luni, 16 aprilie 2018

Emisiunea culinară "River Cottage în Australia", la TV Paprika

În 1997, bucătarul britanic și vedeta TV Hugh Fearnley-Whittingstall (53 de ani) s-a mutat la o fermă din Dorset (River Cottage, unde mergea în vacanță pe vremuri) și s-a apucat de agricultură și creșterea animalelor, integrându-se în comunitatea locală. Eforturile sale au fost surprinse într-o primă emisiune TV („Escape to River Cottage”, 1999), care a fost urmată de alte 14, sub aceeași egidă. Acum, brand-ul River Cottage se mută pe alt continent și sosește la TV Paprika, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit.

Din 20 aprilie, Hugh călătorește pe continentul australian, în adaptarea locală a francizei „River Cottage”: „River Cottage în Australia” (2013 – 2016, 4 sezoane). Noul show culinar începe astăzi, de la ora 21:00, și va fi difuzat de luni până vineri. În emisiune, Hugh predă ștafeta aventurii sale organice chef-ului tasmanian Paul West, pe care îl ajută să își construiască propria gospodărie sustenabilă, în apropierea pitorescului sat istoric Central Tilba (New South Wales). West se mută acolo alături de cățelul lui (Digger) și petrece 4 ani plantând, cultivând, construind, gătind și învățând. În emisiune nu apar inițial și logodnica lui (Alicia Cordia) și primul lor copil (Otto) –  acum mai au băițel (Bowie) – care au locuit cu el acolo de la început; aceștia au fost filmați abia în sezonul 4.

„Vreau ca oamenii să știe că pot avea parte de această experiență incredibilă la ei acasă și în propriile comunități. Multă lume care se uită la emisiune trăiește la oraș și vreau să le arăt tuturor că ce am făcut eu la River Cottage pot face și ei în curtea din spatele casei sau pe balcon”, a povestit West, pentru sbs.com. Pasiunea pentru gătit i-a ieșit în cale lui Paul cu peste 10 ani în urmă, când călătorea prin Australia, la picior, lucrând voluntar la diverse ferme organice. L-a cucerit ce a reușit să facă Giles, un tâmplar francez, în Tasmania: bătrânul de 65 de ani crease pe 8 hectare un colț desprins din Provența, unde creștea animale, legume și fructe, cu o pasiune nestăvilită.

Paul s-a „contaminat” și a petrecut 2 ani în bucătăria unui bistro celebru din Melbourne, învățând să gătească feluri franțuzești cu legume locale. Dar a lucra 16 ore/zi, pentru oameni pe care nu-i vedea nu era pentru el, așa că a preferat să se mute în Tasmania: s-a angajat la alt restaurant și acasă a început să crească găini și a plantat pomi fructiferi și legume. S-a înscris în castingul pentru emisiunea „River Cottage în Australia” în ultima clipă și restul e... istorie TV!


Niciun comentariu despre subiectul „Emisiunea culinară "River Cottage în Australia", la TV Paprika”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile