miercuri, 8 ianuarie 2014

Noul pilot automat de la BMW are talent la drifturi - Vezi video

Să telefonezi acasă în timp ce masina conduce pentru tine sau să îți actualizezi pagina de Facebook în timp ce autoturismul tău cu pilot automat aleargă cu peste 100 km pe oră, deja nu mai reprezintă scenarii imaginare pentru cea mai recentă tehnologie BMW.

BMW a dezvaluit un nou sistem pilot automat, care este capabil să conducă o mașină într-o serie de scenarii diverse, inclusiv drifturi.

Pilotul automat, care poate fi utilizat si ca sistem asistent, face parte dintr-o serie de noi tehnologii prezentate de producatorul auto german la CES 2014 din Las Vegas.

Montat pe o versiune prototip de M235i Coupe, sistemul a fost dezvoltat de BMW ( divizia tehnică din Munchen , Germania), ca parte a unui program care are drept scop realizarea unui autoturism complet autonom, până la sfârșitul acestui deceniu, atunci când sunt de așteptat schimbări juridice importante în legislatia rutieră internațională, care vor permite ca astfel de tehnologii să fie utilizate pe autoturisme de serie.

Folosind cel mai recent sistem GPS ( utilizat pentru ghidare rachetelor ), precum un radar sonar, cel mai recent sistem asistent de conducere autonom BMW intervine activ și la timp în procesul decizional, acționând accelerația, direcția și frânelor, complet independent de conducătorul auto.


16 comentarii despre subiectul „Noul pilot automat de la BMW are talent la drifturi - Vezi video”:
Anonim

Poate baga si semnalizari la pilotul asta automat.
BMW-urile au probleme mari la sistemul de semnalizare.... poate-or chema in service... soferii...

Anonim

O sa imi trimit masina sa ia ceva.Respectivul destinatar ,va pune pachetul ,si va porni spre mine inapoi.Apoi imi va zice robotul vocal :nici nu stii ce ai pierdut,cate am vazut si cate s-au intamplat pe traseu.

Si sa fiu cu ochii pe ea ca sa nu vanda combustibil,ca,desteapta,desteapta....o duce mintea.

Anonim

BMW-urile au probleme la semnalizari ? Eu am doua BMW-uri ( unul de 10 ani si unul de 12 ani al lui nevasta mea si nici macar nu mi s-a ars un bec de la semnalizari si totul e OK). BMW-urile au alte probleme, daca vrei sa stii: dupa vreo 10 ani li se defecteaza sistemul de evacuare si trebui schimbat ( galerie, toba etc ). La ambele BMW-uri mi s-a intamplat la fel. In rest cele mai bune masini. Nu stiu la modelele noi, poate le-a facut mai putin fiabile, dar tot ce e sub 2005 garantez pentru ele, inclusiv tabla rezistenta, motoare super. Am la ambele BMW-uri peste 300.000 km si nu am schimbat decat uleiul si restul consumabilelor ( bujii, filtre etc ), nici o reparatie niciodata la piese mecanice si functioneaza perfect.

Anonim

Pentru anonimul care zice ca nu i s-a ars la BMW nici un bec la semnalizare. Normal. Daca nu e folosita semnalizarea nu se strica.
N-ai inteles ironia din primul meu comentariu. Ca sa-ti traduc si tie: BMW-istii nu semnalizeaza cand schimba directia de mers. Cand semnalizeaza vreun BMW atunci sigur e ceva suspect. Ori nu e masina soferului, ori si-a luat BMW-ul recent si soferul inca e obisnuit sa semnalizeze, ori masina e furata, etc.
BMW-istii conduc cu nesimtire, fac manevre periculoase, si aproape niciodata nu semnalizeaza. De aia ziceam sa duca in service... pe soferi nu pe masini ori pilotul automat sa puna si semnalizarea automat.
Probabil BMW-istii de ciuda ca pilotul automat va semnaliza schimbarea directiei de mers vor sparge becurile de la semnalizari. Sa se injoseasca ei in asa hal? E rusine sa semnalizezi.

Si faptul ca nu ti s-a ars nici un bec de la semnalizare e dovada ca nu o folosesti...;)
Eu am un Hyundai de 6 ani si folosesc semnalizarea si recunosc ca nici mie nu mi s-a ars nici un bec la semnalizare pana acum. Chestiunea e ca la una din revizii mi s-au schimbat toate becurile indiferent daca erau arse ori nu. Asa e procedura. Oricum mi le-au dat in punga si asa scria si la manual masinii. O data la 2 ani sau la nu mai stiu cati km becurile trebuiesc schimbate.

Anonim

Te-ai obosit prea mult cu comentariul. Eu chiar conduc prudent, am BMW. Si, culmea, mai semnalizez. Sunt un tip cu BMW pe care il claxoneaza aia cu Daciile din spate ca merg prea incet ( in limita legala ). Asa ca nu generaliza, ca vorbesti in plus. Probabil ai avut tu probleme cu unii cu BMW-uri si ai ramas marcat. Afla ca unii cumpara BMW pentru fiabilitate si siguranta sporita si mai ales pentru calitate germana. Nu din snobism. Nu am cumparat niciodata un BMW nou, ci doar de 2-4 ani vechime. Intamplator am si o masina japoneza Sedan ( o Honda noua, de pe portile fabricii ) si pot sa spun ca e nulitate fata de BMW-uri mele cele vechi. O voi vinde cu prima ocazia cand gasesc un pacalici sa cumpere masini japoneze sau coreene, masini la indoi cu o simpla apasare cu degetul tabla de la caroserie.

Anonim

Cel mai scump Hyundai de serie este Santa Fe, vreo 40.000-45.000 euro.
Cel mai scump BMW de serie are pretul ? :))) De vrei 3 ori pretul Santa Fe-ului.
Stiu, vei spune ca e ipocrizie pretul BMW-ului. Eu voi spune ca reprezinta calitate.

Exista patru categorii de autorisme DE SERIE:
- cele produse de doua firme germane: BMW si Mercedes
- cele produse producatorii medii ( VW, Audi, Opel, Honda, Ford etc) :)))))
- cele produse de producatorii de mana a treia ( Renault, Hyundai, Fiat etc )
- cele produse de producatorii de mana a patra ( de exemplu Dacia ).

Anonim

Nu am nimic cu cei care isi cumpara BMW-uri si nu doresc sa generalizez comportamentul. E adevarat ca am fost cam rautacios in comentariul anterior.
Asa-i nu se compara Hyundai cu BMW si nici n-am vrut sa fac o astfel de comparatie. Fiecare dupa buget recunosc. Doar era era o constatare din trafic. Daca ai bani multi trebuie sa fii nesimtit in trafic ori sa nu semnalizezi cand nu ai altceva de facut? Si cel mai mult ma enerveaza cand unii fac stanga si semnalizeaza cand se face semaforul verde. A nu semnaliza uneori poate provoca accidente. Chiar daca ce am spus e din seria iarna nu-i ca vara dar chiar asa este. Nesemnalizatul tot timpul e un semn de nesimtire. Dovada e si modul cum parcheaza majoritatea BMW-istilor. Pe doua locuri de parcare. Probabil pilotul asta automat o sa fie setat sa parcheze pe 3 locuri ca altfel se fac de ras.

BMW e adevarat e masina calitativa nu contest si chiar face banii (cine-i are).
Dar sincer daca as avea bani mi-ar fi rusine sa-mi cumpar BMW. Nu as vrea sa ma includ singur in tagma manelistilor interlopilor politicienilor si nesimtitilor cu unele exceptii (cum esti tu).

gean

Citesc cum discutati de masini productie internationala... Eu de abia am bani sa imi platesc abonamentul la internet. Altii de abia au bani sa isi hraneasca familia. La mine in cartier, trei sferturi din locuitori nu au job. orasul are somaj real de peste 70%. Noroc cu cate un pensionar sau maxim un angajat per familie, cu salariu minim pe economie.

Nu toata lumea locuieste si munceste la Bucuresti sau in orase mari din Romania. In multe zone din tara e dezastru.

Anonim

Si inca ceva: Cine-si cumpara BMW nu isi cumpara ca sa o treaca pe pilot automat.
O cumpara ca sa o conduca pentru placerea condusului... (la majoritatea BMW-istilor inseamna fortat depasiri figuri in trafic etc).
Ca observatie personala: Majoritatea soferilor de BMW sunt tineri. Exista doua explicatii:
1. N-apuca sa imbatraneasca (la cum conduc mor inainte de a imbatrani in accidente)
2. Un om serios nu-si ia BMW.

(Asta ca sa fiu rautacios ca nu m-am putut abtine)..

detrax

Anonim de mai sus, chiar daca nu am BMW si nu prea iubesc pe cei care au BMW, mi se pare ca tu ai comportament de adevarat BMW-ist. Chiar iti recomand sa iti cumperi un BMW, se asorteaza perfect pentru profilul tău psihologic malițios. Se observa la tine o aversitate declarata ( ascunsa sub falsă ironie ) provocata de anumite elemente din experienta ta anteriora cu posesori de BMW-uri, insa modul in care o exprimi te include in categoria unora dintre posesorii de BMW-uri pe care ii critici. Asadar, obtii exact contrariul a cea ce doresti sa dovedesti.

Eu zic sa lasi la o parte frustrarea si sa observi ca subiectul articolului este un sistem complementar, care asigura si siguranta in trafic, nu doar pentru sofer, ci si pentru ceilalti participanti la trafic, prin observarea mediului inconjurator ( cu siguranta frane automate la apropierea de alte vehicule etc ).

Bine, mai e si varianta ca esti angajat de o firma concurenta si faci flame pe unde apuci impotriva marcii BMW.

Anonim

Normal sa fie nevoie de sisteme ajutatoare pentru soferii de BMW.
Citisem un articol despre masinile cele mai implicate in accidente si BMW-ul conducea detasat.
La cum conduc au nevoie si de franare si de anuntat indicatoare limite de viteza treceri de pietoni si sa fie anuntati ca sunt pe contrasens.

Eu zic sa le puna scaune cu ejectare ca la avioane. Macar pasagerii sa se salveze cand vede ca soferul a luat-o razna.


Si repet: BMW-istii nu vor lasa masina pe mana pilotului automat. E ca si cum ar lasa masina pe mana bunicutei care circula prudent. Sa nu depaseasca ei limita de viteza? De ce si-au mai cumparat ei BMW?

Si n-am nici o frustrare. Eu faceam profilul psihologic testat pe o gramada de soferi de BMW pe care-i cunosc. Am chiar un var pe care-l stiam baiat linistit... pana si-a luat BMW... sa vezi nene cum conduce... cred ca e ca o boala BMW-ismul asta.

Si daca te obisnuiesti sa conduci o masina cu prea multe sisteme ajutoare nu vei mai putea conduce masini normale sau o sa-ti fie greu. Te obisnuiesti sa nu mai franezi cand te apropii de masinile de la semafor ca stii ca o face masina singura. Si cand schimbi masina... zbang...

Ce-am avut de spus am spus. Numai bine la toata lumea!

Anonim

BMW-urile sunt cele mai sigure masini. Daca dă intr-un Hyundai un BMW, BMW-ul e putin sifonat si Hyundai este praf. Cei care sufera din accidente sunt cei din Dacii Logan si cei din masini japoneze, coreene italiene si franceze, ca au tabla moale si nu ii protejeaza. Vezi si tu statisticile. Asa ca te inteleg ca tie frica de BMW-uri, Fereste-te de ele ! :)))) Cred ca si noapte in vis ai cosmaruri ca te fugareste un BMW ! La revedere, domnule flamer.

Anonim

Anonimule 10:55. Probabil ca ai dreptate cand spui ca BMW-urile sunt cele mai sigure masini. Dar statisticile spun ca BMW-urile conduc in topul masinilor care PROVOACA accidente. Probabil cei din masina scapa fara rani sau rani usoare si-i omoara pe ceilalti.

Si ca fapt divers: Eu vorbesc despre comportamentul soferilor de BMW si n-am spus in nici un comentariu ca BMW n-ar fi o masina buna ori ca Hyundai e mai buna ca BMW. Eu vorbesc de una tu intelegi alta. Tipic capacitatii de intelegere a posesorilor de BMW.

DTH Fan

Ce ne intereseaza pe noi ca nu ii accepti tu pe cei cu BMW? E problema ta, rezolvati-o cu ei in privat, pe strada, cand ii intalnesti pe cei care nu au respect in trafic. Ai jignit non stop in toate comentariile pe cei care au BMW, chiar daca nu ai folosit cuvinte obscene. Civilizat sigur nu esti, doar te prefaci. Nu ne intereseaza deloc ca tu locuiesti intr-o zona cu needucati cu BMW-uri. În zona mea nu intalnesc un astfel de fenomen. Si probabil nici cei cateva milioane de germani care folosesc BMW-uri nu sunt needucati. Tu confunzi niste needucati cu care te intalnesti tu pe strada, cu soferii proprietari de BMW-uri. Nu e prietene acelasi lucru. Needucati sunt multi români, indiferent ce masina conduc ( inclusiv Hyundai si alte masini) si chiar daca nu conduc nici o masina. Nu exista nici o legatura intre tipul de masina si soferii needucati. Lipsa de respect in trafic tine de educatie, nu de tipul de masina ( chiar daca e una mai puternica si mai greu de strunit ). Iar a generaliza si a asocia o marca de masina cu o categorie socială cu educatie proasta dovedeste o eronata perceptie a societatii.

Anonim

DTH Fan. De ce oare BMW-istii au intrat in folclor cu comportamentul lor?
N-am nici o treaba cu site-ul timesnewroman.ro de care probabil stie toata lumea (e un site de umor).
Ia acceseaza tu:
google.ro/webhp?sourceid=navclient&ie=UTF-8#q=bmw+site:timesnewroman.ro
De unde citez cateva titluri:
"BMW recheamă în service mii de maşini pentru verificări la sistemul de depăşire pe linia continuă"
"Cocalarii preferă BMW-urile din motive fiziologice! Aşa ajung mai repede la WC-ul din fundul curţii"
"România avea cocalari şi acum 80 de ani! Un copil a găsit un BMW din 1933 îngropat în nisip"

Restul cauta tu. Asa ca BMW-istii sunt asociati in imaginea publica cu cocalarii, interlopii, politicienii corupti, etc. Eu sunt vinovat pentru asta? Eu ii jignesc sau au imaginea pe care si-o fac?
Nu generalizez desigur. Or fi si exceptii.
Dar nu am prejudecata legata de BMW-uri doar din cauza presei ci am constatat eu personal nesimtirea multora. Cum parcheaza la supermarketuri pe 3 locuri, cum fac manevre periculoase pe sosele, etc.
Cand vad pe unul care face o manevrea periculoasa ori face figuri in trafic de cele mai multe ori e foarte probabil sa fie in ordinea asta: BMW, Audi, si Mercedes.
Eu ii jignesc? Si problema rasiala nici n-am pomenit pentru ca nu e relevanta. Cum spuneam si alt comentariu am un var care s-a stricat ca sofer de cand are BMW (cu care a si facut accident, si ghici el era vinovatul). Si varul meu nu e minoritate etnica de nici un fel cum nici eu nu sunt.
Si nu compara Germania cu Romania. E ca si cum ai compara mere cu avioane. Germania de fapt este alta epoca alta planeta.

Needucati sunt pe toate masinile, dar parca la BMW procentul tinde spre 100%.
De ce crezi ca unele marci de masini exclusiviste nu vand masini la oricine are bani? Si nu vand decat cateva bucati pe an doar daca se califica clientii.
Iar tipul masinii cumparate ori dorite spune multe despre acel om mai ales daca e BMW.
E tipul omului care doreste sa epateze cu ce are. Nu si-ar mai dori sa cumpere un BMW daca n-ar fi nimeni care sa vada ca are BMW. E tipul omului fanfaron, care pune pe primul loc "a avea" inaintea verbului "a fi". Ce de acest fel sunt oameni slabi, complexati care nu pot iesi in evidenta decat prin lucrurile pe care le au nu prin ce sunt. Exista si un studiu care arata motivele pentru care romanii vor sa-si cumpere BMW care confirma ce am spus si eu.

In concluzie cine s-a simtit jignit inseamna ca se recunoaste in descrierea facuta de mine, si respect pentru cei care-si cumpara BMW doar pentru performatele tehnice, inovatiile, siguranta masinii, calitatea materialelor executie designului, etc. de necontestat. (cu exceptia la X6 care e ingrozitor de urat, hidos ghebos, etc. ca aspect dar nu ca performante sau calitate).
De data asta chiar am incheiat subiectul.

cristi

Anonim, pseudo-argumentele tale ma plictisesc si ma jignesc. Pai tu dai argumente un site de satira? Răbufneste ura din tine prin toți porii. Eu am BMW si ma simt jignit de afirmatiile tale negativiste si pline de ură. Ura e problema ta personala, nu incerca sa o transmiti si la altii. E clar ca tu sau cineva din familie ati avut probleme cu un posesor de BMW. Dar e problema ta sau a familiei tale cu respectivul, nu cu ceilalti posesori de BMW-uri. Daca tu consideri ca 100% dintre posesorii de BMW-uri sunt needucati, ce crezi ca vor crede despre educatia ta cei care citesc jignirile pe care le postezi in mod anonim aici la comentarii ? Ca esti 100% cum ? :)))))

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile