joi, 19 decembrie 2013

Banca centrală a Chinei, atacată de hackeri

Banca centrală a Chinei a fost lovită de un atac al hackerilor, care a făcut website-ul bancii inutilizabil. Site-ul Bancii Populare a Chinei ( PBOC ) și unele tranzactii au fost blocate de ceea ce este cunoscut ca atac Distributed Denial of Service (DDoS). Aceasta încearcă să suprasolicite serverele din spatele site-uri web prin bombardarea lor cu mai multe solicitări decât pot administra.

Atacurile au inceput ieri seara. Un purtator de cuvânt al băncii a declarat că se lucrează pentru a face din nou functionabil site-ul si a "condamnat ferm" hackerii care au vizat Băncii Centrală.

Atacul este considerat ca fiind represalii pentru acțiunile guvernului de a restricționa tranzacționare în Bitcoins, care au scăzut la mai puțin de jumătate din valoarea Bitcoins. Unele schimburi online din China, care permitea vânzari în modenda virtuală, au fost de asemenea afectate de decizia Chinei.

China a luat așadar măsuri pentru a limita comerțul cu Bitcoins, o monedă virtuală pe care mulți chinezi o consideră utilă pentru a depăsi restricțiile cu privire la cât de mulți bani pot transfera dincolo de granițele țării.

Pe 5 decembrie 2013, Banca Centrală a Chinei a emis reguli prin care a interzis băncilor să efectueze tranzacțiile cu Bitcoins.

Pe 18 decembrie 2013, China a luat măsuri suplimentare de oprire a furnizorilor de metode de plată operate prin Bitcoins. Aceste măsuri au condus la o scădere de 60% a valorii monedei virtuale Bitcoins .

Acum o Bitcoins si-a revenit oarecum, având valoarea de aproximativ 620 dolari. Aceasta este sub maximul atins la data de 1 decembrie 2013, când fiecare Bitcoin avea o valoare de peste 1000 dolari.


Niciun comentariu despre subiectul „Banca centrală a Chinei, atacată de hackeri”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile