luni, 24 iunie 2013

Prea devreme pentru televiziunea 4K Ultra HD

Chris Johns, inginer șef de strategii emisie la BSkyB, a spus că radiodifuzorul  cu plată Sky nu are planuri de a lansa in viitorul apropiat o televiziune 4K Ultra HD, dar că examinează cu atenție opțiunile.

Johns a subliniat necesitatea testării noii tehnologii, astfel încât atunci când Sky va lansa o televiziune 4K sa o facă "așa cum trebuie".

"Nu avem planuri să lansăm un serviciu Ultra HD in curând", a spus delegatilor de la conferinta "Dincolo de HDTV" din Londra.

"Este încă prea devreme. Cu HD am trecut printr-o perioadă de probă de doi ani. Pentru 3D au fost 18 luni de probe. Suntem încă într-o fază timpurie, astfel încât atunci când vom fi capabili să livrăm semnal "dincolo de HD", va trebui să fie unul de înaltă calitate."

Una dintre principalele provocări a fost ca frame-rate-ul.

"Toate imaginile 4K disponibile pe care le-am folosit sunt de 30 FPS sau mai puțin, pe cand noi avem nevoie de cel puțin 50 FPS pentru sport și imagini in miscare rapidă", a spus el, explicând că în ultimii opt ani Sky a evoluat de la standardul SD la formatul HD, de la imagine cu o calitate suficintă pentru ecrane mici la una pentru ecrane mai mari, de la 2D la 3D, de compresie digitală simplă la compresie bază de codec-uri avansate.

"Prin Dincolo de HD nu trebuie neapărat să intelegem doar rezoluție cu mai mulți pixeli, ci tot ce ne asteaptă acolo, pe acel tărâm 4K. Trebuie să fie o experiență de vizionare cu totul nouă. Trebuie să fie ceva pe care consumatorii să-l dorească", a mai explicat Johns, adăugând că experiența 4K trebuie să fie obligatoriu însoțită de conținut suficient cantitativ si calitativ încă de la început, nu doar câteva filme sau transmisii pe săptămână.

"Trebuie să se fie îmbunătățită mișcarea, iar imaginea să aibă mai multe culori, să simți că este ceva senzațional să ai un televizor 4K și să privești la el."

"De abia din anul 2014 am putea incepe sa ne gandim la o astfel de televiziune.", a adaugat el. "Dar sunt multe elemente de rezolvat. Întrebarea de astăzi este cât de departe am mers cu unele dintre elementele 4K pentru a realiza noua generație de experiență vizuală pentru privitori, care să die cu adevărat uimitoare. Probabil am reușit doar în privința rezolutiei, de 4 ori mai mare decât la Full HD ".


2 comentarii despre subiectul „Prea devreme pentru televiziunea 4K Ultra HD”:
paula d

Corect ce zice vis-a-vis de romani care taie si apoi masoara.

DTH

Prea devreme pentru televiziunea 4K Ultra HD, poate prin 2020

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile