vineri, 30 august 2013

Cosmote România şi Romtelecom vor fuziona la nivel de servicii ?

Daca OTE va cumpară participatia de 45,99% a statului roman din Romtelecom, Cosmote România si Romtelecom vor fuziona si la nivel de servicii, mai ales ca exisă deja o echipă comună de management.

În plus, cele două filiale ale OTE din România și-au exprimat intenția de a oferi spre sfârșitul anului 2013  pachete de servicii care să combine telefonia mobilă și telefonia fixă, încercând, în conformitate cu declaraţiile conducerii companiei, "să schimbe regulile de joc", anunţă site-ul elen kerdos.gr,

Aceasta este a treia încercare pe care guvernul român o face pentru a finaliza procesul de privatizare a Romtelecom.

În 2003, a vândut o participaţie către grupul elen OTE, al cărui actionar majoritar este compania germană Deutsche Telekom.

Ulterior, în 2010 guvernul român si OTE au stat la masa negocierilor, autoritatile din ţara noastra propunand grupului elen trecerea completa a Romtelecom in propretatea Romtelecom. În ciuda intenției OTE de a-si menține si consolida prezența în România, nu au avut succes din cauza pretului cerut. OTE au fost dispusi sa ofere pentru cele aproape 46% din actiunile Romtelecom o suma de aproximativ 400 milioane de euro, conform studiului de evaluare relativă oferit de Citigroup, în timp ce guvernul român a coborât ștacheta de la 1 miliard de euro la doar 800 de milioane euro.


4 comentarii despre subiectul „Cosmote România şi Romtelecom vor fuziona la nivel de servicii ?”:
Claudiu

Actiunile statului la Romtelecom nu mai valoreaza demult 800 milioane de euro.

Anonim

Romtelecom are zeci de spatii f bune, hoteluri, terenuri, active fixe....numai astea fac miliardul. Iar controlul celor 40 si ceva la suta valoreaza alte sute de milioane!

Claudiu

Nu are Romtelecom toate astea, tot statul le are. Dar bătălia nu se dă pe hoteluri, terenuri, etc., ci pe acțiunile statului la el. Așa poți spune că Romtelecom are întreaga Românie, nu se vinde România doar pentru că se privatizează Romtelecom. Statul se folosește de brand-ul Romtelecom pentru a le vinde.

Anonim

Nu ati inteles ideea articolului, desi vad ca au subliniat-o:

"Cosmote România si Romtelecom vor fuziona si la nivel de servicii, pachete de servicii care să combine telefonia mobilă și telefonia fixă" !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile