joi, 1 august 2013

Televiziunea cu plată în România - Imaginea de ansamblu ?

In ciuda crizei economice, în România peste 70% din locuințe erau abonate la un serviciu de televiziune cu plată la sfârșitul anului trecut, anunţă într-un studiu Digital Tv Europe.

Se estimează că televiziunea prin cablu digital a reprezentat peste 1,2 milioane de case la sfârșitul anului 2012, iar aproximativ 2,3 milioane de locuințe au avut cablu analogic și 2,2 milioane abonati au avut televiziune digitală prin satelit.

Potrivit cifrelor prezentate de Digital Tv Europe, în luna mai 2013 serviciile de televiziune din Romania, inclusiv cele prin cablu, prin satelit și tv prin protocol IP au asigurat receptia tv in aproximativ 6 milioane de locuințe, reprezentând peste 85% din total.

Rețele de cablu tv au crescut cu o medie de 6,4% pe an, ajungand la 3,5 milioane de abonați, cu penetrare de 53,6%.

Televiziunea prin satelit DTH a crescut cu 2,3% la 2.19 milioane abonati, recuperând din pierderea de abonati înregistrată în 2011.

Tv prin protocol IP a crescut cu 34%, la 37.000 de abonati.

Numărul de abonați la toate retelele a crescut in medie cu 5% în fiecare an.

Cablul tv este dominant în zonele urbane, reprezentânt 61% din toate abonamentele incheiate la diverse tipuri de televiziune. 80% din casele din aceste zone citadine au un abonament la televiziune prin cablu ( unele simultan alăuri de alte tipuri de abonamente tv ).

În zonele rurale, 63% din casele sunt abonate la rețelele DTH ( televiziune cu plata prin satelit ).

Numarul abonaților la televiziune digitala prin cablu au crescut cu 40%, până la 1.240.000 ( o treime din toți abonații de cablu).

În general, România a avut 3,4 milioane de locuințe tv digitale la sfârșitul anului 2012.

In privinta operatoriilor de servicii de televiziune, RCS & RDS a avut la sfârșitul anului 2012 peste 3 milioane de clienți la televiziunea cu plată, cu peste două treimi din abonati la tv cablu, iar restul la DTH.

Romtelecom a avut aproximativ un sfert de milion de clienti, cu marea majoritate abonati la oferta de televiziune prin satelit și un grup mai mic la oferta tv prin protocol IP.

UPC România a fost pe locul treilea, cu puțin sub 1,2 milioane de abonati, dintre care 320.000 de locuințe cu televiziune prin satelit.

Piața DTH, care părea să fie stabilizată după achiziționarea Boom TV de către Romtelecom în 2011, si-a intensificat gradul concurential prin lansarea de două noi oferte: cea a noului DTH Freesat ( cu preturi de abonament anual foarte scazute ) și cea a Orange Tv ( DTH-ul romanesc cu cel mai mare numar de canale HD ). Concurența intre companii va determina scaderea preturilor pentru atragerea sau pastrarea unui număr semnificativ de abonați la ofertele de televiziune cu plata prin satelit, mai mentioneaza Digital Tv Europe.


3 comentarii despre subiectul „Televiziunea cu plată în România - Imaginea de ansamblu ?”:
Anonim

Cit de curind va intra si DVB-terestru atunci sa vedem cu mai sta treaba cu DTH-urile.

Anonim

da curind dupa 1 septembrie 2015

Anonim

trebuie sa le dea drumu pentru a merge in paralel cu analogicul pina in 2015.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile