu au disparut erorile de la sine, urmati procedura A, iar daca nu dispar erorile, urmati procedura B:

Procedura A
- Scoate cablul de net din televizor / opriti routerul daca folositi wireless.
- Faceti Initializare Premium (1. Apasati butonul Setari de pe telecomanda si mergeti la Asistenta. 2. Selectati "Initializare Premium si dati OK.).
- Se va da restart.
- Reconectati cablul/ reporniti routerul si/ sau rețeaua wireless .
- Conectati-va la internet ( sau se va conecta automat, in functie de configuratia retelei dvs )
- Totul ar trebui sa fie OK ( dati mai multe restarturi sa verificati daca mai apar erorile)

Procedura B
- Scoate cablul de net din televizor / opriti routerul daca folositi wireless.
- Dati resetare la setarile de fabrica ( Factory Reset ). Omiteti etapa cu conectare la internet si cea de scanare.
- Faceti Initializare Premium (1. Apasati butonul Setari de pe telecomanda si mergeti la Asistenta. 2. Selectati "Initializare Premium si dati OK.).
- Se va da restart.
- Omiteti etapa de conectare la internet.
- Iesiti din meniu.
- Reconectati cablul/ reporniti routerul si/ sau rețeaua wireless .
- Conectati-va la internet ( sau se va conecta automat, in functie de configuratia retelei dvs)
- Totul ar trebui sa fie OK ( dati mai multe restarturi sa verificati daca mai apar erorile)Cum am facut update ( am folosit conectare la internet prin cablu ):

1. Accesam meniul "Setari", apoi alegem "Asistență" și de aici "Actualizare software". Se observa ca acum avem versiunea de firmware 04.20.53.

2. Apasăm pe butonul "Verificare versiune de actualizare". A fost gasita o noua versiune: firmware 04.40.19.

3. Apasați pe butonul "Actualizare" si incepe downloadul. Nu opriti televizorul !

4. Noul firmware 04.40.19 pentru televizorul LG Smart Tv 2012 a fost descarcat complet si va apare un mesaj care ne anunta ca actualizarea software s-a incheiat si cea mai recenta versiune a software-ului va fi disponibila la repornire ( Ver. 04.40.19 ). Daca nu apare automat acest mesaj, apasati pe butonul "Inchidere" din fereastra de download, dupa ce ati fost anunta ca downloadul a fost incheiat 100%.

5. Trebuie să dați manual restart, televizorul reporneste si sa verificăm ... Intradevăr, avem noul firmware 04.40.19 pentru televizorul LG Smart Tv. Update-ul s-a realizat cu succes.


30 de comentarii despre subiectul „Firmware 04.40.19 LG Smart Tv Update”:
Anonim

La mine la fel nu mai pot accesa, Input,Home si Apps!

Anonim

la fel si la mine. nu se mai conecteaza automat la reteaua wi fi. nu mai pot accesa home , my apps si input. imi apare in coltul din dreapta iconita cu incarcare si asa ramane. pt a avea acces la ceste funtii trebuie sa dau din meniu initializare premium. se da restart si apoi merge.

Karl poter

Non funziona piu imput e apps

Administrator HD Satelit

Nu faceti update pâna nu se gaseste solutia verificata !!!!

De ce spun ca initial a functionat cum trebuie ?

Dupa update si primul restart, totul a functionat cum trebuie. Dupa inca un restart, au aparut si la noi problemele mentionate.

Cu Setaile de fabricatie ( Factory Reset ) nu am rezolvat problema.

Apoi am facut Initializaare premium, care e tot un fel de resetare partiala. Totul a revenit la normal.

Dupa inca un restart, iarasi au aparut problemele !!!

propietar samsung

luati-va samsung nu rasuri de lg si scapatii de probleme, firma serioasa

Administrator HD Satelit

:) Până acum nu au fost probleme.
Cu siguranta LG le va rezolva.

Ce solutie "DEFINITIVĂ" am gasit:

Am scos cablul de net din televizor si nu l-am mai reconectat.
Am facut Initializare Premium.
Am dat restart.
Am dat restart de 10 ori.
Totul e OK.
Cum conectez cablu de internet, toate erorile apar iar.
Deci problemele sunt cauzate de noi "drivere" de internet /software conectare sau management internet LAN ( posibil sa nu apara eroare pentru cei care folosesc wirless, astept confirmari sau infirmari). Voi lasa cablul de internet scos, prefer player-ul video decat internetul până se rezolva problema.

kcosmyn

eu folosesc wireless si am aceiasi problema. cu wireless e si mai rau pt ca isi face conexiunea automat la internet si eroarea apare imediat ce se da restart la tv.

Karl poter

a me non funziona in nessun modo

kcosmyn

am dat initializare premium. nu am avut conexiune wi fi dar dupa restart aceiasi problema. offfffff deja am nervi cu carul

kcosmyn

in coltul din dreapta sus imi apare o inconita cu un X pe ea. nu stiu de la ce e. fara conexiunea la internet imi merge si mie kiar daca dau restart

Administrator HD Satelit

Fabio D'Annunzio, se si utilizza la connessione internet wireless, rete wireless dovrebbe smettere di router. Rimuovere l'adattatore Wifi dal televisore.

Se si utilizza il cavo LAN a Internet, eliminato il cavo LAN dal televisore.

Poi si ri-inizializzazione Premium e niente internet (no cavo, no wireless).

Administrator HD Satelit

De asemenea, nu trebuie sa omitem ca e posibil ca LG sa lucreze la Smart World si televizorul se conecteaza cumva hidden la acest serviciu cand porneste. Iar daca serviciul are momentan erori sau e in mentenanță, creaza erori si televizorului. De aceea ar functiona corect fara internet.
In aceasta situatie ( desi puțin probabilă) problema se va rezolva de la sine.

kcosmyn

,,,,iar singura solutie e dezactivarea retelei wireless din router sau din adaptor daca folositi).

SURSA: http://hdsatelit.blogspot.com/2013/04/firmware-44019-lg-smart-tv-update.html#ixzz2QYoe2D6W

e de ajuns daca e tv cu wi-fi sa se puna o parola la reteaua wireless iar tv.ul nu se mai poate conecta

Administrator HD Satelit

Buna solutie kcosmyn, o adaugam in articol.

Sa speram ca se va rezolva ceva cat mai repede.

Anonim

In Russia, too, there is a problem.

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:20906-62

Karl poter

Oggi funziona tutto bene si è aggiustato da solo
tutto ok

Karl poter

per chi avesse problemi puo provare questa procedura datami dalla ditta LG Italia

Usando il telecomando tradizionale, prema il tasto Settings e selezioni le voci Supporto > Inizializzazione dei Contenuti a Pagamento.

Avviata l'inizializzazione, il tv si riavvierà automaticamente.

Tramite questi passaggi l’anomalia dovrebbe risolversi immediatamente, poichè nel nuovo aggiornamento software è richiesta l'accettazione dei contenuti a pagamento anche se non utilizzati.

Administrator HD Satelit

Grazie per l'informazione. Gli errori sono stati riparati.

kcosmyn

problema rezolvata :)))

Blueberries

Hi, first excuse me for writing in english,
I write here, because this is the only place I could find a permanent solution for my problem with this new update 04.40.19. After it, the movies played through the USB started freezing for parts of the second every 15-20 seconds. The trick with th initialisation of premium AND switched internet off at the same time worked for me. I have not connected the internet so far, I am afraid the freezing might appear again. But here is what I received as an answer from LG cistomer service.I explained to them that I had problem with movies played through USB, and that there was no problem with the same movies played through DLNA plex server over the LAN. Here is the answer:
"Can I just confirm that the files you have tried to play over DLNA are the same files that you tried to play on the harddrive and not different files.
If the same files continue to freeze, unfortunately it does appear that the TVs copyright protection is interferring with playback of these files. The reason you are only now experiencing this problem is that whenever the software is updated, the copyright protection on the TV, which is there for legal reasons, is also updated.
What I would advise you to do to see if this is the case is try playing a video from a mobile or video camera, and see if that also seems to freeze. If they do not, it would indicate those files are being blocked by the TV I'm afraid.

What do you think about that?

Alex

Blueberries, It is very interesting what you told us.
1. If the same file is in trouble on usb, but do not troubles in Mediaserver, this means that Cinavia protection is not active. If the issue is Cinavia, then you have problems in both situations.
2. You can reactivate the Internet, the problem was the LG server. Now everything is ok, Perhaps LG TV are connected to the server when start, even if you are not currently on the LG Smart World. So it was not the fault of the new firmware.
3. Other videos you runs fine from USB stick? If all files have problems, try using another USB, I had similar problems with broken USB.

Anonim

Acest update vine cu un mare dezavantaj : bowserul nu mai ruleaza filme online vk in flash.Stie cineva cum se pote reveni la firmware-ul anterior?
Exista o combinatie de taste dar nu merge(optiuni/revenire setari fabrica/apasat de 7 ori tasta 9)
Am vazut ca sunt functionale insa 2 combinatii:
tasta nr 1 apasata de 5 ori consecutiv activeaza meniul ,,diagnostic,,
tasta nr 2 apasata de 7 ori activeaza functia ,,force update is sent,,

Laurentiu

Ba da, merg videoclipurile online, inclusiv vk. Mergi la setarile browserului ( rotita de sus dreapta ) si bifeaza flash DEZACTIVAT, nu activat, au incurcat denumirile la ultimul update. :)

Problema e alta: filmele rulate din Vk nu mai pot fi vizonate in full screen, ci doar in fereastra.

Anonim

Oare cat de greu le-o fi sa adauge ultimul plugin de Flash Player 11 in browserul televizorului ?!

Anonim

Daca se debifeaza flash nu mai merg cele in format flash , merg cele cu format flv(vk)si nu pot fi marite , cred ca este un conflict intre cele doua.
nu stie nimeni cum se poate face downgrade de firm?

Zamba

Se putea face la versiunile mai vechi, nu stiu daca si la ultimul firmware. Oricum e o procedura riscanta, pierzi garantia si ai 50% sanse sa ramai cu televizorul ca piesa de muzeu. Mai bine asteapta un viitor update, care probabil va rezolva problemele, mai ales ca sunt expuse aici si pe alte zeci de siteuri si forumuri si cu siguranta s-a luat cunostiinta de ele.

Anonim

Mergea asa ( dar nu cred mai merge ):

1. Cauti pe internet versiunea anterioara de soft si o pui pe un stick USB;
2. Te pozitionezi cu telecomanda pe Optiuni (Options) dupa apasarea tastei Meniu;
3. Apesi de 7 ori tasta FAV sau tasta 7 (depinde de model);
4. Dupa ce iti apare continutul stick-ului dai ok pe versiunea pe care vrei sa o instalezi.

In momentul cand introduci un stick cu o versiune mai veche de soft (in folderul care trebuie conform instuctiunior de upgrade normal), aceasta nu va fi afisata si de aceea trebuies urmati pasii de mai sus.

Sau incerci cum ai spus tu, dupa ce introduci stickul cu firmware:

"tasta nr 2 apasata de 7 ori activeaza functia force update is sent"

Anonim

Fisierul software-ului in folder-ul “LG_DTV” de pe dispozitivul de memorie USB.
Recomand sa nu faci asta, ai toate șansele sa ramai fara televizor functional...

Anonim

Nu stiu ce s-a intamplat dar ca prin minune totul este functional acum. Playerul reda ok filmele vk . Se pare ca producatorii detin controlul devicelui cand este conectat la internet si pot face ce modificari vor cand vor.

LG Fan

:) Pai de moment ce nu functiona televizorul atunci dupa update, cand nu au mers serverele, e clar ca televizorul cand il ai conectat la internet se conecteaza la serverul LG, imediat ce il pornesti. De aia e mai smart decat altele. Au vazut ce s-a scris aici si pe alte forumuri si siteuri si au rezolvat problema cu vk.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile