joi, 14 ianuarie 2016

Creștere globală de peste 11% a numărului de canale TV transmise de sateliții SES

- Creșterea, la nivel global, a numărului de canale transmise cu 11,3% depășește creșterile industriei
- Numărul canalelor TV transmise prin sateliții SES ajunge astfel la 7.268, cea mai mare creștere înregistrându-se pe piețele emergente.
- Creștere stimulată de canalele High Definition (HDTV) pe piețele dezvoltate și extinderea SES pe principalele piețe emergente
- Capacitate suplimentară de 21% urmează a fi disponibilă pentru aceste piețe până la finele anului 2017.

SES S.A. anunță intr-un comunicat remis către HD Satelit, pentru data de 31 decembrie 2015, transmiterea unui număr record de canale TV prin intermediul flotei sale de sateliți. Numărul canalelor TV transmise de sateliții SES a crescut cu 11,3%, ajungând astfel la 7.268 canale în 2015, față de creșterea globală de 2% înregistrată de restul industriei. Evoluția superioară s-a bazat pe introducerea constantă de canale High Definition (HD) în Europa și în America de Nord, precum și pe continuarea extinderii activităților video ale SES pe piețele emergente. Aproape 60% din totalitatea canalelor transmise prin flota SES sunt transmise în prezent în standardul de compresie MPEG-4.

Gradul ridicat de penetrare a canalelor HD pe toate piețele continuă să reprezinte un important factor de creștere pentru SES.

Numărul de canale HDTV deservite de cei peste 50 de sateliți din flota SES a crescut cu 18%, ajungând la 2.230 de canale, ceea ce reprezintă 31% din totalul canalelor TV transmise prin sateliții SES. În schimb, pentru restul industriei, numărul canalelor HDTV transmise prin satelit a crescut cu 13%, ajungând la aproximativ 6.400 canale.

Numărul total de canale TV deservite de SES în Europa a crescut cu 9%, ajungând la aproape 2.600 canale, iar în America de Nord numărul a rămas neschimbat, la aproximativ 1.800 de canale. Rata continuă de penetrare a canalelor HDTV, care necesită o capacitate satelitară sporită față de canalele în definiție standard (SD), reprezintă principalul factor de creștere, dat fiind că numărul canalelor HDTV a crescut cu peste 25%, la aproape 700 de canale în Europa și cu peste 3%, la mai mult de 1.200 canale, în America de Nord.

Creșterea numărului global de canale SES a fost mai pronunțată pe piețele emergente, unde compania își extinde cu succes prezenta pe segmentul global video, ca element cheie al strategiei diferențiate SES. În prezent, SES transmite aproape 2.900 canale TV, pentru o gamă largă de piețe cu creștere rapidă din America Latină, Asia – Pacific, Orientul Mijlociu și Africa (40% din totalul canalelor). La finele anului 2014, numărul canalelor ajungea la puțin peste 2.300, ceea ce reprezintă o creștere de 25% într-un singur an și o dublare a canalelor HDTV, numărul acestora ajungând la peste 300.

Aceste tendințe constituie un factor constant de dezvoltare a canalelor SES, al căror număr a crescut anual cu peste 9%, în ultimii trei ani. În aceeași perioadă, numărul canalelor HDTV transmise de flota SES a crescut cu o rată de aproape 15% în fiecare an.

În ceea ce privește viitorul, SES rămâne lider în domeniul utilizării comerciale a transmisiilor Ultra HD, care reprezintă treapta superioară în calitatea transmisiilor și experiența vizionării. SES este primul operator de sateliți care a introdus Ultra HD în Europa și America de Nord, și care a încheiat contracte de capacitate pentru Ultra HD, cu șapte canale comerciale Ultra HD transmise prin sateliții SES în întreaga lume, în 2015. Pentru viitor, perspectivele de creștere sunt semnificative, având în vedere că ofertele comerciale Ultra HD câștigă din ce în ce mai mult teren.

”Numărul tot mai mare de canale TV confirmă rolul de lider al SES în domeniul infrastructurii pentru transmisii și digitalizării globale, precum și rolul pregnant al sateliților pentru distribuirea video,” a declarat Ferdinand Kayser, Chief Commercial Officer SES.

“Compania SES este extrem de bine plasată pentru a exploata principalele oportunități de creștere, în special pe piețele noi și cele emergente. Actualul nostru program de lansare este un vector dinamic de dezvoltare, facilitând o creștere de capacitate de 21% pe piețele emergente până la finele anului 2017. Creșterea va fi stimulată în special de lansarea SES-9 și SES-10, livrând astfel un total de 80 de transpondere suplimentare pentru Asia și America Latină, cu un nivel important de ocupare în avans, contractat prin acorduri încheiate cu clienții. Numărul de canale care transmit la calitate HD continuă să crească, la fel cum, în 2016 și mai departe, va crește și numărul transmisiilor Ultra HD și va continua dezvoltarea accelerată a segmentului video SES."


Despre SES

SES (NYSE Euronext Paris şi Bursa de valori Luxemburg: SESG) este principalul operator de sateliţi de talie mondială cu o flotă de peste 50 de sateliţi geostaţionari. Compania oferă servicii de comunicaţii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii de internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, precum şi organizaţiilor comerciale şi guvernamentale din întreaga lume.

SES înseamnă relaţii de afaceri de lungă durată, servicii de înaltă calitate şi excelenţă în industria sateliților. SES dispune de echipe regionale multiculturale în întreaga lume care colaborează strâns cu clienţii astfel încât să poată răspunde cerinţelor lor specifice privind serviciile şi lăţimea de bandă a sateliţilor.

SES deţine participaţii în O3b Networks, o rețea de sateliţi de ultimă generație, care combină acoperirea extinsă oferită de sateliți cu viteza oferită de transmisiile prin fibră. Pentru mai multe informații, accesați: www.ses.com.


Un comentariu despre subiectul „Creștere globală de peste 11% a numărului de canale TV transmise de sateliții SES”:
Anonim

Mersi mult. Informatie foarte interesanta!
satmanian

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile