sâmbătă, 24 august 2013

Tehnologia care transformă sunetul de la televizor în text

Specialistii de la Boxfish au oferit platforma lor API, care capturează în timp real fiecare cuvânt rostit la televizor, pentru membrii Second Screen Society (S3). Boxfish oferă membrilor S3 o perioada de 30 de zile de acces gratuit la API.

Potrivit Boxfish, motorul lor API-ul are capacitatea de a captura cuvintele rostite în timp real, are potentialul de a transforma vocea in text și de a crea astfel noi forme de monetizare.

Sistemul permite utilizatorilor să primeasca alerte de fiecare dată când un subiect ales de ei este discutat la televizor și oferă de asemenea date cu privire la temele de discutii de care utilizatorii sunt interesati.

Boxfish urmareste deja în prezent piste de sunet pentru aproximativ 1.000 de canale din SUA, iar compania intenționează să se extindă în Marea Britanie și Irlanda, în acest an.

"Tot ceea ce s-a difuzat in ultimii doi ani și jumătate la televizor a fost capturat, prelucrat în timp real și suntem gata sa realizăm noi aplicații și parteneriate", a declarat Eoin Dowling, CEO și fondatorul Boxfish.

"Acum totul este perfect functional si e momentul ca lumea sa ne cunoască. Așteptăm cu nerăbdare să vedem si ce alte idei de utilizare a tehnologiei au colaboratorii nostri. Tehnologia permite oricui să facă uz de ea dupa ce va fi oferită ca aplicatie sau serviciu", a concluzionat fondatorul Boxfish.

Boxfish deja ofera deja o aplicatie demonstrativa de utilizare a platformei API pentru telefoane mobile cu Android ( download aici ) si iOS ( download aici ).


3 comentarii despre subiectul „Tehnologia care transformă sunetul de la televizor în text”:
detrax

Fain, e mai tare ca un ghid tv :) Asteptam sa faca asa ceva cineva si pentru televiziunile romanesti. Sau sa faca o aplicatie sa salveze intr-un fisier text ce se discuta la tv.

Ardelean

Ar fi genial daca ar traduce...dar e bun pt. persoanele surdo mute.

Anonim

Cred ca nu ar fi greu de realizat un sistem de traducere automata, conectandu-se aplicatia la un servciu gen Google Transalte.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile