marți, 6 august 2013

Antena 1 a plătit 2.000.000 de euro pentru drepturile TV ale Cupei Romaniei

După zvonurile pe care fondatorul grupului Intact le-a lansat la o emisiune de la televiziunea Realitatea Tv, in care se prezenta posibilitatea ca televiziunile trustului ( Antena 1, Antena 2, GSP TV etc ) ar putea fi retrase din lista must carry si ar putea solicita o taxa de retransmisie de la operatorii de cablu tv, dupa modelul Pro Tv, multi s-au intrebat care ar fi atuurile speciale. Si iata ca deja au inceput sa apară câteva semne...

Antena 1 a platit 2.000.000 de euro pentru drepturile TV ale Cupei Romaniei, competitie transmisa in exclusivitate, in ultimii ani, de PRO TV, anunţă realitatea.net.

FRF a scos la licitatie sase pachete, Antena 1 cumparand cele mai importante doua dintre acestea. In primul rand, este vorba despre pachetul ce contine finalele Cupei Romaniei pentru urmatoarele trei sezoane, dar si Supercupele pana in 2016. Pretul de 400.000 de euro pentru fiecare stagiune (1,2 milioane in total) a fost cel mai mare oferit, peste cel al PRO TV, detinatorul de pana acum al drepturilor TV pentru Cupa Romaniei.

Celalalt pachet, de 750.000 de euro, se refera la difuzarea tuturor rezumatelor din Cupa Romaniei.

Pe fiecare editie a Cupei Romaniei, Antena 1 va transmite in direct si in exclusivitate cate noua partide, cele mai importante, dupa cum urmeaza: doua din 16-imile de finala, doua din optimile de finala, doua din sferturile de finala si semifinalele, plus finala.

Asadar se pregateste iesirea televiziunilor Intact din lista "must carry", mai ales ca strategia Pro Tv se pare ca dă deja roade in Romania, la fel cum a functionat si in Bulgaria ?

Deja grupul CME ( care detine Pro Tv ) a anuntat ca a batut palma cu cei mai importanti doi operatori tv din Romania pentru crestere preturilor de distributiei a canalelor sale in Romania:

"Am renegociat cu succes prețurile pentru retransmisia posturilor cu două dintre cele mai mari companii de cablu și satelit din România, așa că estimăm creșterea prețurilor în a doua jumătate a lui 2013”, se spune în raportul CME citat de Pagina de Media, care mai specifică faptul că noile contracte de retransmisie au fost încheiate pe mai mulți ani.


8 comentarii despre subiectul „Antena 1 a plătit 2.000.000 de euro pentru drepturile TV ale Cupei Romaniei”:
marian

am asa o vaga inpresie,ca in antenele vor dispare dela digi cablu...

Anonim

Si in acelasi timp si fanii antenelor vor disparea de la RCS, de exemplu eu.

iull

Buna,

Fraza de mai jos este copiata in intregime de pe Paginademedia.ro. Ar fi corect sa citezi sursa informatiei.

"Am renegociat cu succes prețurile pentru retransmisia posturilor cu două dintre cele mai mari companii de cablu și satelit din România, așa că estimăm creșterea prețurilor în a doua jumătate a lui 2013”, se spune în raportul CME, care mai specifică faptul că noile contracte de retransmisie au fost încheiate pe mai mulți ani.

Multumesc
Iulia Bunea

Administrator

Salut Iulia, aşa am primit articolul, am adaugat si Pagina de media cu link, cu scuzele de rigoare.

DTH Fan

E greseala mea, nu am trecut Pagina de Media in articol cand l-am trimis fiindca am crezut ca e suficient ca ati pus jos in footer la linkuri utile Pagina de Media pe toate articolele din site. Eu imi cer scuze, pe viitor voi scrie la orice fraza cand mai trimit articole.

Anonim

nau facut mare scofala cu meciurile astea
cu cateva meciuri nu atragi spectatori
daca le luau pe toate meciruile mai ziceam sa fie o problema daca nu e transmis Antena 1 la vreun provaider deasta

Anonim

Iti multumim! :)

Iulia Bunea

Anonim

poate apare si a1 hd ...daca tot vor bani

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile