joi, 13 iunie 2013

Parteneriat între SES și O3b Networks

Pentru a sprijini extinderea serviciilor bazate pe satelit si pentru a asigura solutii unice de conectivitate, SES a stabilit un parteneriat cu O3b Networks privind furnizarea de servicii în ţările și regiunile care sunt în prezent insuficient deservite din punct de vedere al accesului la internet.

O3b Networks Ltd. este un furnizor global de servicii de satelit care construieşte o reţea de sateliţi de nouă generaţie pentru operatori de telecomunicaţii, furnizori de servicii de internet şi clienţi publici şi privaţi de pe pieţele emergente. Sistemul O3b va îmbina acope­rirea globală a sateliţilor şi viteza reţelei de fibră optică pentru a oferi miliardelor de consumatori şi companii din aproape 180 de ţări conectivitate mobilă şi inter­net la costuri scăzute, viteză ridicată şi latenţă redusă.

SES deţine o investiţie strategică în O3b Ne­tworks, oferind asistenţă tehnologică şi comercială pentru a contribui la dezvoltarea companiei. O3b­ ( în engleză însemana "Other 3 billion", iar în română "Celelalte trei miliarde") va asigura principala reţea de internet globală şi infrastructura de interconectare de nouă generaţie pentru aproximativ trei miliarde de oa­meni insuficient deserviţi sau complet deconectaţi de la internet.

"Poziţionarea O3b se potriveşte perfect cu viziunea noastră de a folosi puterea sateliţilor pentru a apropia oamenii," a declarat Romain Bausch, Preşedinte şi CEO al SES. "Prin tehnologia de sateliţi inovatoare, O3b va putea furniza pieţelor emergente conectivitate ra­pidă la internet, la preţuri competitive, disponibilă în prezent numai în lumea dezvoltată. Suntem încân­taţi să susţinem această iniţiativă de infrastructură de nouă generaţie şi să contribuim la transformarea vizi­unii O3b - şi a noastră - în realitate."

03b se remarcă prin faptul că îşi va amplasa con­stelaţia de sateliţi la 8.062 km - înălţimea orbitei terestre medii (MEO - Medium Earth Orbit). Dacă sa­teliţii de pe orbita terestră joasă se folosesc de regulă pentru comunicaţii, o acoperire globală presupune o constelaţie formată din 28 până la 50 de sateliţi.

Sateliţii MEO au fost folosiţi mai ales pentru naviga­re şi comunicaţii, dar reţeaua O3b va folosi această tehnologie intens testată şi de calitate înaltă în alt fel, oferind acoperirea sateliţilor şi viteza fibrei prin conectivitate în bandă Ka ce suportă aplicaţii în lăr­gimi de bandă mari, cu multe date.

Reţelele O3b şi SES se pot completa reciproc în numeroase moduri, aşa cum o arată parteneriatul semnat recent de cele două companii pentru furni­zarea capacităţii de internet către Digicel (un furni­zor de reţea de telefonie mobilă în plină creştere din Papua Noua Guinee). În baza unui contract multia­nual, Digicel va utiliza capacitate în bandă C a unui satelit SES, împreună cu serviciul de conexiune O3b pentru a livra în continuare servicii de voce de înaltă calitate şi servicii de date mobile la viteze mari.

Sursă articol: Newsletter ASTRA în format tipărit fizic, trimis de către Grayling Romania si publicat pe HD Satelit cu acceptul companiei. Mai multe informatii despre SES puteti gasi pe ses.com.


Niciun comentariu despre subiectul „Parteneriat între SES și O3b Networks ”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile