joi, 4 iunie 2015

Instrucțiune CNA: Televiziunile care încetează emisia analogică terestră trebuie să informeze publicul

Publicul care recepţionează servicii de programe analogice de televiziune prin intermediul unei antene terestre trebuie informat cu privire la modalitățile alternative de recepție, disponibile după data de 17 iunie 2015, a anuntat CNA, care a adoptat instrucțiuni cu privire la acest aspect.

Astfel, radiodifuzorii publici și privați care înceteaza transmisia analogică terestră au obligația de a comunica publicului data încetării transmisiei, zona de recepție afectată, precum și modalitățile alternative de recepție a serviciilor de programe în cauză.

Aceste informari trebuie difuzate în perioada 8 – 16 iunie 2015, atat sonor, cat şi vizual, de cel puţin trei ori în intervalul orar 18:00 - 22:00, din care o dată în principala emisiune de ştiri.

Radiodifuzorii au obligaţia să comunice personalului de control al Consiliului Naţional al Audiovizualului începerea campaniei de informare a publicului.

UPDATE 9 iunie 2015: Diverse canale tv au inceput sa difuzeze anunturi privind incetarea emisiei in format analogic terestru.

UPDATE 9 august 2016: Trecerea la televiziunea digitală terestră în România va fi din nou amânată. Detalii găsiți AICI.


12 comentarii despre subiectul „Instrucțiune CNA: Televiziunile care încetează emisia analogică terestră trebuie să informeze publicul”:
Anonim

o sa revina timpurile lu' Ceasca cand toti "ghiolbanii" or sa-si puna tevi pe bloc si case ca sa vada digitalu :)) si asta pentru 20-25 lei cat iti ia o firma de cablu pe luna sa-ti transmita programele de baza. Daca mai iau in calcul si o eventuala marire a taxei tv de la 4 lei la 10 lei deja diferenta o sa se duca in noul acoperis care o sa tebuiasca inlocuit :)) ca ti-ai pus feraraiele alea pe el =))

Anonim

Televiziunea terestra nu prea e pentru cei de la bloc, ci e in special pentru zone rurale. I-ar la casa la tara isi pune omul in curte ce antena vrea.

Anonim

In mai putin de doua saptamani se opreste transmisia analogica si de digital nu se aude nimic?!? Ce tara...

Anonim

Pentru Anonim - 4 iunie 2015, 18:28 si sta langa ea ca sa prinda traznetul :))

Anonim

De ce ai impresia ca antena terestra trebuie montata mai sus decat cel mai inalt punct , de exemple pe acoperis ? Va fi semnal suficient sa se receptioneze chiar si cu antena de camera, pentru ca vor trebui respectate niste standarde de putere a semnalului. Nu va trebui nimeni sa fie DX-er.

bogdan

Tu nu stii ce scrii acolo Anonim - 5 iunie 2015, 09:29 , crezi ca semnalul digital este ca cel analogic, adica daca ai semnal slab sa vezi cu purici? Daca n-ai semnal puternic peste 60-70% calitate antenna aia ai facut-o sau ai cumparat-o degeaba ca o sa-ti apara no signal sau in caz fericit patratele pe ecran :)). Noile relee digitale sunt exact in locul celor analogice iar asta inseamna ca daca-n zona aia te-ai confruntat ca utilizator de antena cu pierderi masive de semnal si vedeai analogicul la limita in mod sigur n-ai sa prinzi digital terestru in veci. O sa ramaneti profund dezamagiti de treaba facuta "specific" romanesc si la ce putere au emitatoarele alea, cele mai puternice abia daca or sa bata la vreo 50km imprejurul lor si asta daca-i campie ca la deal sau munte se pierde semnal la greu. Sa dau bani pe aparatura digitala ca sa vad TVR faliment si ceva "bodegi locale TV" de gen Protv, prima, antena1 si alte locale in digital chiar ca mi se pare inca o bataie de joc adusa de autoritatile romane abonatilor la taxa tv

Anonim

Receptia va fi posibila cu antena de camera in zonele acoperite. Iar un semnal cu pureci va fi perfect in transmisia digitala. Tu ai auzit de FEC ? Un semnal de nivel 50%, care este extrem de purecos pe analogic, va asigura calitate peste 80%, ceea ce va insemna receptie perfecta pe digital.

bogdan

abia stept sa vad cum ai sa prinzi cu antenna de camera televizune digitala terestra :)))), nu stii ce vorbesti prietene, firmele de cablu baga bani grei in infrastructura ca sa asigure puterea semnalului pentru grila digitala de pe cablu si tu-mi spui mie ca, cu FEC-ul tau si antenna de camera ai sa vezi digital terestru :))). abia dupa ce ai sa faci o prajina de antena de 10 metri pe ce infrastructura antica de relee vor astia sa implementeze digitalu ai sa prinzi ceva programe in digital.

bogdan

PS - am auzit de FEC doar reglez antene parabolice si am lucrat si la vreo2 firme de cablu :))

Anonim

Bogdan, daca ai auzit de FEC, spune-mi, ce rol are? Care este functia lui in lantul de transmisie ? Ce inseamna FEC ? Ma gandesc ca stii asta, dupa ce ai lucrat la vreo doua firme de cablu. Dupa ce imi vei raspunde cu cuvintele tale, vei vedea ca vei contrazice singur ce ai afirmat mai sus.

Anonim

Saracul Bodan nu a mai raspuns. Eu unul ma gandesc cu groaza cum o voi invata pe mamaia sa foloseasca 2 telecomenzi si EPG :D

Anonim

Bunica-mea stie sa foloseasca si calculatorul si internetul si Divx Playerul si sa vada filme de pe stick USB, dar si receptorul de la operator. Deci nu iti fa tu griji, nu toti batranii sunt pe langa tehnica. Si nu, nu locuim la oras, ci la 40 km de municipiu, intr-un sat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile