miercuri, 13 aprilie 2016

O frecvență Focus Sat, pe satelitul Thor 7

UPC DTH a schimbat satelitul pentru o frecvență utilizată pentru mai multe servicii tv cu plată. Astfel, semnalul de frecventa 12111 MHz ( transponderul BSS21 ), care era transmis prin Thor 6, a fost preluat de relativ noul satelit Thor 7, situat la aceeasi pozitie orbitala, la 0,8 grade Vest. Parametri au ramas nemodificati ( 12111, V, DVB-S QPSK, SR 28000, FEC 7/8 ), deci teoretic abonatii UPC DTH care receptioneaza aceasta frecventa nu ar trebui sa observe nici o schimbare si nu trebuie sa efectueze nico rescanare. Practic însa, acoperirea cu semnal poate sa fie diferita, de aceea in receptia efectiva pot exista diferențe, mai ales ca respectivul fascicul nu acoperă in totalitate partea de vest a Europei.

Mutarea pe noul satelit a fost confirmată pentru satelitnatv.sk de catre Miloslav Surgoš, reprezentatul agentiei care reprezinta platfortma in Cehia. Pe aceasta frecventa sunt transmise canale precum Focus Sat Info, TV5 Monde Europe, CNN International Europe, Pro TV International, Viasat3, Prima Zoom, RTL+, RTL2, Arena Sport Slovakia, ČT:D/ČT art, ČT Sport, Dajto, MTV Music, Muzsika TV, Viasat3 sau Szorat+. Unele programe maghiare din lista de mai sus sunt preluate de operatori precum Magio Sat sau Digi Tv.

THOR 7 a fost fost lansat pe pe orbita pe 26 aprilie 2015 ( iar comercial in iunie 2015 ) si ofera de la poziția orbitală 0,8 grade vest 11 de transpondere in banda Ku cu acoperire în întreaga Europa Centrală și de Est, precum transpondere in banda Ka. Mai multe detalii despre satelitul Thor 7 gasiti aici.


Un comentariu despre subiectul „O frecvență Focus Sat, pe satelitul Thor 7”:
Mihaita

BRAVO UPS ROMANIA

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile