sâmbătă, 13 aprilie 2013

RCS-RDS va cripta canalele din pachetul digital prin cablu ?

In ultimul timp, tot mai multe canale din pachetul digital de televiziune prin cablu de la RCS-RDS sunt criptate. Si ne referim la televiziunile din pachetul digital "de bază" ( inclusiv canale generaliste ), nu la televiziunile din pachetele suplimentare ( adica nu HBO, Digi Film etc ).

La data scrierii articolului ( 13 aprilie 2013 ) urmatoarele canale digitale ( din afara pachetelor suplimentare ) sunt codate Nagravision :

N24, 4 STORY TV, TV 1000, VIASAT NATURE, NAȘUL TV, 6 TV, TVH 2.0, INEDIT TV, BBC KNOWLEDGE, BBC ENTERTAINMENT, VIASAT HISTORY, GSP TV, TRANSLIVANIA LIVE, TRANSILVANIA LOOK.

Acestea sunt 14 canale criptale din grila TV Digital RCS car nu se pot receptiona fara un receptor digital RCS-RDS si cartela aferenta de la operatorul mentionat.

Asadar, nu pot fi receptionate de exemplu pe un televizor cu tuner DVB-C incorporat.

Initial, cand s-a reorganizat grila de programe in pachet analogic, pachet digital si pachete premium, programele din pachetul digital nu erau criptate.

Apoi au fost criptate Nașul Tv, TVH 2.0, Inedit Tv, asa cum am mentinat in articolul de aici.

Apoi au mai fost criptate inca 11 canale din pachetul digital standard, ajungandu-se la un numar de 14 canale care nu pot fi receptionate fara receptorul ( receiverul ) de cablu digital de la RCS-RDS.

Aceste modificari pe care RCS-RDS le-a facut prin criptarea tot mai multor canale ne-a determinat sa ne intrebam daca nu cumva vor fi codate toate ( sau o mare parte dintre ) canalele digitale transmise prin cablu de catre operator.

Daca se va lua aceasta decizie, televizoarele cu tuner digital de cablu vor deveni ( partial ) inutile pentru abonatii RCS-RDS, acestia fiind nevoiti sa se multumeasca cu un singur receptor SD primit gratuit in custodie de la RCS-RDS / abonament sau sa plateasca chirie 5 RON lunar pentru fiecare receptor SD inchiriat in plus sau 8 RON pentru fiecare receptor HD inchiriat.

Mai jos sunt si imagini cu canalale codate ( apare "NA" de la Nagravision in dreapta numelui canalului codat ). De remarcat ca la unul dintre canale ( Eurosport 2 ), care nu este codat si nu este inclus in lista, apare in dreapta denumirii canalului prescurtarea "CX" ( se fac teste de criptare CONAX sau e doar o eroare ? )

Sa speram ca nu va fi luata aceasta decizie de criptare a tuturor sau majoritatii canalelor, fiindca nu va fi cu siguranta o hotârâre pe placul multor abonati RCS-RDS si nici o masură favorabilă din punct de vedere al unei oferte atractive pe piața media din ce in ce mai concurențială.

Deci RCS-RDS, o dorință de la un abonat fidel al dvs ( absolut toate pachetele complet, internet maxim, telefonie ): nu criptati canalele din pachetul standard digital, lasați-le la liber prin cablu. Multumim anticipat.


36 de comentarii despre subiectul „RCS-RDS va cripta canalele din pachetul digital prin cablu ?”:
Anonim

sa vina orange si termin cu astia...

Anonim

sau la tv sat ramnicu sarat.au grila super fata de rcs!

Anonim

cum sa nu ia tocmai ei masurii de siguranta, asa a fost si la satelit, au lasat cam 1 an sa vada ce se poate face ,dupa care au stiut cum sa cripteze !!!!!!!!

Anonim

da mo da e cablu meu la mine odata ce am cablu la ce sa il mai cripteze ca nu plec cu el in spania si nici la vecin nu dau cablu ca nu e voie

Paul

Cautam explicatii despre ce se intampla. Sunt foarte nemultumit deoarece decodorul Humax oferit de RDS este penibil din punct de vedere a calitatii (am un televizor Samsung cu tuner DVB-C si calitatea imagnii este net superioara cand decodarea semnalului se face de catre televizor).
Daca continua cu politica de criptare a canalelor vor incepe sa-si piarda clientii. Eu unul sunt pe cale sa renunt la ei, decodorul oricum sta degeaba.

Anonim

confirm asa e se vede mai bine direct pe televizor din cauza ca se elimina prelucrarea in plus a receiverului si imaginea e afisata direct de televizor in conditiile prielnice televizorului. Asta e o chestie general valabila. dar daca rcs codeaza canalele nu prea imi convine ca ocmai vroiam sa renunt la unul dintre receiver cel hd ca exact ca tine sta degeaba. sper sa nu faca chestia asta. dar nu cred ca ei continue sa le codeze si pe celelalte ca nu cred ca lear onveni sa piarda clienti. zic si eu asa ca eu asa as gandi

Romanian Dreambox Info

Pe humax HD2 se vede impecabil.

Anonim

Mie mi se pare ca se vede prea colorot din humax. Ai probat si direct pe un program hd prin tuneru digital de cablu dintrun tv sa faci comparatia pe acelasi program ?

Anonim

Sa codeze, dar sa ofere module CI, chiar si contra costa. Nu-mi convine sa "cant asa, ca la doua piane" cu doua telecomenzi.

Romanian Dreambox Info

Am probat si se vede OK! nu este diferenta vizibila incat sa deranjeze, ai dreptate, este o idee colorat dar se rezolva din setarile tv-ului.

Adrian C

Multumim pe aceasta cale conduceri RCS-RDS ca va cripta tot pachetul de programe si noi care am cumparat tv-uri,compatibile cu transmisia lor HD le vom tine ca piese de muzeu,de asemeni rugam mult sa lase ne criptate programele Agro tv, City tv,Trinitas si Speranta,daca este nevoie mai dam acolo 25-30 de lei lunar in plus ca sa le receptionam.Va scriu in numele unui grup de vecini,adica trei care mai sunt inca abonati la dvs.

Anonim

Deoarece se cauta de catre rcs un control al informatiilor "prezente" la tv, va mai intrebati "de ce?" Intrebati-va de ce rcs si-a dat legi "favorabile", si intra peste tot in tara? am prieteni care erau abonati la firme de cablu, la tara, si aveau programe mult mai tari ca la rcs! Gaselnita rcs, in toata tara are fibra "pusa pe NUMAI 150000 stilpi de curent" dar intr-un oras ca Bucuresti sint cam atiti stilpi! si netu pica atunci cind ti-e lumea mai draga, nu poti urmari programe care prezinta si care "lovesc" unde trebuie.....

Instalator

E normal sa le cripteze, luati-va abonamente mai multe daca vreti la mai multe televizoare sau inchiriati-va sau cumparati-va receptoare de la ei. Stiu ca la casa e mai greu sa impartiti cu vecinul semnalul, dar la bloc se poate face usor aceasta. Asa ca nu va tine smecheria, asta e explicatia.

Anonim

Alo nenea instalator, spune-le tu sa codeze atunci cumva si netul, sa ne luam mai multe abonamente la net, unul pentru PC, unul pentru laptop, unul pentru tableta, unul pentru televizorul smart, unul pentru telefonul cu wireless.

Adrian C

Nenea INSTALATOR daca la comentariul meu va referiti va raspund si daca doriti eu am puterea sa va las si nr de tel. 1)Eu am contract, nu iau abonament. 2)Eu am investit aproximativ 5500 lei pe doua televizoare ce au tunere hd incorporate, adica full hd ca pret echivaleaza cam cu 20-23 de decodoare de ale lor,si spre surprinderea DVS,am si un decodor de la ei. 3)Am si contract cu un alt operator de satelit deoarece sunt pasionat de sport.Astept reactia DVSsi nu uitati ca doresc sa va fac dovada celor scrise deoarece ma invinuiti de FURT,vezi smecheria cu vecinu de la bloc. Sper ca aveti capacitatea intelectuala sa intelegeti ce am scris.Cu multa multa CALDURA.

Alin

Adrian, instalatorul respectiv cred ca vorbea si el asa la modul general, sa pară important.
Poate ca instaleaza Windowsuri... :)

Adrian C

ALIN sunt sigur ca instaleaza tevi sau camale ca ar trebui sa stie ca daca vrei sa faci asemenea porcarii transmiti vecinului wireless.

Anonim

Cand am vb. cu rds , acum 6 luni i-am intrebat de canalele digitale ce se receptioneaza cu dvb-c . Au spus ca nu pot garanta cat vor mai fi lasate asa la liber.

Adrian C

INSTALATORUL SANITAR ASTEPT O REACTIE DIN PARTEA DVS, - CUM LUAM LEGATURA ? CA SA VA LAS NR DE TELEFON SA LAMURIM ACUZATIA DE FURT....

Alin

Adrian C, 100% nu se referea la tine sau la altcineva, cred ca a vorbit la modul general. Probabil nici nu a citit comentariile anterioare. Cred ca era vreun copil, nu iti pune mintea cu el.

Adrian C

OK Alin o fac prntru DVS dar sa stie dace este copil ca face rau parintilor,iar de este adult plateste pentru acuzele aduse. Salut si respect

Instalator

Adrian C, intradevar am vorbit la modul general, nu inteleg de ce va suparati pe mine, nu am spus in acel comentariu nimic de numele dvs, nici macar nu era comentariu meu imediat dupa al dvs. Imi cer scuze daca v-am deranjat, dar va spun din teren ca se mai intampla situatii de acestea. Deci am vorbit 100% la modul general. Imi cer scuze daca s-a inteles gresit.

Anonim

Codarea programelor mentionate din pachetul de baza sunt actiuni disperate ale cuiva care simte ca ii fuge pamantul de sub picioare.
Dupa flitul primit de la Discovery incearca sa-si promoveze B1 si Paprika.
Politica de forta pe care o impune publicului este sinucigasa. Numai un necunoscator ar putea sa creada ca-i nemuritor. Legea falimentului exista, iar noi putem decide.

Adrian C

Asa este Anonim dar ce face un inpatimit de fotbal cum sunt eu,crezi ca mie imi face placere sa platesc la doua firme pentru a vedea meciuri de fotbal sau formula 1.Pe unde am umblat eu in afara gasesti la magazinul unde se vinde ziare, un card cei activ cat timp este meciul sau meciurile in functie de cit platesti (1-2-3 meciuri).Respect

Anonim

RCS-RDS a codat si o parte din posturile unguresti ... Si Paprika TV se receptioneaza numai in lb romana, ca si fapt interesant...

Anonim

Miercuri 17 aprilie 2013 ora 16:00 in grila de baza mai sunt codate
posturile: [Viasat TV1000, History Channel, Viasat History,Viasat Nature, BBC ENTERTAINMENT, BBC KNOWLEDGE,4 STORY TV]

Restul canalelor care erau criptate pana ieri, au fost decriptate [National24 PLUS, NAȘUL TV, 6 TV, TVH 2.0, INEDIT TV, GSP TV, TRANSILIVANIA L!VE, LOOK.TV] Canalele decriptate se pot receptiona cu un TV DVB-C sau tuner DVB-C alaturi de celelalte programe incluse in pachetul RCS&RDS cablu.

Anonim

domnilor eu sant in razboi cu rds de mult ,la inceput cand au intrat in teleorman eran cu toti fericiti ,mama rds ce mai am puso, usor ,usor au inceput sa faca schimbari de atitudine,netul cadea din 3 in 3 zile, apoi au scos prog. documentare discovery, ca sa l-e faca loc celor 14 programe marca digi , dc sa mai plateasca pachetul discovery daca numai fac fatza cu plata lor,ca ia pus drak sa aibe zi de zi colaboratori la diferite emisiuni sportive ,trebuie sa vedem fata mereu a lui mm stoica,ilie dumitrescu,s.a, cat sant eu infocat de sport as renunta pe loc la rds ,dar in zona ei detin monopolul,nimeni nu maio sant ,tot ma rog de cei de UPC sa vina si in zona noastra,numai sa plec de la astia,acum au criptat si tv 1000,history,viasat history, le-am propus pe toate caile nimeni nu moare de foame daca mai dam 10 lei in plus sa l-e dea drumul la toate canalele criptate,ei ca nu sa i-au decodoare,am avut si 2 decodoare si le-am predat numai sa l-e fac in ciuda,aveti dreptate fara decodor tv de ultima generatie se vad exceptional,insa nu inteleg ca multi vor pleca cate unul cate unul si se vor trezi cu mai putini decat au dolce,oarba dupa ei

ADRIAN C

Salut ANONIM din TELEORMAN sa sti ca am scris, mult mai mult dar cand sa trimit a cazut netul,de la firma sus amintita.Pe scurt sa sti ca eu am fost printre abonatii de inceput,la satelit ca era singura posibilitate sa vezi prg.Romanesti in afara. Ca sunt infocat de sport sunt nevoit sa fac abonanent si la DOLCE dar cel putin eu folosesc riceiverul dolce si la casa de la tara cam de un an am trecut la cablu si sunt dezamagit,deoarece am investit mult in tv-uri FULL-HD si nu stiu ce sa fac cu ele. Te rog puneti un nume si hai sa facem ceva ca sa fie bine pentru toti ca nici mie nu imi comvine sa platesc abonament si la Dolce,daca nu esti f.f infocat de fotbal sau sport te sfatuiiesc ia-ti cardul focus de 80ron.Pentru satelit te ajuta ai ci toti cu dragoste. Salut si multa rabdare singur nu reusesti!!!!!!!!!

Anonim

RCS-RDS ce companie.Le-am predat saptamana asta cartela de la decodorul de satelit Humax digi IV ,ca sa termin cu plata la satelit,nu aveau nici macar un post HD,si la ultima autoactualizare de OTA ,mi-a blocat receiverul cumparat de mine ,asa incat sa nu mai pot receptiona decat programele de pe intelsat 10-02,nu mai pot schimba ordinea programelor...etc,etc.Deci receiver cumparat cu banii jos de la ei,acum dupa ce am finalizat contractul,stau si ma uit la el ca rata la bariera,desi am motor HH nu pot vedea canalele free de pe alti sateliti.Internet am de un an si merge o zi ,cade doua-trei.Am sunat de nenumarate ori la ei,dar stiu ce o sa fac.Am tv 3D HD si nu o sa mai stau la mila lor,la 2 telecomenzi.Cumpar alt receiver.Aaa si mai este putin si intra DVB-T-ul ,si atunci programele generaliste la care se uita majoritatea vor fi la liber,sa vezi atunci debransari in masa.

ADRIAN C

Sal.ANONIM, si eu am patit la fel,numai ca riceiverele le-am vandut tot lor cu 75 ron bucata,dar eu am trecut la cablu,te sfatuiesc sa cumperi un riceiver,ieftin cum am luat si eu si este terestru si de satelit si il folosesc pentru fta-uri am cumparat si un card preplatit de 80ron de la focus,si receptionez si programe libere hd. Asta daca nu esti ca mine infocat de fotbal eu cu riceiverul asta am gasit ff.multe programe de sport si am facut si o pasiune din a receptiona programe prin satelit,daca te pot ajuta o fac cu placere. SANATATE MAXIMA PT TOTI

Anonim

In loc sa codeze posturi gen Speranta, Trinitas, AgroTV, HoraTV, se apuca sa codeze posturi foarte interesante gen BBC Knowledge, Viasat Nature, Viasat History, History Channel...Macar sa decodeze la loc posturile acestea si sa le lase asa!

Anonim

RCS-RDS...vai de noi. Au scos Discovery, stai dupa un decodor de iti vine rau, netul merge din an in pasti, au tot felul de facilitati inutilizabile peste tot ( Stick DIGI MOBIL , nu e semnal in unele judete, telefonia mobila la fel_), cripteaza posturi importante, etc etc. Zicea cineva de CAMuri asemeni UPC...da da, un CAM e mai scump ca un STB. Si sa vezi ce stai dupa CAMuri , ca dupa receptoare...In cazul asta UPC o sa se umple de clienti, iar RDS... Se apuca sa codeze, ca sa ceara chirii pe decodoare, ca de cand au scos Discovery, numai VIASAT mai erau interesante. Nici cu ROMTELECOM DOLCE nu imi e rusine, dar astia macar au net mai bun. La TV sunt varza, au o grila jalnica.

Anonim

In Bucuresti au codat toate posturile, direct prin cablu nu mai prinzi nimic, peste imagine este suprapusa o imagine alba, rosie sau albastra, sunetul se aude ... pe setbox posturile merg fara probleme

Anonim

Esti sigur ca nu e de la televizorul tau ? AI probat pe alt televizor sau ai sunat un amic ? Daca ar fi fost codate, iti aparea canal criptat sau ceva de acest gen.

Romanian Dreambox Info

La o adica nu vad de ce este o problema asa de strigenta codarea programelor, este ceva firesc si normal, cine vrea sa vada plateste un ab. cine nu....antena terestra sau satelit pentru programele ce emit free to air.

Anonim

Romanian Dreambox Info tie iti convine ca in cazul in care ai 3 TV in casa, sa fie nevoie sa inchiriezi 3 decodoare si sa folosesti cate 2 telecomenzi ? Si apropo, abonament platim, nu primim nimic gratis !!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile