miercuri, 10 iulie 2013

Pirateria informatică în Franţa

Ministrul francez al Culturii și Comunicațiilor Aurélie Filipetti a anunțat oficial renuntarea la măsurile de blocare a accesului la internet pentru persoanele care descărcau conținut ilegal.

În ultimii trei ani, interzicerea accesului la internet pentru o persoana care facea downloaduri ilegale se hotăra în instanță, după mai multe amenzi prealabile, în conformitate cu legislația adoptată în 2009 în timpul mandatului lui Nicolas Sarkozy, măsuri care a avut ca scop lupta împotriva descărcărilor ilegale.

Potrivit guvernului francez, noua măsură pune capăt unei practici "complet neadaptate la lumea contemporană", pentru că internetul a devenit un drept fundamental al omului, prin care oamenii, în special cei tineri, pot avea acces la cultură si informaţie.


Guvernul francez dorește să-și reorienteze lupta împotriva descărcările ilegale. Principala nouă politică este lupta împotriva pirateriei comerciale și a site-urilor care obitin profituri prin punerea la dispozitie de conținut piratat, monetizându-le prin conținut pentru care nu deţin drept de autor, fără a plăti creatorii acestuia.

Deci guvernului francez i-au trebuit 3 ani să ajungă la concluzia ca nu sunt vinovaţi cei care descarcă materiale piratate, ci cei care facilitează downlodurile ilegale sau le pun la dispozitie.


Niciun comentariu despre subiectul „Pirateria informatică în Franţa”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile