joi, 7 iulie 2016

SES anunță finalizarea cu succes a fuziunii dintre RR Media și SES Platform Services

SES S.A. (Euronext Paris și Bursa de Valori Luxemburg: SESG) a anunțat finalizarea cu succes a fuziunii dintre RR Media (NASDAQ: RRM), un important furnizor de servicii media digitale, cu filiala sa deținută 100%, SES Platform Services, precizează compania într-un comunicat remis către HD Satelit.

SES a achiziționat RR Media pentru 13,291 dolari pe acțiune, ceea ce a dus la o valoare a companiei de 242,2 milioane de dolari. Tranzacția a fost finalizată după îndeplinirea cu succes a condițiilor finale și după primirea aprobărilor reglementare.

Tranzacționarea acțiunilor ordinare RR Media la Bursa de Valori Nasdaq a fost oprită de la prima oră a zilei de 6 iulie 2016 și va fi suspendată oficial începând cu încheierea activității bursiere din aceeași zi.

Compania creată prin această fuziune, care va funcționa sub numele de MX1, va consolida și extinde actualele capacități video ale SES pentru a livra și comercializa servicii video pe platforme liniare și non-liniare. MX1 va folosi rețelele globale și tehnologiile cloud ale ambelor companii pentru a oferi o suită completă de soluții video și media digitale complete și inovatoare pentru principalele companii video ale lumii, ceea ce va consolida și mai mult poziția de lider a SES pe piața video mondială.

MX1 va colabora cu principalele companii media pentru a transforma conținutul într-o experiență de neuitat pentru audiențele globale și pentru a furniza expertiză și capacități video, cum ar fi servicii înalt optimizate de gestionare conținut și distribuție.

MX1 va distribui peste 1.000 canale TV, va gestiona derularea a 440 de canale și livra conținut sindicalizat către peste 120 importante platforme VOD cu abonament. Noua companie are 16 birouri în întreaga lume și șase centre media dotate cu cele mai noi echipamente, ceea ce permite clineților săi să ajungă la miliarde de oameni din întreaga lume.

MX1 va fi condusă de Avi Cohen, nou numitul CEO, care anterior a fost CEO al RR Media. Alături de HD PLUS, o altă filială SES responsabilă de importanta platformă HD din Germania, MX1 va fi parte a companiei SES Media Solutions condusă de Wilfried Urner.

“Suntem siguri ca noua companie MX1 va exploata expertiza și succesul dobândite de cele două companii pe piețele cheie pentru a-și extinde portofoliul. Alăturarea MX1 la grupul SES reprezintă un prim pas în procesul de globalizare a activității SES de furnizare de servicii video și în accelerarea atingerii obiectivului nostru de a deveni unul dintre principalii furnizori de servicii media de ultimă generație”, a declarat Urner, CEO SES Media Solutions.

Informații suplimentare privind MX1 disponibile la www.MX1.com.

Despre SES

SES este operatorul de sateliți de talie mondială cu o flotă de peste 50 de sateliți geostaționari. Compania oferă servicii de comunicații prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conținut și servicii de internet, operatorilor de rețele mobile și fixe, precum și organizațiilor comerciale și guvernamentale din întreaga lume.

SES înseamnă relații de afaceri de lungă durată, servicii de înaltă calitate și excelență în industria de radiodifuziune. SES dispune de echipe regionale multiculturale în întreaga lume care colaborează strâns cu clienții astfel încât să poată răspunde cerințelor lor specifice privind serviciile și lățimea de bandă a sateliților.

SES (NYSE Euronext Paris și Bursa de Valori din Luxemburg: SESG) deține participații în Ciel din Canada și QuetzSat din Mexic, precum și o participație strategică în compania de infrastructură pentru sateliți O3b Networks, recent înființată. Pentru mai multe informații, accesați: www.ses.com.


Un comentariu despre subiectul „SES anunță finalizarea cu succes a fuziunii dintre RR Media și SES Platform Services ”:
Anonim

Anul trecut, RR Media au cumpărat 80% din Eastern Space Systems ( ESS Romania ). Asadar, o companie romaneasca ( ESS ) ajunge in portofoilul SES Astra. Tare !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile