marți, 17 septembrie 2013

Nașul Tv a rămas fără licența de difuzare prin tv cablu, dar distribuția televiziunii va continua

CNA a continuat seria retragerilor de licențe din şedinţa de marţi, si dupa retragerea licentei Giga Tv si cea terestra analogica din Bucuresti a Realitatea Tv, a retras si licenţa de difuzare prin cablu a televiziunii Naşul TV, pentru că termenul licenţei audiovizuale primite in 8 mai 2012 a expirat pe data de 8 mai 2013, iar societatea nu a solicitat prelungirea acesteia, anunta mediafax.ro.

Societatea S.C. Fire Breaking News SRL (Bucureşti) deţine insă licenţă audiovizuală şi decizie de autorizare pentru difuzarea programului Naşul TV pe satelit, primită pe 14 decembrie 2011, iar fiind pe locul 20 in lista must-carry, nu prea vedem de ce ar avea nevoi de o licenta separata si lipsita de necesitate pentru televiziunea prin cablu.

Pe 22 martie 2012, CNA acordase și decizia de autorizare a Naşul TV, deci televiziunea a putut efectiv să înceapă emisia, dar CNA luase la cunostiinta și ca acţionariatul societăţii Fire Breaking News SRL, care deţine licenţa Naşul TV, s-a modificat in sensul că Radu Moraru a preluat 51,22% din acţiunile societăţii Fire Breaking News SRL, iar Anda Blîndu şi Ioana - Lăcrămioara Reit (care iniţial deţineau câte 50% din acţiuni) au rămas cu câte 24,39% din acţiunile societăţii, mai anunta Mediafax.ro.

Nu stim cat va afecta pierderea acestei licente transmisia pe cablu a televiziunii Nasul Tv, in condițiile in care Nașul Tv este in lista must-carry, pe locul 20.

UPDATE 18 septembrie 2013

Chiar Nasul Tv a publicat o ulterior atentionare pe siteul propriu, pe care o cităm in continuare:

De marti, 17 septembrie, circula o dezinformare in legatura cu retragerea licentei Nasul TV, dezinformare intretinuta de adversarii postului care nu sunt putini in aceste zile. Va informam ca Nasul TV are licenta perfect in regula, licenta care expira in 14 decembrie 2020, putand fi prelungita cu perioade de cate 9 ani.
Licenta Nasul TV apartine societatii Nasul, Prietenii de pretutindeni si Asociatii SA. Nasul Tv ocupa pozitia 20 in lista „must carry”, fiind liber la retransmisie fara conditionari tehnice sau financiare, de catre toti operatorii de cablu din Romania.

Licenta care nu s-a mai prelungit ieri ( asa zisa licenta de cablu) nu a fost folosita niciodata, prin urmare prelungirea ei nu era necesara. In plus, toate televiziunile din Romania (Antena 3, Realitatea Tv, RTV, B1TV, etc) detin doar licenta de satelit nu si licenta de cablu. O societate de media poate detine mai multe licente iar, in cazul in care nu le foloseste, poate solicita retragerea lor sau poate alege sa nu mai faca demersurile pentru prelungire sau autorizare. Spre exemplu, tot marti, Realitatii TV I s-au retras 24 de licente, postul putand emite fara probleme pe licenta de satelit pe care o opereaza.


5 comentarii despre subiectul „Nașul Tv a rămas fără licența de difuzare prin tv cablu, dar distribuția televiziunii va continua”:
Anonim

RCS AFARA CU EL SUPER ONE

marian

nu se poate... am ramas fara nasu ?

Anonim

Nu cred ca il vor scoate, isi ia alta licenta.

Anonim

Sa l scoata. Nu e nimic de acest canal. Am tot incercat sa l urmaresc dar nimic care sa ma atraga. Daca ar fi dupa mine l asi scoate si de pe dth- ul romtelecom. Ocupa numai pozitia degeaba. Ar putea fi inlocuit cu altceva mai bun. Parerea mea

Anonim

panaramele de canale eliminate...perfect

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile