joi, 3 octombrie 2013

Acoperirea cu servicii de internet broadband în România

Un studiu realizat de Point Topic pentru Comisia Europeana arată că în timp ce aproape toate gospodăriile din Europa ar putea avea acces la serviciile de internet broadband, provocări semnificative rămân pentru asigurarea internetului de bandă largă de mare viteză pentru toți utilizatorii.

Scopul Agendei Digitale din Europa este de a valorifica internetul și alte tehnologii digitale pentru a stimula o creștere economică durabilă.

Aceasta include două obiective referitoare la acoperirea în bandă largă:

- Toate gospodăriile ar trebui să aibă acces la banda largă la cel puțin calitatea de bază până la sfârsitul anului 2013;
- Toate gospodăriile ar trebui să aibă acces la banda largă de mare viteză de cel puțin 30 Mbps până în 2020.

La sfârșitul anului 2012, peste 99,9% dintre gospodării puteau avea acces la cel puțin o rețea de bandă largă de bază, folosind inclusiv tehnologii de distributie a internetului prin retele fixe sau wireless, tehnologii mobile și prin satelit.

Fără satelit, 99,4% din gospodării sunt acoperite de tehnologii fixe, wireless și mobile, în general acoperirea fiind destul de consistentă în țările de studiu.

Șase județe din România au acoperire doar de 35-65% cu servicii de internet de mare viteză.


4 comentarii despre subiectul „Acoperirea cu servicii de internet broadband în România”:
Anonim

doar 5.

Anonim

Se observă că cinci județe din România au acoperire doar de 35-65% cu servicii de internet de mare viteză.daca intre timp n-am cucerit ceva din Bulgaria.;)

detrax

Anonim, eu cred că tu trebuie tu sa iti pui ochelari sau sa inveti sa numeri. Pentru tine Vaslui ( înspre nord-estul Romaniei, mai pe intelesul tau spre dreapta) nu face parte din țara ta ?

DTH Fan

Răutati de 2 bani de la oameni cu aceeasi valoare. Anonimule, chiar sunt 5 judete cu acoperire doar de 35-65% cu servicii de internet de mare viteză, conform hărții: 4 din Oltenia ( Mehedinti, Gorj, Valcea, Olt ) si mai spre N-E, in Moldova, e si Vaslui.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile