vineri, 16 noiembrie 2018

Confirmat oficial: TVR 1 și TVR 2 vor emite și în HD

Pe websiteul TVR a fost publicată o hotărâre a Consiliului de Administrație al SRTv, prin care a fost aprobată completarea licențelor audiovizuale SD actuale ale canalelor TVR 1 şi TVR 2 cu noi licențe pentru emisia în HD. Direcția Studiouri Centrale se va ocupa de punerea în aplicare a acestei hotărâri cu nr. 152/2018.

De asemenea, prin altă hotărâre (nr.155/2018) a fost aprobată începerea procedurilor necesare pentru a fi cumpărate echipamente de distribuție și transport semnal video digital HD, sursa de finanțare fiind alocația bugetară, iar achiziția fiind deja menționată în planul de investiții pe anul 2018. Această hotărâre va fi pusă în aplicare de Direcția Studiouri Centrale și Serviciul Achiziții.

O altă hotărâre a Consiliului de Administrație al SRTv este cea cu nr. 157/2018, prin care a fost aprobată cumpărarea de echipamente pentru modernizarea rețelei de fibră optică pentru știri, a emisiei și CDC-ului, pentru trecerea la rezoluție HD. Sunt menționate mai multe loturi, care cuprind următoarele echipamente: matrice video HD-SDI, interfețe fibră optică, DWGM.

De asemenea, a fost aprobată hotararea nr.159/2018 pentru a fi cumpărat un sistem de distribuție și transport intern al semnalului digital HD. Finanțarea este din fonduri de la bugetul de stat, iar aceste două hotărâri (157/2018 și 159/2018) vor fi puse în aplicare tot de Serviciul Achiziții și Direcția Studiouri Centrale.

Va fi cumpărat, conform unei alte hotărâri, un sistem de arhivare automată, achiziționat cu fonduri de la bugetul de stat, echipamentul fiind inclus în lista de investiții a proiectului "Modernizare CDC și infrastructură transmisie/emisie HD", ca sub-proiect denumit "Sistem arhivare automată".

În cadrul acestui proiect de modernizare pentru trecerea la HD a mai fost aprobată cumpărarea a doua loturi de sistem de mixare digitală pentru emisie și sistem de conversie de standard TV pentru emisie.

Conform altor hotărâri ale Consiliului de Administrație al SRTv, s-a mai dispus achiziția de calculatoare de grafică și broadcast, de kituri tele-prompter pentru studiou, echipamente de iluminat (echipamente de suspensie, panouri soft LED), monitoare 4K 49 inch pentru CDC, echipamente necesare realizării unei regii mobile de producție – videowall, echipamente video-regie, echipamente audio regie, kituri complete pentru filmări ENG cu accesorii, camere de studio, sistem de transport optic al semnalului la cabinele MediaBooth, sistem de monitorizare audio, sistem de management audio și altele.

În textele hotărârilor au fost nominalizate punctual societățile comerciale de la care se vor face achizițiile. Hotărârile au fost aprobate în special în data de 31 octombrie 2018 (iar unele în data de 9 octombrie 2018) și le găsiți în formularea oficială AICI.

UPDATE 29 noiembrie 2018: SRTV a obținut licențele pentru TVR 1 HD și TVR 2 HD. Detalii găsiți AICI.


33 de comentarii despre subiectul „Confirmat oficial: TVR 1 și TVR 2 vor emite și în HD”:
mariusica30

Foarte tare. Acum depinde si peste cat timp vor transmite HD :)

Anonim

Mishto rau. La ce echipamente o sa aiba ar putea emite si in 4K.

Anonim

probabil din 2019

Unknown

Vor fi rebrenduite aceste două canale adică li se vor schimba numele sau vor rămîne așa.

Ovidiu

Probabil ca pe satelitul eutelsat 16 e vor fi recepționate programele hd acolo unde retransmit dânșii pe ace fregventă unde merge si la freesat.

Anonim

Daca inca n-au zis de cand... probabil ca va mai trece vreo 3 luni.

Laurențiu

Cinci opinii personale:

1. Nu își vor schimba denumirea, poate doar va fi adăugat HD la denumirea versiunilor High Definition.

2. Vor fi disponibile și pe cablu și IPTV, nu doar pe satelit.

3. Cu aceste noi echipamente nu vor putea emite 4K Ultra HD, doar în HD. Acele monitoare 4K sunt pentru monitorizarea emisiei HD și/sau pentru producție (de exemplu, vor afișa patru surse HD simultan, ecranul fiind împărțit în patru).

4. Se anunțase de mult timp că se vor solicita licențe HD de la CNA pentru canalele TVR, pana la sfârșitul anului. Inițial, se anunțase oficial că va exista disponibilitatea în HD pentru toate canalele TVR (a anunțat public directoarea TVR). Acum vad ca s-au limitat la două canale. Fiind aprobate hotărârile pentru aceste doua televiziuni HD, se pot solicita acum la CNA licențele HD.

5. În privința lansării efective în HD, nu e asa simplu, nu bați din palme și toată dotarea tehnica e gata achiziționată, montata și sistemul HD funcțional. Întâi se obțin licențele, se fac achizițiile, amenajările tehnice, testele etc. Se vor lansa probabil de anul viitor.

Unknown

De pe ce data vor emite??

Anonim

Nu au specificat nicio data calendaristica. Peste cateva luni probabil.

Anonim

Intenții anunțate încă din primăvara trecută, dar întârziate până acum pentru a fi puse în aplicare. Poate ca începând cu 1 Decembrie, ar fi un frumos cadou pentru contribuabilii români TVR1/2/3-HD

Cercetasii

vor avea loc oare si in dvb.t2?

Anonim

Loc este si pe DVBT2 desi nu cred ca vor intra acolo

Anonim

Va dura cativa ani...licitatii, contestatii etc
Eu zic sa nu va bucurati inca. Suntem aproape in 2019 si TVR se gandeste sa aiba ce altii au de 10 ani

cg

Premisa ta e greșită, nu se mai fac licitații, eu vad ca scrie deja în hotărâri de la ce firme se vor cumpăra echipamentele.

Bogdan-Marian

Se mai uita cineva la TVR ? înafara de persoanele trecute de 50 de anii,Având în vedere ca conținutul e mediocru spre slab Emisa HD nu e ceva wow.

Alin Drondoe

Da, eu vizionez periodic programe ale TVR, am 30 de ani.

Anonim

Si eu ma uit la TVR 1 la emisiunile Zon@, #CREATIV, Teleenciclopedia, Garantat 100% si Exclusiv în România. Si am 27 de ani, mai am mult pana la 50 de ani. As prefera sa vad aceste emisiuni in HD!

Anonim

Mi-ar plăcea sa ma uit și eu la canalele TVR și la altele, dar la ce nu e HD nu ma uit.

Bogdan-Marian

@Anonim emisiunile de genul Zona IT și Teleenciclopedia ar fi singurele emisiunii care sunt de calitate eventual și cate un meci de fotbal în rest e plin de știri și de emisiunii patetice Pana ce TVR-ul nu se va reinventa și nu va începe sa aducă mai multe emisiunii,de calitate nu vor avea succes.

Alex - FMIL

Dacă TVR 1 și 2 vor emite în HD, înseamnă că TVR HD se va închide.

Anonim

nu neaparat poate il redenumeste

Anonim

in hotărâre s-a aprobat obținerea licențelor HD pentru canalele nominalizate expres cu denumirea TVR 1 și TVR 2

Anonim

Nu s-a anunțat oficial dar TVR HD se va închide.

Anonim

Nici macar cerere la cna pentru licnete nu au faccut.
Deci mai avem de asteptat

cg

Cererea la CNA se discută după ce hotărârile sunt aprobate. Hotărârile au fost aprobate pe 31 octombrie 2018, CNA nu a mai avut ședințe din 30 octombrie 2018. Deci când sa solicite licențele, dacă CNA nu a mai avut ședințe de dinainte de a se aproba hotărârile ?

Cristi

În ultimii 2 ani, TVR HD a transmis în direct multe competiții care nu au apărut și pe TVR 1, 2 sau 3 - gimnastică, handbal, tenis de masă, baschet, campionatul de lupte, hochei pe gheață sau polo pe apă. Dacă s-ar închide TVR HD, ar însemna ca toate aceste competiții să-și găsească cumva locul pe TVR 1 și TVR 2 și să întrerupă de multe ori programul normal.

Părerea mea este că TVR HD ar trebui redenumit în TVR 4 HD, post care să difuzeze atât competiții sportive, cât și documentare/emisiuni/reportaje care să promoveze turismul românesc - stațiuni, castele, parcuri, festivaluri, mănăstiri, obiective turistice, bucătăria tradițională - ceva asemănător cu TRAVEL MIX TV. 50% din program să aibă competiții sportive și 50% documentare despre România. TVR 3 ar trebui să redevină ce a fost TVR Cultural pe partea de conținut, nu post care să preia emisiuni regionale. Iar TVR 1 HD și TVR 2 HD să rămână neschimbate - știri/informare, respectiv divertisment.

Mi s-ar părea o idee bună să renunțe și la acel "TV" din siglă și să păstreze doar "R" colorat și numărul canalului cu gri: R1 (albastru), R2 (portocaliu), R3 (verde) și R4 (roșu).

Anonim

TVR 1 si TVR 2 au progresat mult in ultimii ani. La un moment dat nu mă mai uitam deloc la TVR, dar în prezent sunt capabili sa capteze din nou atenția publicului. Orice creștere a unei televiziuni este binevenită, iar trecerea la HD va asigura o audiență mărită posturilor naționale. Condiția, desigur, este ca profesionalismul să ia locul tributului politic indiferent pentru ce partid sau obscură organizație, care de fiecare dată au dus la falimentarea celor pe care i-au căpușat. Refacerea audienței este un proces de durată, dar pierderea credibilității se face imediat. Iar TVR probabil că știe mai bine ca oricine acest lucru.

Anonim

Felicit această decizie,era si timpul să o facă.va rog știe cineva dece nu imî scaneaza in lista tv canale tv și numai doar in lista radio baga programele tv vorbesc despre noile frecventi pe helassat 39 in conac.multumesc

Anonim

Felicit această decizie,era si timpul să o facă.

Anonim

Nu se spune nicaieri explicit de TVR1 si TVR2. De unde a-ti scos-o ? Se stie doar ca TVR trece la HD. Atat. Restul sunt speculatii.

cg

Anonim, ti-e chiar tie atat de lene sa citesti inainte sa comentezi aiureli? E oficial si confirmat:

Citeste:

HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE NR.152 DIN 31 OCTOMBRIE 2018

"În îndeplinirea atribuţiei conferite de Legea nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, republicată, cu modificările şi completările ulterioare În considerarea Hotărârilor Parlamentului României nr. 14 din 28 martie 2018, prin care au fost desemnaţi membrii Consiliului de Administraţie al SRTv şi nr. 16 din 28 martie 2018, prin care a fost desemnat Preşedintele Consiliului de Administraţie al SRTv, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune adoptă prezenta HOTĂRÂRE: Art. 1 – Se aprobă completarea licenţelor audiovizuale ale canalelor TVR 1 şi TVR 2 (aprobate pentru emisia în sistem Standard Definition) şi pentru emisia cu rezoluţie High Definition, conform expunerii de motive nr.DP 64057/23.10.2018. Art. 2 - De punerea în aplicare a prezentei hotărâri răspunde Direcţia Studiouri Centrale."

http://www.tvr.ro/hotararea-consiliului-de-administratie-nr-152-din-31-octombrie-2018_23185.html#view

Cristiana Vasilescu

Foarte bine ca vor emite în HD, abia aștept sa vad Teleenciclopedia în High Definition. Apropo, dacă citește pe aici cineva de la TVR, vă recomand ca toată arhiva Teleenciclopediei sau măcar episoadele de când a apărut cu genericul nou să fie oferita online în sistem VOD. Ar fi un pas uriaș pentru aportul TVR la educația poporului român, mult mai semnificativ decât trecerea la HD. Și dacă va fi Teleenciclopedia pe VOD în HD, de când TVR 1 va trece la HD, cu atât mai bine.

Anonim

Cea mai mare parte a transmisiunilor TVR HD erau preluări ale TVR1 și TVR2. În prezent nu se spune nimic despre acesta, ceea ce ne face să credem că va fi închis, iar echipamentele sale vor fi folosite pentru unul din cele două TVR-uri anunțate că trec la HD. Așadar, se va investi în echipamente HD pentru un singur TVR, celălalt existând deja de la actualul TVR HD. Personal aș fi preferat ca toate TVR-urile 1/2/3 să treacă la HD, inclusiv cele regionale preluate pe TVR3, iar actualul TVR HD să fie transformat în canal de sport. În plus mi-ar fi plăcut și un TVR Cultural (care a fost închis de ceva vreme) în versiune HD. Dar aici e vorba de bani și trebuie să ne mulțumim cu ce se poate.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile