miercuri, 15 mai 2013

2 miliarde de telespectatori "mobili", până în anul 2017

Concluziile recente ale cercetatorilor de la Juniper Research sugerează că până în anul 2017, un total 2 miliarde de telespectatori vor viziona programe de televiziune si continut video pe telefoane mobile și tablete.

Acesta supozitie este bazată pe popularitatea tot mai mare a clipurilor video și creșterea vânzărilor la nivel mondial de dispozitive conectate, cu procesoare tot mai rapide și ecrane de rezolutii mai mari.

Studiul are denumirea de  "Mobile/Tablet TV & Video: Content, Broadcast & OTT Strategies 2013-2017" si analizează tentinda dispozitivelor mobile de a fi tot mai mult utilizate ca ecran principal în rândul tinerilor pentru consumul de televiziune și conținut video, dar și integrarea perfectă a serviciilor de streaming cu rețelele sociale.

Partajarea de conținut prin telefoane mobile sau tablete a devenit o experiență intuitivă pentru mulți utilizatori.

Juniper Research sugerează că succesul pe care l-au avut mulți furnizori de streaming online, cum ar fi Netflix, a reprezentat unul dintre elementele ce au determinat cresterea productiei de dispozitive multi-ecran ( smartphone-uri și tablete ).

Această evolutie a început să afecteze afacerile pay-TV, existand deja in anumite zone geografice un procent semnificativ de utilizatori care au renuntat la serviciile de televiziune cu plată în favoarea serviciilor de streaming pe Internet.

Cu toate acestea, mulți furnizori de televiziune cu plată, cum ar fi Sky din Marea Britanie, se luptă deja cu fenomenul amintit, oferind acces multiplatforma la serviciile lor ( canale live si VOD ).

Autorii studiului mai amintesc ca "diverse companii foarte puternice si de mare succes ( cum ar fi YouTube ) au inceput deja sa prevadă fenomenul si sa ofere servicii video cu plata in mediul online la scară mondială. Acestea ar putea avea un succes incredibil daca ar decide sa ofere in mediul mobil televiziune cu plată, mai ales ca aplicatii ca YouTube vin preinstalate pe un număr imens de dispozitive cu platforma Android, televizoare Smart si altele "

Singurul impediment în multe regiuni în curs de dezvoltare este lipsa internetului de mare viteza , chiar dacă absorbția dispozitivelor fără fir este mai mare. In aceasta situatie, receptoarele clasice fixe ( de exemplu receiverele de satelit si cablu ) sunt singurele dispozitive care ofera acces la conținutul audio-video al programelor de televiziune. Aceste zone incetinesc migratia globală spre vizionarea programelor de televiziune pe tablete sau telefoane, dar oricum numarul acestor telespectatori mobili va fi de 2 miliarde in anul 2017, conform studiului amintit.


5 comentarii despre subiectul „2 miliarde de telespectatori "mobili", până în anul 2017”:
Anonim

Sa folosesti tableta pt retele de socializare e una pt filme clipuri/filme HD e alta si smecherii sustin ca au vazut filmul in HD.

detrax

Sunt si tablete cu ecran Full HD.

Anonim

Marimea conteaza...

Anonim

Pai daca marimea conteaza, ia-ti un televizor SD de 1,5 metri :) Degeaba e mare, daca nu e tare, adica HD... :)

Anonim

Vorbeam deja de HD ,sa nu zici ca un film HD e mai convenabil pe 7 inci unde nu se face diferenta fata de 32 inci sa zicem

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile