marți, 11 februarie 2014

Nokia lansează primul său telefon compatibil cu aplicații Android ?

Nokia se pregătește să dezvăluie primul său telefon cu Android, la sfarsitul acestei luni, conform publicației The Wall Street Journal.

Telefonul se va numi initial Nokia Normandia si va fi prezentat la Mobile World Congress. Citând surse familiare cu planurile de afaceri Nokia, The Wall Street Journal reiterează zvonurile anterioare, care precizau că primul telefon Android Nokia va folosi o versiune modificată a sistemului de operare de la Google și va integra un magazin de aplicații Android.

Zvonurile mai arată că noul telefon compatibil Android îsi va schimba numele în Nokia X, înainte de a fi distribuit către magazine. Posibil fără acces la Google Play Store, compania va fi probabil obligată să se concentreze pe aplicații pe care a reușit să le porteze cu succes pe versiunea sa de Android.

Zvonuri anterioare au aratat că respectivul telefon Nokia include o interfață de Windows Mobile, dar poate rula aplicații Android, inclusiv de Skype, Twitter, Facebook si altele. Specificatiile ar fi low-end: doar 4GB de stocare și 512 MB de RAM.

Sistemul de operare ar fi o varianta modificata de Android KitKat 4.4.1. Telefonul ar avea procesor Qualcomm Snapdragon 200 8225Q, CPU 1.0 GHz dual-core Qualcomm, microSD, baterie de 1500 MAh, ecran de 4 inch cu rezolutia 854×480 pixeli, camera de 5 MP.

Nokia a programat un eveniment de presa la sfarsitul acestei luni, la Mobile World Congress din Barcelona.


Un comentariu despre subiectul „Nokia lansează primul său telefon compatibil cu aplicații Android ?”:
Anonim

Va fi probabil o combinatie intre Windows Mobile si Andoid.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile