duminică, 30 iunie 2013

Hellas Sat 3 va fi lansat la 39° Est în anul 2016

Operatorulul de sateliti Arabsat este in stadiu final al pregatirilor pentru a comanda noul satelit Hellas Sat 3, care va deveni unul dintre cele mai mari sateliți de telecomunicatii.

Lansarea Hellas Sat 3 pe orbita este programată pentru anul 2016.

Hellas Sat 3 va fi amplasat la poziția 39° Est, probabil pentru a înlocui satelitul existent Hellas Sat 2 ( pe care transmite si DTH-ul romanesc al Romtelecom, fostul Dolce Tv ).

Nu exista momentan alte date tehnice privind acest nou satelit.

Arabsat detine compania Hellas Sat și drepturile pentru poziția orbitală de la 39° Est.


Pe 7 Februarie 2013, Arabsat a semnat un contract cu operatorul grec de telecomunicații OTE prin care a cumparat 99.05% din Hellas-Sat Consorcium Ltd. ( si implicit si satelitul Hellas Sat 2, ce a fost lansat pe 13 mai 2003 si are o durată de exploatare preconizată de 15 ani).

In acel moment, Khalid A. Balkheyour, presedinte si CEO al Arabsat a declarat: "Acest pas dovedește determinarea Arabsat de a continua planul strategic de creștere a resursele sale în privința extinderii pe noi poziții orbitale și a câștigării de noi frecvențe de emisie, precum și privind intrarea pe noi piețe. În 2012, Arabsat a precizat viziunea sa de a trece de la statutul de operator regional la acela de operator de comunicații la nivel global și să devină unul dintre primii 5 operatori de sateliți din lume, până în anul 2020. Această tranzacție, pe lângă programul de dezvoltare a celei de-a 6-a noi generații din sateliți ( care cuprinde proiectarea, fabricarea și lansarea a 3 noi sateliți până în anul 2016 ) demonstrează că Arabsat este pe drumul cel bun în a-și realiza viziunea ".


Niciun comentariu despre subiectul „Hellas Sat 3 va fi lansat la 39° Est în anul 2016”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile