marți, 20 august 2013

Cum instalezi Windows XP, Windows 7 sau Windows 8 de pe Stick USB

Uneori există situatii in care trebuie sa instalezi Windows XP, Windows 7, Windows 8 sau alte sisteme de operare direct de pe un stick USB, din cauză că laptopul sau pc-ul are unitatea CD-ROM defectă sau notebook-ul nu are unitate optica din fabricatie.

In aceasta situatie, exista pe internet diverse tutoriale, unele mai complexe decat altele.

Personal eu folosesc o metoda foarte simpla, care s-a dovedit de succes intotdeauna cand am instalat Windows XP si alte sisteme de operare de pe un stick, deci nefolosind metoda traditionala de instalare de pe CD-ROM. Instalarea de pe stick se face chiar mai repede decat de pe CD-ROM. Recent am instalat Windows XP folosind imaginea iso creata dupa CD-ul meu original cu licenta, dar utilitarul se poate folosi pentru orice imagine .iso de CD cu Windows XP sau alt sistem de operare, atata timp cat această imagine este corectă.

1. Downloadati utilitarul Rufus -  Download de aici sau de aici.

2. Introduceti stikul USB in PC.

3. Rulati executabilul Rufus, alegeti stickul si imaginea ISO a Windowsului de instalat si setati astfel:
   - File system NTFS
   - Quick Format
   - Alegeti imaginea iso, pe care trebuie sa o aveti pe hard-diskul dvs. ( nu functioneaza direct cu CD-ROM sau DVD-ROM in unitate, ci trebuie sa il aveti convertit in imagine, salvata undeva pe hard-disk-ul pcului dvs). Imaginea o puteti crea cu diverse utilitare ( Nero, Iso Maker etc )

4. Apasati butonul Start din utilitar si asteptati pana se crează stickul USB bootabil.

5. Introduceti stickul USB in computerul in care doriti sa fie instalat sistemul de operare Windows XP sau alt sistem de operare, setati in BIOS sa booteze de pe stickul USB. Dati restart cu noile setari salvate in BIOS-ul calculatorului unde urmeaza instalarea sistemului de operare.

6. Dupa primul restart din procesul de instalare, setati in BIOS ca unitate de bootare ( in locul stickului USB) hard-disk-ul unde ati ales instalarea sistemului de operare.

Mai departe instalarea se efectueaza exact ca si de pe un CD-ROM obisnuit.


21 de comentarii despre subiectul „Cum instalezi Windows XP, Windows 7 sau Windows 8 de pe Stick USB”:
Anonim

chiar ca simplu!! chiar avem nevoie si nu stiam cum sa fac ! th!!

Anonim

merge orice windows sau doar "original and untouched " !?

Anonim

Probabil orice windows XP, cu conditia sa fie imagine .iso

Anonim

Salut Merge daca folosesc Power ISO? nu am drepturi de administrator pentru ca unchiul meu mi-a blocat pc-ul si acum abia imi mai merge din cauza unei erori la direct x.Rufus nu imi citeste Stickul usb asa ca voi folosii power iso.

Anonim

fff tare...mersi

Anonim

merge si cu imagine .nrg?

Anonim

Doar .iso si .img.

Anonim

De ce mai instalati XP-UL ?
Google nu mai ofera abdeituri pentru xp , iar drivere pentru placa video nu mai gasiti fara bani.

Anonim

Am uitat sa va mai spun ceva:
Chiar daca gasiti drivere pentru xp , acestea nu se poate instala mai ales la pc-urilr mai noi cu placa video HD sau FUL HD , va dati seama ca diferenta de drivere este mare.

Dany

Tu nu vezi ca articolul asta e scris acum 1 an, cand inca se oferea updateuri la Windows XP ? Si oricum, ca idee, Windows XP folosesc inca un sfert din oameni. Si nu trebuie sa platesti bani pentru drivere noi pentru Windows XP, cine ti-a spus asta? :)

A, si inca o precizare: nu Google ofera updateuri ( nu abdeituri cum ai scris tu ), ci Microsoft le ofera. Ca nu Google a facut Windowsul , ci Microsoft . :)))

Ioan

Salut
am un CD de pe care am instalat XP-ul de mai multe ori fara probleme. Am bagat CD-ul in CD-ROM, am bagat stick-ul, am facut setarile ca in exemplul dat, am downlodat chiar si varianta mai veche a lui Rufus ca sa fie exact ca in exemplu si cand ii dau START imi zice asa: No ISO image selected...Please click on the disk button to select a bootable ISO, or uncheck the "Create a bootable disk..."checkbox. Eu am facut toate setarile ca in postare. Poate o mana de ajutor de la cineva?...

Anonim

Pai ai selectat imaginea .iso de pe hard-disk, de pe butonul acela unde scrie "click to select..." ? O selectezi, dai OK si apoi merge.

Imaginea iso trebuie sa fie pe hard-disk. Nu functioneaza direct cu CD-ROM, trebuie sa ai imagine .iso pe hard-disk-ul PC-ului.

Poti transforma CD-ul in imagine .iso salvata pe hard-diskului pcului tau, folosind diverse utilitare, de exemplu Ahead’s Nero sau unul acesta ori multe altele :

http://www.burnaware.com/downloads/burnaware_free.exe

http://www.magiciso.com/Setup_MagicISO.exe

Anonim

da este tare

Anonim

Salut. Imi ramane blocat dupa citirea fisierelor?

Cosmin

Salut, pai iti ramane ? Ca vad ca te intrebi, adica folosesti la final semnul intrebarii.
Incearca cu alt stick, incearca si pe alt pc, incearca cu alta imagine Windows, descopera care e cauza problemei. Mie imi functioneaza metoda perfect.
Nici macar nu ai specificat ce Windows vrei sa instalezi sau daca ai incercat sa instalezi imaginea respectiva a Windowsului de pe un CD sau DVD, pentru a verifica daca e buna. Daca e Windows 7 sau 8, acelea asa raman o perioada blocate, dar de fapt nu e blocata instalarea, face el ceva vreo 5-20 minute pe acolo si nu arata activitate, in functie de puterea si memoria RAM a PC-ului tau.

Anonim

Prima oara am instalat un windows 7 si a mers perfect pina la capat,dar dupa aceea m-am razgandit si am vrut s-ainstalez windows xp sp3.Am un laptop mai vechi Acer Aspire 5100.Deci booteaza de pe stick,citeste fisierele apoi se blocheaza.

Cosmin

Eu zic ca ar trebui sa formatezi hardul.... Oricum, e o problema de la tine, ai facut ceva pe acolo gresit. Incearca sa instalezi de pe un CD-ROM respectivul XP, sa vezi daca e bun. Atat pot sa iti confirm: metoda functioneaza, dupa cum ai observat si tu cand ai instalat Windows 7.

Anonim

Nu pot sa instalez de pe cd deoarece cdromul nu functioneaza.Cum sa formatez hardul?

Cosmin

Spuneam sa instalezi de pe CD pe alt PC, sa vezi daca e buna imaginea aia de Windows XP pe care o ai, in ideea ca poate nu e buna imaginea iso pe care o ai.

Exista diverse utilitare pentru formatat hardul, inclusiv Windows 7 are.

Il copiezi iar cu metoda din articol pe acel stick bootabil si la un moment dat poti sa formatezi harddiskul, cand ajungi la situatia din imaginea de mai jos:

http://www.blackviper.com/wp/wp-content/uploads/2012/04/Windows_7_Install_Guide_08.png

Dai pe Advanced si iti arata ca in fotografia de mai jos:

http://www.blackviper.com/wp/wp-content/uploads/2012/04/Windows_7_Install_Guide_09.png

Îi dai Delete la partitile pe care vrei sa instalezi Windowsul, apoi dai New, apoi Format, apoi cand termina de formatat, scoti stickul si il bagi pe altul cu Windows XP si faci din nou formatarea si cu Windows XP, intr-un mod asemanator, ca sa fii sigur si apoi cotinui instalarea Windowsului XP.

Anonim

Iti multumesc de informatie.CRACIUN FERICIT si LA MULTI ANI!!!!!!!!

Cosmin

La fel si tie, sper sa reusesti !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile