joi, 20 februarie 2014

ZU TV se va lansa oficial pe 3 aprilie 2014

CNA a aprobat astazi transformarea GSP TV în ZU TV, o televiziunea generalistă pentru tineri.

ZU TV se va lansa oficial pe 3 aprilie 2014.

A fost de asemenea aprobată modificarea grilei, a siglei si a structurii serviciului de programe.

Managerul proiectului este Mihai Morar, iar responsabil de continut va fi Tonius Teșiu, actual director de programe Radio Zu.

ZU TV va transmite producţii proprii in procent de peste 20%, iar restul continutului va proveni de la alti producatori.

In grila se vor regăsi programe de informare ( in procent de peste 3%), precum si programe educative şi culturale ( peste 4% ), dar si filme ( aproape 5% ) si publicitate ( aproape 10%). Insa cea mai mare parte din programe va fi din zona divertismentului ( aproape 80% ), urmând strategia Antena Group de orientare către acest segment.

Zu Tv nu va fi o televiziune muzicala, chiar daca programele muzicale vor fi preponderente, ci va fi o televiziune generalistă, pentru telespectatori din segmentul de varsta 15-35 ani.

Lansarea ZU Tv de pe 3 aprilie 2014 va coincide cu gala Zu Music Awards (ZUMA) de la Romexpo, pe care Antena Group speră sa o transforme într-un eveniment "similar cu American Music Awards sau cu Billboard Music Awards", dar localizat pentru România.

Motivatia invocată pentru desfiintarea GSP TV a fost imposibilitatea de a concura cu operatorii de cablu, care au televiziuni sportive si care liciteaza pentru campionate de top din lumea fotbalului si pentru alte competitii sportive importante. Antena Group a recunoscut astfel că GSP TV n-a putut să ţină pasul cu competiţia în această zonă.

Unii membri CNA au criticat strategia Antena Group, motivând ca nu ar fi trebuit sa profite de licenta GSP TV, televiziune care a obtinut pe baza altor considerente un loc in lista must-carry, ci să solicite o licență nouă, iar GSP TV sa emită in continuare pe licența veche, pentru ca există telespectatori care încă doresc acest canal sportiv.

Antena Group a raspuns ca solictarea de transformare este legală si permisă si a dat ca exemplu metamorfozarea televiziunii Antena 2 in Antena Stars. Compania a spus ca nu va trăda increderea publicului, fiindca modificarea nu va fi atat de drastică, mai ales că noua televiziune se va adresa aproximativ aceluiasi segment de public tânăr. La fel ca GSP TV, și ZU TV se va încadra în aceeasi tip de audiență, dar pentru care va transmite programe cu altă tematică.


3 comentarii despre subiectul „ZU TV se va lansa oficial pe 3 aprilie 2014”:
Anonim

Atenție! GSPTV mai transmite evenimente live! De exemplu Npower Championship... În uptimile săptămâni a făcut-o și cred c-o va mai face până se închide!

Anonim

Și ei n-au reușit să se impună din cauza lor! Mereu programul cu evenimente live era comunicat ori în ziar ori în ziua respectivă prin promo-uri... Rareori se comunica programul complet și corect pe gsptv.ro. Altfel au avut campionate interesante! Eu am umrărit mai multe meciuri la ei și nu pot zice că-s dezamăgit! Însă mai rămâne o intrbare: unde vor mai fi date acele campionate (npower championship, russia premier league, primera division - Argentina, major league soccer, liga zon sagres, copa do brasil, meciurile echipelor naționale de tineret)?

Anonim

O sa fie cel mai tare post de muzica!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile