vineri, 2 mai 2014

A pescuit un fragment dintr-o rachetă purtătoare de sateliți

Un pescar din regiunea Amazon a Braziliei a descoperit o bucată mare dintr-o rachetă purtătoare de sateliți. Localnicul a spus că a pescuit obiectul pe un râu din apropiere de municipiul Salinopolis.

Resturile a fost confirmate ca provenind de la un satelit lansat de la baza Kourou, Guyana Franceză, în iulie anul trecut. Piesa poartă logo-ul Agenției Spațiale din Marea Britanie și logo-ul Arianespace.

Un purtător de cuvânt al Agenției Spațiale din Marea Britanie a confirmat că resturile provin de la lansarea unui satelit de telecomunicații din Europa, de anul trecut: "Acest obiect face parte din vehiculul utilizat la lansarea de anul trecut a satelitului Alphasat. Probabil s-a prăbușit în Oceanul Atlantic și apoi a plutit înspre apele interioare."  Alphasat, descris ca fiind cel mai sofisticat satelit de comunicații din Europa, a fost lansat de la baza Kourou, pe 25 iulie 2013.

Autoritățile braziliene au declarat că vor să contacta Agenția Spațială din Marea Britanie și le va solicita să preia resturile descoperite.

Potrivit rapoartelor locale, a fost nevoie de 10 de persoane pentru a prelua panoul de pe malul râului.

Obiectul a fost descoperit sâmbăta trecută, dar autoritățile nu au dat curs apelurilor telefonice ale localnicilor, crezând că este o glumă. Pescarul care a găsit resturile a declarat că inițial autoritățile nu l-am crezut: " Este mare, de mărimea unei mașini", le-a transmis localnicul.

Echipele de recuperare a ajuns in zonă abia după ce evenimentul a fost prezentat in în mass-media. Locuitorilor li s-a spus să raporteze imediat orice simptome de boli, dar echipele de salvare au declarat că nu cred că epava este radioactivă, așa că tot localnicii au inceput să apară in cadru, pentru a fi imortalizați fotografic, alături de epava "OZN-ului".

Pescarul local, care in loc de pește a avut parte de o captură neobișnuită, a spus că în cei 73 de ani de viață nu a mai avut onoarea să pescuiască navete spațiale: "Obiectul neidentificat a lovit firul de la undița mea de pescuit. L-am împins spre malul râului, pentru a vedea mai bine despre ce este vorba. E prima dată în viața mea când văd așa ceva !"


Un comentariu despre subiectul „A pescuit un fragment dintr-o rachetă purtătoare de sateliți”:
Anonim

Eu l-as fi vandut la licitatie pe ebay sau bucati. Cred ca as fi luat mai mult pe el asa. Mai ales ca e deseu.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile