duminică, 1 aprilie 2018

"DAB + este singurul succesor practic al FM", au decis autoritățile olandeze

În urma unei reclamații, Comitetul de reglementare pentru publicitate (RCC) din Olanda a investigat o campanie publicitară de promovare a radioului digital (DAB +) și a ajuns inițial la concluzia că este publicitate mincinoasă.


Comitetul a considerat că de fapt campania publicitară poate fi percepută ca fiind înșelătoare de către consumator. Plângerea se referă la o campanie de publicitate a organizației Digital Radio NL, în colaborare de NPO, Asociația Radiourilor Comerciale (VCR), Fundația Regională a Audiovizualului (RPO) și Ministerul Economiei din Olanda.

Plângerea viza o frază din campania publicitară, care preciza că DAB + este succesorul digital al radioului FM. Potrivit reclamantului, aceasta frază este incorectă și, prin urmare, înșelătoare. Plângerea a atenționat că DAB+ nu oferă deocamdată aceeași acoperire cu semnal ca posturile de radio analogice FM și că ar reprezenta doar o alternativă la radioul analogic.

Ca urmare a deciziei, Digital Radio a schimbat fraza din campania publicitară și a promovat DAB+ ca fiind "o alternativă digitală la FM".

Dar nu a abandonat și a făcut apel împotriva deciziei, iar Comitetul de reglementare s-a răzgândit, concluzionând că de fapt campania nu este publicitate mincinoasă: "Digitalizarea transmisiilor în eter are loc în întreaga lume. DAB + este singurul succesor practic al FM", a motivat Comitetul în decizia emisă ulterior.

Desigur, mai există si varianta radio-urilor online, care este mai rapid si mai ieftin de implementat.


Un comentariu despre subiectul „"DAB + este singurul succesor practic al FM", au decis autoritățile olandeze”:
Anonim

Sfârșitul difuzării AM a postului de radio KBC din Țările de Jos se apropie. Transmisiile in AM vor fi întrerupte definitiv de la 1 iulie 2018 si postul de radio olandez va fi transmis doar in DAB+.

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (81) Digi (555) Focus Sat (259) FREESAT (25) iNES (26) Nextgen (84) Orange (227) Telekom (310) UPC (280) Vodafone (85)

TOP 10: Cele mai citite știri în ultimele 7 zile