luni, 7 martie 2016

Jocurile Olimpice de vară din 2016, în 8K și realitate virtuală

Unele dintre competițiile sportive de la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio vor fi transmise în 8K Super Hi-Vision pentru Japonia și vor exista de asemenea versiuni 4K Ultra HD, insa doar in scop de testare și comparație. Versiunile transmisiilor 8K pentru Japonia vor include o coloana sonoră care este descrisă de catre Serviciul de Transmisii Olimpice (OBS) ca fiind surround 3D pe 22.2 canale audio.

Circa 130 de ore (dintr-un total 7000 de ore de transmisii de televiziune) vor fi in 8K Super Hi-Vision, inclusiv transmisiile în direct a ceremoniilor de deschidere și închidere, precum si a unor competitii din înot, judo, atletism, baschet și fotbal. În plus, o echipă de filmare va inregistra imagini dîn alte locuri, incercand sa surprinda spiritul și atmosfera olimpică, aceste filmari fiind disponibile ulterior.

OBS va transmite aceleasi evenimente si in 4K Ultra HD, fiind convertite din semnalele 8K. OBS spera că va avea posibilitatea de a efectua experimente cu tehnologii precum Wide Colour Gamut si High Dynamic Range. Cu toate acestea, aceste tranmsiuni 4K nu vor fi accesibile telespectatorilor în timpul Jocurilor Olimpice. Chiar dacă în unele cazuri semnalul 4K va fi disponibil pentru principalii radiodifuzori parteneri ai OBS, în scopuri de testare și evaluare, nu există planuri de a difuza aceste imagini către telesepctatori.

De asemenea, va fi pentru prima dată cand OBS va fi capta imagini de la Jocurile Olimpice utilizand tehnologii de realitate virtuala. Cu ajutorul unui set de casti compatibile, telespectatorii vor fi virtual transportati in centrul acțiunii olimpice, inclusiv de la ceremoniile de deschidere și de închidere și de la câte un eveniment important in fiecare zi. Semnalele VR vor fi disponibile in direct, dar de asemenea vor putea sa fie descărcate ca material VOD. Acestea vor fi de asemenea disponibile si in versiune standard, pentru care nu sunt necesare seturi de căști VR.

Toate cele 7000 de ore de transmisii planificate vor fi difuzate în format high-definition și cu sunet 5.1 Surround, iar semnalele vor ajunge in peste 220 teritorii, cu un potențial public de peste 5 miliarde de telespectatori.


2 comentarii despre subiectul „Jocurile Olimpice de vară din 2016, în 8K și realitate virtuală”:
Bogdan

si cand te gandesti ca altii s-a aruncat sa-si cumpere televizoare 4k in situatia in care pe satelit exista in probe cateva programe de acest fel si cei mai grav respectivii nu le vad :)). au dat banii degeaba pe astea 4k...in situatia in care apare 8 k sau cine stie 16k, 32k...etc

Anonim

Eu nu gandesc astfel, deoarece pe satelit nu sunt doar canale de proba in 4K, sunt chiar canale 4K cu continut continuu si se receptioneaza si in Romania necriptat. 4K este viitorul in urmatorii ani, nu 8K, deoarece 8K mai are de asteptat vreo 10-15 ani. Legat de subiectul Jocurilor Olimpice, este vorba despre transmisii 8K dedicate doar pentru Japonia.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile