marți, 30 iulie 2013

Botswana, mai digitalizată tv terestru decât România

Nu am reusit sa gasesc un motiv sa nu scriu acest articol. Pur si simplu mi se pare foarte jenant ca o ţară ca Botswana sa treacă la televiziunea digitală terestră inaintea Romaniei. Chiar asa am ajuns?

Botswana a devenit prima țară din Africa care va definitiva foarte curand tranzitia televiziunea digitală terestră (DTT), folosind tehnologia japoneza a standardului ISDB-T ( care utilizeaza tot compresia H.264/MPEG-4 AVC), ce a fost adoptat abia în februarie 2013. Botswana a început tranziția de la radiodifuziunea digitală în 2008, odată cu numirea uui nou presedinte al Consiliului Național al Audiovizualului ( National Broadcasting Board ). Vice presedintele Ponatshego Kedikilwe din Botswana a declarat că guvernul său a investit peste 14 milioane euro, 85% din țară fiind deja acoperită de transmisie digitală in iunie 2013.


Vecinul său la sud, Africa de Sud, împreună cu alte țări sud-africane, au optat pentru standardul european DVB-T. Si Brazilia, dar și alte state din America Latină au adoptat de asemenea standardul ISDB-T, însă DVB-T și succesorul său DVB-T2 ramân cel mai populare standarde adoptată la nivel planetar.

"Doresc să exprim mulțumirile mele sincere și respect față de toți oficialii guvernamentali din Botswana care a făcut eforturi enorme pentru a decide să adopte ISDB-T și treaca la televiziunea digitală terstra," a declarat Keiichiro Tachibana, Vice-ministru al Japoniei pentru Afaceri Interne și Comunicaţii.


4 comentarii despre subiectul „Botswana, mai digitalizată tv terestru decât România”:
mishteuse

wow si eu

Anonim

pe noi si bomba atomica ne ocoleste.In 2014 sunt alegeri si sunt curios ce se va intimpla cu DVB terestru!

Anonim

bravo lor africanilor !noi suntem in ue(vai ce tare suna nu?) nu in africa si totusi suntem la coada europei cu privire la dvb-t!

Anonim

Imi place botswaneza !:))

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile