luni, 3 noiembrie 2014

10 informații interesante despre televiziune

1. În 1997, o maimuță a fost arestată în statul african Benin pentru că fura antene de televizor. A fost de asemenea arestat si barbatul care o dresase. Maimuța a ajuns la gradina zoologică, dresorul la închisoare.

2. O televiziune germană a oprit difuzarea serialului Twin Peaks din cauza că un post tv rival a dezvăluit identitatea ucigașului Laurei Palmer, ulterior serialul având audiente foarte slabe.

3. În 1987, un bărbat a deturnat un post de televiziune în timpul unui episod al serialului Dr. Who. Barbatul care a efectuat transmisia a purtat o mască și vorbea fără sens. Acesta nu a fost identificat niciodată.

4. Prima reclamă difuzată la televiziune a fost pentru ceasurile de mână Bulova, fiind transmisă pe 1 iulie 1941 în New York, înainte de un meci de baseball dintre Philadelphia și Brooklyn. Compania promovată a plătit 9 dolari pentru difuzarea reclamei.

5. Televiziunea MTV a fost lansată în august 1981, primele cuvinte rostite fiind: "Doamnelor și domnilor, rock and roll !". Primul videoclip difuzat de MTV a fost "Video Killed the Radio Star" al formatiei Buggles, hit muzical vechi în acel moment de 2 ani.

6. Televiziunea prin cablu a fost introdusa pentru prima data in SUA, in anul 1940, avand ca scop receptia programelor de televiziune de către persoanele care nu aveau semnal aerian suficient. In anul 1948 au inceput sa fie realizate rețele comerciale de televiziune prin cablu, iar in 1949-1950 existau deja abonați la aceste servicii.

7. Serialul Stargate SG-1 este singurul care a fost aprobat si sprijinit de armata SUA.

8. Oare câtă publicitate tv vedem de-a lungul vieții ? De exemplu, dacă presupunem o medie de 10 spoturi publicitare vizionate zilnic de o persoana prin intermediul televizorului, înseamnă că dupa Revolutia din 1989, fiecare telespectator român care are acum vârsta de cel puțin 35 de ani sau mai mult a vizionat la tv peste 90.000 de spoturi publicitare.

9. Un sfert dintre americani a aparut cel putin o data in programe de televiziune.

10. Globul pământesc din stirile NBC se rotea in directia gresită, invers rotirii reale a planetei. Cineva a sesizat greseala abia după un an, iar în 1984 grafica globului a fost refacută cu rotire corespunzatoare.


Niciun comentariu despre subiectul „10 informații interesante despre televiziune”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile