joi, 30 mai 2013

Tarifele de roaming vor fi eliminate?

Comisarul european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, a solicitat astăzi într-un discurs la Parlamentul European eliminarea taxele pentru serviciile de roaming în Uniunea Europeană.

Vorbind în această dimineață, Kroes a cerut Parlamentului să i se alăture imediat pentru a finaliza un pachet legislativ unic pentru piața telecomunicațiilor, care să fie promulgat până de sărbătorile de Paște din 2014.

"Vreau să aratăm cetățenilor că UE este relevantă pentru viața lor", a spus ea. "De aceea am creat legislația digitală, care trebuie să respecte și așteptările lor legitime. Fac apel la dvs. să puneți capăt costurilor suplimentare de telefonie mobilă în roaming."


Comisarul a precizat Parlamentului European că o astfel de măsură va fi benefică pentru economie, dar mai ales ca va fi bună pentru "oameni, mai degrabă decât pentru numere".

Tânăra generație este mai interesată în a fi conectată, decât să meargă la vot. Ei au nevoie de o economie digitală puternică pentru a scăpa din capcana șomajului. Gândiți-vă de asemenea la gradul de îmbătânire a populatiei noastre: și ei au nevoie de noi servicii digitale pentru a rămâne sănătoși și activi, fără a-și pierde demnitatea și independența."

Kroes a mai declarat că Parlamentul trebuie să ia în considerare "toate piesele de puzzle" și nu doar interesele personale sau "schimbările vizibile și sexy".

Parlamentul UE a făcut deja câțiva pași pentru a reduce costurile de roaming în Uniunea Europeană.

Cea mai recentă măsură a intrat în vigoare în iulie 2012.

În prezent, tarifele de roaming pentru utilizatorii finali nu trebuie să depășească 0,29 € pentru apeluri telefonice trimise și 0.08€ pentru apelurile primite.

Aceste tarife vor fi în continuare redus la 0,19 € și respectiv 0,05 €, în luna iulie a acestui an.

Tarifele pentru transfer de date în roaming vor fi de asemenea reduse de la nivelul actual de 0,70 € la 0,40 € pentru megabyte (toate prețurile sunt fără TVA).

Dacă inițiativa lăudabilă a comisarului European va fi acceptată, rămâne de văzut. Cert este că oricum tarifele pentru roaming vor scădea în curând.


Un comentariu despre subiectul „Tarifele de roaming vor fi eliminate?”:
Anonim

27 de comisari europeni au votat pentru înaintarea proiectului de lege Parlamentului European în luna mai a anului viitor. Reglementările vor intra în vigoare de la 1 iulie 2014 şi se vor aplica pentru aproximativ 100 de operatori de telefonie mobilă din 27 de ţări. Din estimările făcute, această directivă va reduce aproximativ 2% profitul operatorilor, însă lucrurile ar trebui să fie mai avantajoase pe termen lung. Unul din scopurile directivei este crearea unei pieţe comune de telefonie mobilă în Europa.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile