marți, 9 iulie 2013

Europenii doresc internet de mai mare viteză

Un procent de 45% din utilizatorii de Internet sunt dispuși să faca upgrade sau să schimbe furnizorul de internet pentru a avea acces la viteze mai mari, potrivit unui sondaj la nivel european.

Aproximativ 40% din utilizatorii de internet a spus că le este dificil să acceseze conținut online și aplicații din cauza vitezei insuficiente de descărcare.

20% dintre respondenți au declarat că au accesat cu greu conținutul online sau au avut aplicații blocate din cauza internetului acest procent crescând la 42% pentru cei care încearcă să vizioneze clipuri video.


Un procent de 22% dintre cei care încearcă să descarce conținut video gratuit și 20% dintre cei care încearcă să vizioneze evenimente live au declarat ca asteapta prea mult finalizarea download-ului.

Studiul a constatat ca 45% dintre gospodării au achiziționat un pachet de servicii de internet și de televiziune de la acelasi furnizor. Dintre acestia, 40% au considerat ca vor schimba furnizorul de servicii, iar 29% de plâng de dificultatea de a observa vreo diferenta intre pachetele inferioare si cele superioare de internet.

De asemenea, sondajul a constatat ca 54% dintre abonati isi limiteaza apelurile naționale și internaționale pe telefoanele mobile din cauza preocupărilor legate de costuri.

44% din gospodării aveau cel puțin un abonament de internet mobil, de la 30% în 2012.

Sondajul a fost realizat în martie 2013 pe un număr de 27,786 respondenții din diferite grupuri sociale și demografice reprezentative pentru populația UE, intervievate față în față la domiciliu.


17 comentarii despre subiectul „Europenii doresc internet de mai mare viteză”:
Anonim

PAI cit sa fie 100,200...........1Ghz!!!

detrax

Anonim, in primul rând viteza internetului nu se măsoara in Ghz. :)

In al doilea rand, de obicei viteza internetului in strainatate e pe sfert sau chiar mai puţin faţă de cea Romania. De aceea sunt nemultumiti mai ales cei din Europa Vestica, unde retelele sunt mai vechi si mai putin actualizate tehnic.

Tu nu ai fi nemultumit daca ai avea pe sfert sau mai putin din viteza pe care o ai acum ?

Anonim

eu am SDSL,chiar SDSL-ul se mai imparte la 8, asa e 1Gbps am gresit, scuze

Pfff....

Ai tu banda la abonamentul de net de 1Gbps ????? Ma frate anonim , tu stii ce vorbesti? Ba scrii 1 Ghz, ba ca ai banda la net SDSL de 1 GB ! Treziti-va putin la realitate, dati-va doua palme pentru revigorare si apoi incepeti sa comentati.

Anonim

Am specificat mai sus ca am scris gresit Gbps,adica cita viteza sa avem noi romani.Banda o am 50/50 SDSL,serverul la care sunt legat are 1Gbps SDSL, pe romaneste

Asa mai revenim cu picioarele pe Pământ...

Deci intr-un cuvant ai banda de 50 upload si 50 download ( 6,25 real download si upload maxim simetric )... Si deci iata de ce europenii vor viteza mai mare. Majoritatea nu o au nici pe cea care o ai tu. Eu am viteza de download tot cam ca tine... Upload nu am nevoie simetric, 2 MB/s cat am e suficient. As vrea sa o am 9-10mb/s downloadul, cum aveam inainte la o firma de cartier de la care m-am mutat la o firma renumita si care de fapt imi da 6 MB la download, desi am contract pe 10 MB/real. Cateodata imi ia si cu 3 MB maxim viteza, desi e adevarat ca rar.

Anonim

Pai nu e bine cit scrie in contract atit trebuie sa ai .ANCOM-ul ce spune ,faceti sesizare.Acest net nu se imparte la 8 am 50 download cu 50 downladez

detrax

Serios anonim? In ce film SF ai vazut asta?

Ai auzit de octet, care este format din cei 8 biti ? Sau tu crezi ca legile tehnice ale internetului la tine nu se aplica
Unitatea de măsură în Sistemul internațional de unități SI pentru viteza de transfer este 1 bit pe secundă (1 bps).

Kilobitul pe secundă nu trebuie confundat cu kilooctetul (sau kilobaitul) pe secundă (kBps), care este egal cu 8 kilobit pe secundă sau 8 kbps. Tot așa, megabitul pe secundă, Mbps, nu trebuie confundat cu megabaitul pe secundă, MBps, care este de 8 ori mai mare decât un Mbps.

Mai simplu, viteza "reală" de trasfer este "banda reală" impărtit la 8. Sunt lucruri banale, nu inteleg nici eu de ce unii confunda. Probabil sunt pacaliti de marketul furnizorilor de internet.

Daca ai avea 50MB real, inseamna ca ai downloada un film de 1GB in 20 secunde. Fa un test si spune-mi si mie daca ai reusit sa descarci un film 1GB in 20 secunde de pe net. Daca reusesti, inseamna ca ai indradevar viteza reala de 50 MB/s, cum spui tu anonim, ca downloadezi cu atat. Daca nu reusesti, inseamna ca trebuie sa faci plangere la..... ANCOM ? :)))))))

Anonim

DA detrax asa e 1GB in 20 secunde ,e viteza reala(am reusit).Daca mai stau pe aici iti dau TeamViewerul sa te convingi.

Anonim

Internetul e de aici. http://www.cometeinet.ro/index.php

detrax

Fa un prinscreen si posteaza pe tinipics.com imaginea si linkul imaginii aici, in care sa se vada viteza de 50 MB/secunda cand downloadezi si nu mai comentez nimic.

Laurentiu

Efectueaza un test aici si da-ne linkul la rezultatele testului:

http://www.speedtest.net/.

detrax

Ce test sa mai faca, cand in oferta firmei de care vorbeste sunt abonamente cu banda de 50 Mbps, de 100 Mbps si 1Gbps metropolitan ( in reteaua lor locala a firmei, nu pe internet ): http://www.cometeinet.ro/oferta

El are internet cu banda de 50Mbps, ceea ce inseamna real 6,25 MB/s. Uite mai jos convertorul:

http://web.forret.com/tools/bandwidth.asp?speed=50&unit=Mbps

nicu

sia facut publicitate mascata la firma favorita de net :)))) Numai ca efectul a iesit invers...

Laurentiu

Ehh, nu neaparat, poate omul nu isi da seama de viteza reala pe internet sau poate confunda cu reteaua locala ( huburi ODC de exemplu ), sau poate tranfera fisiere cu altcineva din reteaua aceleiasi firme.
Nu toata lumea intelege ce inseamna "banda de internet" si ca nu e acelasi lucru cu viteza reala de internet.
Tocmai de acccea suntem noi aici, sa ajutam cu explicatii, nu sa criticam.

detrax

De unde stiti ca nu are dreptate? Eu am spus ca poate are dreptate si nu mai comentez daca dovedeste cum zice Laurentiu. Astepam linkul catre rezultatele de pe http://www.speedtest.net/, poate le posteaza chiar daca dovedesc ca are sau nu are dreptate. :)

Anonim

http://www.rdi-board.com/threads/137105-Inceputul-sfarsitului-DTH-Digi-TV-!-quot-Bomba-quot-extinderea-RCS-RDS/page3

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile