vineri, 19 iulie 2013

FIFA și UEFA au pierdut recursul împotriva difuzarii necriptate a meciurilor de fotbal

FIFA și UEFA au pierdut recursul împotriva unei hotărâri judecatoresti care susţinea transmisia necodată la televiziunea din Marea Britanie a meciurilor de la Cupa Mondială și Campionatul European de Fotbal.

Prin urmare, decizia din anul 2011 in care Curtea Europeana a declarat ca Marea Britanie va putea menține evenimentele amintite de fotbal pe lista de evenimente protejate, așa-numitele "bijuterii de evenimente ale coroanei", a rămas valabilă.

Hotărârea statua că doar anumiti radiodifuzori care detin canale gratuite vor putea să depună oferte la licitatia pentru drepturile de difuzare.

Prevederea a fost creată pentru a se bloca un model de afaceri ce se concentreză pe drepturi exclusive de transmsie a meciurilor de fotbal de la cele două evenimente sportive.

De asemenea, meciurile de fotbal nu vor putea fi revândute companiilor de televiziune cu plată, care le-ar transmite doar contra unui abonament si nu le-ar difuza la liber.

FIFA și UEFA au susținut că prin excluderea societățile de televiziune cu plată de la licitatie nu s-a obţinut pretul de piață real dintr-o economie concurenţială normală, ci un pret mult mai mic pentru drepturile de transmisie in Marea Britanie a meciurilor de la Cupa Mondială și Campionatul European de Fotbal.

Pe de alta parte, autoritatile spun ca meciurile de fotbal, mai ales cele ale competitiilor internationale sunt un bun pentru întreaga naţiune si publicul trebuie sa se bucure de acestea in mod gratuit, chiar dacă nu au un abonament la unul dintre operatorii de televiziune cu plată care ar castiga licitatia si drepturile exclusive de transmisie in mod criptat.

BBC și ITV au obținut deja drepturile in exclusivitate pentru Cupa Mondială din 2014 si vor transmite meciurile de fotbal in mod necriptat.


Un comentariu despre subiectul „FIFA și UEFA au pierdut recursul împotriva difuzarii necriptate a meciurilor de fotbal”:
Anonim

bravo !!!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile