miercuri, 27 august 2014

Interviu cu președintele CME, despre Pro Tv și celelalte televiziuni și operațiuni din România

Christoph Mainusch, alaturi de Michael Del Nin, a fost numit la conducerea CME in septembrie 2013, la scurta vreme dupa ce fostul CEO, Adrian Sarbu, a parasit grupul media care opereaza reteaua Pro TV din Romania si televiziuni in alte cinci state central si est-europene. Christoph Mainusch a discutat cu HotNews.ro pe marginea unui eveniment organizat luni, in care a fost prezentata grila de toamna a Pro TV si unde s-a pus mult accent pe determinarea acestei companii de a ramane lider de piata.

Pe scurt, câteva afirmatii ale lui Christoph Mainusch:

- "Trebuie sa investim in continuare in programele locale de fictiune, cum este Las Fierbinti."
- "Stirile noastre sunt foarte puternice, programul de stiri este lider de piata si va ramane asa pe viitor"
- "Vom avea un sezon al Vocii Romaniei cu o valoare a productiei cum nu a mai existat pe piata locala"
- Despre oamenii care au realizat productiile cu care Pro TV inregistra audiente-record in primul semestru si care au plecat intre timp: "Nu a fost decizia noastra ca ei sa plece, a fost decizia lor".
- Christoph Mainusch spune ca atentia CME se indreapta, acum, indeosebi asupra Pro TV: "Trecem printr-un proces, iar acum trebuie sa ne concentram pe Pro TV. Dar este important sa fim atenti si la celelalte posturi - Acasa, postul de sport etc".
- Exista planuri ca vreo alta statie sa fie inchisa?: "Nu. O situatie aparte este cea a MTV, care nu este un canal al nostru, il reprezentam pe baza unei colaborari. Nu noi decidem daca vom continua colaborarea - MTV trebuie sa o faca. Sunt sigur ca MTV cauta sa ramana pe aceasta piata, fie prin noi, fie pe cont propriu, dar nu pot spune acum."
- In privinta planurilor de vanzare a unor operatiuni din Romania, el ofera, mai intai, privirea de ansamblu: "Activele esentiale sunt Pro TV si celelalte operatiuni de televiziune, precum si afacerea de productie. Pe acestea le pastram".
- "Productia am asimilat-o Pro TV, pentru ca noi credem ca deciziile de productie trebuie sa fie luate in cadrul canalului, e un lucru pe care l-am stabilit in toate pietele unde suntem prezenti"
- "Cat despre operatiunile secundare ( Media Pro Studios, Media Pro Distribution, radiouri ) general vorbind, suntem in discutii sa vindem toate aceste operatiuni. In cazul Media Pro Studios trebuie sa gasim o solutie. Dupa cum am mai spus, ne vom produce aici continutul, dar nu trebuie sa fim in mod neaparat proprietari aici. Nu planuim sa fim in continuare proprietarii studiourilor Media Pro Studios. Apoi, Media Pro Distribution este de vanzare. Nu s-a ajuns la un acord pentru nimic. Cred ca lucrurile se vor lamuri pana la sfarsitul anului."
- Întrebat daca exista negocieri in derulare pentru radiouri: "Exista interesul manifest al unor persoane, suntem in faza de due diligence, evaluam aspectele financiare, dar nu s-a facut o selectie a unui grup restrans de posibili cumparatori cu care sa incepem negocieri. Deci suntem la inceputul procesului."


4 comentarii despre subiectul „Interviu cu președintele CME, despre Pro Tv și celelalte televiziuni și operațiuni din România”:
Anonim

mega productie las tampiti ... ce sa zic...

Florescu

Poti sa imi recomanzi alt serial de comedie romanesc actual, realizat chiar de alta televiziune, mai bun decat Las Fierbinti, sa il vizionez ? Multumesc !

Anonim

traznitii de la Prima....

Florescu

E fainut, dar e numai in studio si are prea multe tipete. Ma gandeam la un serial de comedie filmat in exterior, filmat cu cadre mai cinematografice, asa cum e pe alocuri Las Fierbinti. Mersi oricum.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile