miercuri, 29 iulie 2015

Numărul minim de canale incluse în abonament și lista completă a acestora, obligatoriu de comunicat înainte de încheierea contractului

ANCOM a anuntat că a impus în sarcina furnizorilor noi obligații de informare a utilizatorilor cu privire la abonamentele la servicii de retransmisie a programelor TV. Aceștia au obligația de a comunica la punctele de lucru, înainte de semnarea contractului, numărul minim de canale incluse în abonamentul ales și lista completă a acestora, în format tipărit sau pe suport durabil, dar și obligația de a include separat în facturile detaliate informații despre tarifele percepute pentru închirierea ori furnizarea de echipamente, dacă este cazul. Aproape 7 milioane de gospodării din România au acces la servicii de retransmisie TV contra cost, potrivit celor mai recente date statistice publicate de ANCOM.


Atunci când consultă ofertele de abonament la programe TV prezente pe paginile de internet ale furnizorilor (indiferent că e vorba de abonament prin cablu, DTH sau tv prin protocol IP), utilizatorii trebuie să regăsească următoarele informații:

- aria de acoperire a serviciilor;
- lista programelor audiovizuale retransmise și incluse în fiecare plan tarifar, precum și, dacă este cazul, mențiunea că aceasta poate suferi modificări pe parcursul derulării contractului;
tariful de instalare a serviciului, dacă este cazul;
- diferențele tarifare pentru fiecare variantă de perioadă minimă contractuală (1 an, 2 ani, perioadă promoțională), dacă este cazul;
- detalii despre eventuale penalități percepute utilizatorului în cazul rezilierii contractului în cadrul perioadei minime contractuale;
- eventuale restricții aplicabile în cazul echipamentelor incluse planul tarifar ofertat de furnizor;
- perioada de valabilitate a fiecărui plan tarifar (data intrării în vigoare, respectiv până la care este disponibil pentru contractare), precum și perioada de valabilitate a discount-urilor sau promoțiilor oferite în cadrul planului tarifar respectiv în cazul în care astfel de promoții sau reduceri sunt oferite.

În cazul în care aceste informații nu se regăsesc pe paginile de internet ale furnizorilor, sau utilizatorii nu primesc la cerere astfel de informații referitoare la ofertele pentru serviciile de televiziune, ei pot face o sesizare la ANCOM.

Potrivit noilor obligații impuse de ANCOM, furnizorii de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale trebuie să elibereze, la cererea abonaților, facturi detaliate care să includă informații precum:

- perioada de tarifare;
- tariful lunar perceput pentru abonament;
- tarifele percepute pentru conectare/instalare/reconectare/deconectare, dacă este cazul;
- gratuitățile și reducerile tarifare de care abonatul a beneficiat și modul de aplicare a acestora, dacă este cazul;
- un număr de telefon pe care utilizatorul îl poate apela pentru a solicita informații suplimentare cu privire la factura detaliată.

Prevederile complete le gasiti AICI ( de exemplu, in art.11, pct. j )


3 comentarii despre subiectul „Numărul minim de canale incluse în abonament și lista completă a acestora, obligatoriu de comunicat înainte de încheierea contractului”:
Anonim

bun,si pe ei cine ai controleaza la programe daca au contracte cu posturile tv ca cna-ul vedem ca nu mai functioneaza ,deci sunt animanui.

Anonim

Televiziunile îi "controleză" pe operatorii de cablu, dacă le difuzează programele fără acord de retransmisie, bineînțeles, dacă sunt interesate de o astfel de acțiune.

Anonim

da,stiu televiziuni care retransmit programe tv fara acordul posturilor ,de aceia NU platesc impozite la stat de cit sa dea 500E lunar le anumite posruri mai bine le iau din DTH cu doar 29ron

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile