sâmbătă, 24 octombrie 2015

IDF 2015: Ultra HD cu HDR si BT.2020, o gamă dinamică extinsă de luminozitate și mai multe nuanțe de culori

Pentru știri, un criteriu principal este viteza cu care informația ajunge la consumator. Pentru conținutul de divertisment, calitatea este definită și de ecranul pe care este urmărit, cu o imagine cu o calitate cât mai bună. La IDF 2015, eveniment la care HD Satelit a fost partener media, Gabriel Chirion, Key Account Manager la Sony Professional Solution Europe, a prezentat două elemente ce vor fi definitorii pentru tehnologia Ultra HD: HDR si BT.2020.

"UHD 4K evoluează si trece prin mai multe faze care sunt predictibile dacă știi cum a evoluat tehnologia. HDR este o realitate fizică: în lumea reală, gama dinamică de la întuneric la lumină este foarte extinsă. Interesul este de a aduce telespectatorului cât mai mult din informația vizuală existentă. Ochiul uman poate vedea o gamă dinamică de lumina. Dacă adăugăm la această capacitate posibilitatea variației irisului, gama este și mai extinsă. Pentru ca ochiul să perceapă toată gama de culori, este necesar ca și dispozitivul tehnic de afișare, respectiv televizorul, să aibă o gamă dinamică similară. Lanțul de distribuție nu trebuie sa afecteze calitatea imaginii", a precizat reprezentatul companiei Sony Professional Solution Europe.

"În imagine următoare, zona multicoloră mare din partea dreaptă reprezintă gama de culoare pe care ochiul uman o poate percepe. În triunghiul marcat cu galben este gama de culori vizibilă în HDTV. În triunghiul marcat cu negru este reprezentată gama de culori UHD TV. Dacă triunghiurile sunt așezate în planul de bază dintr-o reprezentare 3D, iar pe axa verticală reprezentăm dinamica imaginii de la alb la negru, BT-709 reprezintă cantitatea de informație pentru HDTV, iar cu BT.2020 este afișată cea pentru Ultra HD, respectiv o gama dinamică extinsa de lumină si mai multe nuanțe de culoare. Aceasta înseamnă valoare adăugată, iar în momentul când o producție are aceste caracteristici, în acel moment utilizatorul final va tinde sa prefere vizionarea pe ecranul mare si nu pe dispozitive mobile cu ecrane mici, pentru a beneficia de toată experiența vizuală", a mai precizat Gabriel Chirion.


Un comentariu despre subiectul „IDF 2015: Ultra HD cu HDR si BT.2020, o gamă dinamică extinsă de luminozitate și mai multe nuanțe de culori”:
Anonim

E impresionanta diferenta teoretica a spectrului de culori. eu inca nu am vazut imaginea pe un tv 4K cu HDR si continut 4K HDR, dar cred ca vor aparea anul vitor in magazine, sunt tare curios cum se va vedea.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile