marți, 17 iunie 2014

Cine este acționarul principal al Look TV şi Transilvania Live

Principalul acţionar al televiziunilor Look TV şi Transilvania Live, care vor difuza meciurile din Liga 1 şi din Cupa Ligii în următorii 5 ani, este Benno Heidelberger, prin intermediul societăţii Librum Investment Inc, potrivit unor documente depuse la Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), citate de Mediafax.

Potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX, acţionarii NCN Studio TV S.A., care deţine licenţa Transilvania Live, sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99,4051%) şi Mariana Mureşan (0,5949%), iar acţionarii Transilvania Look S.A., care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Look TV, sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99%) şi Arpad Paszkany (1%).

Asociaţii Intel Sky Broadcast Ltd. sunt Librum Investment Inc din Seychelles şi Michel Kilindo (care deţine o singură acţiune). La rândul său, societatea Librum Investment îl are ca acţionar unic pe Benno Heidelberger din Elveţia.

Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live au anunţat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Conform comunicatului respectiv, societatea Transilvania Look S.A., care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Look TV, şi societatea NCN Studio TV S.A., care deţine licenţa Transilvania Live, au semnat o înţelegere (Memorandum of Understanding) cu Intel Sky Broadcast Ltd., compania care a semnat, în data de 4 martie 2014, contractul de cesiune de drepturi mass-media prin care Intel Sky Broadcast Ltd a achiziţionat de la Liga Profesionistă de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga I pentru perioada 2114 - 2019 şi din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015 - 2019.

Potrivit memorandumului de înţelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. va dobândi dreptul de proprietate asupra societăţilor Transilvania Look S.A. şi NCN Studio TV S.A., iar cei doi radiodifuzori vor primi drepturile aferente difuzării în direct, dar şi pentru înregistrări, rezumate, difuzare online şi pe mobil a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga I şi din Cupa Ligii.

Totodată, potrivit comunicatului, Transilvania Look S.A. şi NCN Studio TV S.A. au fost împuternicite să iniţieze negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale (indiferent de tipul de reţele folosite - cablu sau acces prin satelit) cu privire la condiţiile în care se va efectua în viitor retransmisia televiziunilor Look TV şi Transilvania Live.

Liga Profesionista de Fotbal a primit 13,75 milioane de euro, echivalentul primei rate din totalul de 27,5 milioane de euro pe care firma Intel Sky Broadcast s-a obligat sa o plateasca pentru sezonul 2014-2015, conform contractului de valorificare a drepturilor TV, semnat la 4 martie. Banii obtinuti din aceasta prima rata urmeaza sa fie virati in conturile cluburilor din prima liga incepand de miercuri, scrie wall-street.ro.

Presedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat, luni, la finalul Adunari Generale a LPF ca baremurile pentru arbitri si observatori vor fi achitate direct de catre liga din aceasta suma. "Banii s-au primit. Este vorba de jumatate din 27,5 milioane. Miercuri va fi o analiza cu fiecare club in parte, pentru ca mai sunt la unii popriri sau alte retineri si va incepe apoi transferul din contul ligii in conturile cluburilor. Am mai convenit ca din acesti bani din drepturile TV sa se retina baremurile pentru arbitri si observatori", a declarat Anghelache, mai scrie wall-street.ro, citând Mediafax.


Un comentariu despre subiectul „Cine este acționarul principal al Look TV şi Transilvania Live”:
Anonim

Benno Heidelberger este fatada.In spatele lui se afla un fond de investitii foarte puternic.
Nu exista nimic despre aceasta persoana,nu este de gasit in nici un top important al oamenilor de afaceri din lume.
Presimt ca Liberty Global are ceva cu acest Benno !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile