vineri, 2 august 2013

UPC România are venituri în creştere

In trimestrul al doilea al acestui an, UPC Romania ( compania care detine printre alte operatiuni din Romania si DTH-ul Focus Sat ) a inregistrat venituri de 34,3 milioane dolari, ceea ce reprezinta o crestere cu 5,1% fata de 32,6 milioane dolari in trimestrul al doilea al anului trecut. In lei, veniturile companiei in trimestrul doi din 2013 sunt de peste 115 milioane lei, comparativ cu peste 112 milioane lei in trimestrul doi 2012, reprezentand o crestere de 2,6%, anunţă wall-street.ro.

Daca ne referim la intregul semestru intai 2013, veniturile inregistrate de UPC Romania sunt de 68,9 milioane dolari, o crestere cu 4,4% fata de 66 milioane dolari in semestrul intai 2012. In lei, veniturile din primul semestru al anului 2013 sunt de peste 230 milioane lei, reprezentand o crestere de 3,2% fata de peste 223 milioane lei in prima jumatate a anului 2012.

Baza totala de abonamente (RGU) la 30 iunie 2013, este de aproape 1.750.000, mentinandu-se la aproximativ acelasi nivel fata cu trimestrul anterior. Cresterea anuala a numarului de RGU este de aproape 6%, UPC adaugand 94.700 abonamente comparativ cu trimestrul al II-lea al anului trecut.


La 30 iunie 2013, UPC Romania avea un numar total de 1.153.700 clienti.

„Ne concentram in continuare pe extinderea ariei de acoperire cu servicii de Internet Fiber Power 150 Mbps si pe oferirea de noi servicii in zonele unde suntem deja prezenti”, declara Severina Pascu, CEO UPC Romania.

In al doilea trimestru al acestui an, UPC Romania a continuat sa inregistreze cresteri pe segmentele de televiziune digitala, Internet si telefonie fixa.

In trimestrul doi 2013, televiziunea digitala prin cablu a inregistrat 7.600 noi abonamente, o crestere de aproape 2% comparativ cu primul trimestru al anului, insumand in acest moment 442.700 de abonati. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, UPC a inregistrat o crestere cu aproape 14% a numarului de clienti de televiziune digitala.

La sfarsitul lunii iunie 2013, UPC Romania inregistreaza aproape 54.000 de abonati HD, reprezentand peste 12% din baza totala de clienti pe segmentul de televiziune digitala.

Pe segmentul de Internet, UPC a castigat 6.500 abonamente in trimestrul al II-lea, raportand o crestere de aproape 2% fata de trimestrul anterior si de peste 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut. La 30 iunie 2013, UPC Romania inregistreaza aproximativ 350.000 abonamente de internet. UPC ofera servicii de Internet Fiber Power de mare viteza* catre peste 170.000 de clienti, reprezentand jumatate din totalul clientilor de internet. De asemenea, peste 114.000 de clienti sunt abonati si la solutia de Internet wireless.

Raportat la primul trimestru din 2013, in trimestrul al doilea al anului 2013 UPC a inregistrat o crestere de 3,6% a numarului de clienti de telefonie fixa, in prezent 251.700 de abonati beneficiind de serviciile de telefonie ale UPC. Comparativ cu trimestrul al II-lea al anului 2012, cresterea pe segmentul de voce a fost de aproximativ 22%.

Principalii concurenti ai operatorului sunt Orange Romania, Vodafone Romania, Romtelecom, precum si RCS&RDS si Cosmote, mai anunţă wall-street.ro.


13 comentarii despre subiectul „UPC România are venituri în creştere”:
Anonim

dar focus ce venituri are e secret? apirdut 12 000 clienti doar in ultimul trimestru .nu are nici un nou canal sd tot anul .macar sa ne spuna daca vor sa mai colaboram sau se inchid.

got

Pai in articolul asta cei de la UPC au comunicat doar veniturile UPC, nu au bagat in discutie veniturile Focus Sat, ce e greu de inteles ? Cand o vrea aia de la UPC sa vorbeasca despre veniturile Focus Sat si sa le publice, o sa le afli, ca doar nu o sa inventeze astia de pe blog sau din alte parti date fictive cu veniturile Focus Sat doar ca sa iti faca tie pe plac ca esti obsedat de Focus Sat mai mult decat sunt aia de la UPC si de la Focus Sat. Aia de la Focus Sat nu cred ca publica nici un comunicat, au site static. Si daca ei nu anunta nimic, nici alta lume nu scrie nimic de ei, ca nu au de unde informatii.

Anonim

rog pe cineva autorizat sa ne spuna cand vor inbogatii grila focus?

Anonim

acum 8 luni au spus prima data in curand

Anonim

intradevar pare o cladire parasita

Anonim

orange are 25 canale hd in plus la acelasi pret , la grila sd nu avem comparatie. dar au o scuza ,emit ptr cei de limba maghiara ,sunt multumiti cu numarul de abonati existenti

Anonim

BRAVO UPC -cei mai corecti oameni ,am prieteni care se muta de la rcs la UPC.

Anonim

focus sat transmite in special ptr cei de limba maghiara

Anonim

ptr romani mai transmite cineva ceva? incet ,incet limba romana va fi a doua limba in stat

Anonim

ptr romani trasmit momentan orange si romtelecom

detrax

Transmit toate DTH-urile televiziuni în limba română, numai că unii xenofobi, care nu au terrminat şcoala generala si nu conştientizează studiile de piaţă şi segmentele de public target, nu observă aceasta.

Anonim

mai detrax tu esti cainele de paza al siteului

detrax

Corect. Muşc din toti xenofobii, flamerii si comentatorii cu interese.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile