duminică, 15 noiembrie 2015

Bangladesh va lansa satelitul Bangabandhu

Thales Alenia Space a anunțat că a semnat un contract cu BTRC (Comisia de reglementare in comunicatii din Bangladesh ) pentru a construi un satelit de telecomunicații, care va avea denumirea de Bangabandhu :) , ca urmare a câstigarii contractului intr-o licitatie la care au participat mai multe companii internationale.

Acest satelit va reduce decalajul digital care afecteaza populatia din Bangladesh. Satelitul Bangabandhu va fi utilizat mai ales pentru servicii de radiodifuziune și de telecomunicații în zonele rurale, inclusiv pentru servicii direct-to-home (DTH ), în întreaga țară și in regiune. Construit pe platforma modernizată Spacebus 4000B2, satelitul Bangabandhu va fi echipat cu 26 transpondere in banda Ku și 14 transpondere in banda C. Zona de acoperire a satelitului cuprinde Bangladesh și regiunea înconjurătoare, dar și apele sale teritoriale din Golful Bengal, precum si India, Nepal, Bhutan, Sri Lanka, Filipine și Indonezia.  Va oferi de asemenea o capacitate in banda  C pentru întreaga regiune. Satelitul va fi lansat în 2017 si va fi poziționat la longitudine 119,1 ° Est.

"Contractul pentru acest satelit de telecomunicații marchează un punct de cotitură în istoria Bangladesh-ului, nu numai pentru reducerea decalajului digital, dar contribuind de asemenea la dezvoltarea afacerilor și crearea de noi locuri de muncă. Sperăm ca lansarea să aibă loc cu ocazia celei de-a 46 aniversări a Zilei Victoriei țării noastre, care va fi pe 16 decembrie 2017", a declarat cu mândrie Golam Razzaque, director al proiectului satelitului Bangabandhu.

PS: Nu este o glumă.


8 comentarii despre subiectul „Bangladesh va lansa satelitul Bangabandhu”:
Anonim

ahhhh am inteles aluzia ! si banhladeșii astia laseaza satelit, deci românii sunt in urma la bangladeștan la sateliti ! poate noul nostru ministru al telecomunicatiilor din Romania sau cum s-o numi face si el face si el un contract de asta sa avem si noi satelitul românilor ! :)

Anonim

lol ce nume de satelit Bangabandhu :P

Anonim

razi degeaba bravo lor !

Anonim

Ar trebui in Romania sa puna mana de la mana toti operatorii DTH si sa comande satelitul lor. Prin acest sistem ar economisi in timp bani, ar putea transmite canalele in simulcript si am putea avea grile DTH cu sute de canale la fiecare operator. In plus, transponderele nefolosite ar putea sa fie inchiriate la alti operatori DTH din alte tari, si in in acest fel al amortiza si mai repede cheltuielile. Eu zic ca in 5 ani ar merge deja pe profit, iar abonatii din Romania ar fi foarte multumiti, avand oferte diversificate si sute de canale. Dar nu, in Romania nu se poate, e doar scandal si concurenta sub centura si ură intre operatori, românii nu au auzit de termenul de colaborare. Sau poate daca face statul ceva gratis, fara sa investeasca ei.

Anonim

Ar trebui... Totusi, sa ne trezim la realitate, n-ai sa vezi niciodata asa ceva in Romania si niciodata un satelit al Romaniei.

Anonim

Statul nu mai face de mult timp ,,ceva gratis"!Nu in Romania!!!

Anonim

Bravo lor , rusine noua si ma refer la politicienii care au vandut Romania la fier vechi. Daca statul roman detinea un satelit aveam toti doar de castigat . Asa platim la altii. Dar poate cine stie ce ne aduce viitorul...

Bogdan

Am ajuns mai rau ca Bangladeshul, ei lanseaza sateliti iar noi ne chinuim cu implementarea cu MUXurilor din digital terestru.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile