luni, 22 septembrie 2014

La București se vor juca patru meciuri ale Campionatului European de Fotbal 2020

Pe Arena Nationala din Bucuresti se vor juca patru meciuri ale Campionatului European de Fotbal 2020, capitala noastră fiind desemnată ca una dintre cele 13 locații din 13 tari in care va avea loc Euro 2020.

Cele patru meciuri de pe Arena Nationala vor fi:

- trei partide din faza grupelor
- un meci din optimi.

Niciuna dintre echipele nationale ale celor 13 tari ( alese de UEFA ca locatie pentru desfasurarea partidelor ) nu se califică direct la Euro 2020. Daca echipa Romaniei se va califica, doua dintre partidele acesteia se vor juca la Bucuresti.

Finala si semifinalele vor avea loc la Londra, in Anglia. Alte patru meciuri ( cate un meci din sferturile de finala si trei din faza grupelor ) se vor juca la Munchen, in Germania, la Baku, in Azerbaidjan, la Sankt Petersburg, in Rusia si la Roma, in Italia. Tot patru, meciuri, exact ca in Romania ( un meci din optimile de finala si trei din faza grupelor ) se vor desfasura la Copenhaga, in Danemarca, la Amsterdam, in Olanda, la Dublin, in Irlanda, la Bilbao, in Spania, la Budapesta, in Ungaria, la Bruxelles, in Belgia si Glasgow, in Scotia.

Orasele care au fost respinse sunt Minsk din Belarus, Sofia din Bulgaria, Ierusalim din Israel, Stockholm din Suedia, Cardiff din Tara Galilor si Skopje din Macedonia.

Conform UEFA, Romania trebuie ca in urmatorii sase ani sa rezolve:

- problemele de infrastructura ( legatura slaba dintre Aeroportul International Henri Coanda si orasul Bucuresti. iar investitii in infrastructura din zona stadionului trebuie sa fie elaborate detaliat).
- numarul insuficient de locuri de parcare
- numarul minim de loje permis de UEFA
- ospitalitatea si mass-media, care nu indeplinesc conditiile in totalitate.
- numarul locurile de cazare din Bucuresti, care este limitat, mai ales că locurile de categorie inferioara acopera doar partial cerintele UEFA ( tarifele nu trebuie sa creasca in perioada meciurilor, in acest moment preturile fiind competitive )
- experienta limitata a municipalitatii bucurestene in organizarea unor evenimente majore


Niciun comentariu despre subiectul „La București se vor juca patru meciuri ale Campionatului European de Fotbal 2020”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile