miercuri, 14 noiembrie 2018

În următorii 10 ani, numărul de sateliți lansați va fi de trei ori mai mare decât numărul sateliților lansați în perioada 2008-2017

Compania de consultanță și analiză Euroconsult din Paris anticipează că, până în 2027, vor fi lansați anual, în medie, 330 de sateliți cu o masă de peste 50 kg, dedicați pentru agențiile guvernamentale și organizațiile comerciale din întreaga lume. Aceasta ar reprezenta o creștere de trei ori a numărului de sateliți lansați într-un deceniu, comparativ cu numărul de sateliți lansați în anteriorii 10 ani. Această creștere estimată va fi determinată de schimbările din industrie, cu o cerere tot mai mare pentru sateliți de mici dimensiuni sau necesari pentru proiectele speciale cu flote foarte mari de sateliți.

"Piața sateliților se află într-o transformare masivă, deoarece companiile private și agențiile guvernamentale dezvoltă constelații de sateliți care vor oferi noi servicii. Anticipăm că peste 40 de constelații de diferite mărimi și capacitați vor avea nevoie de aproximativ 2300 sateliți în orbite medii sau joase ale Pământului, pentru servicii precum comunicațiile, navigația, observarea planetei, meteorologia sau colectarea de informații cu diverși senzori. Cei 3300 sateliți de peste 50 kg, care vor fi lansați în perioada 2018-2027, ar trebui să reprezinte pentru industria spațială o piață de 284 miliarde dolari, cu 25% mai mare decât cea din ultimul deceniu. În același timp este vizibilă o scădere a prețurilor în industria sateliților, determinată de constelațiile comerciale care introduc noi concepte de producție și de operare", au explicat reprezentanții Euroconsult.

Euroconsult precizează că agențiile guvernamentale vor comanda peste 1300 sateliți în următorii zece ani. De asemenea, aproximativ 50 companii private vor lansa aproape 2000 de sateliți, dintre care 1700 unități vor fi dedicate pentru 22 constelații comerciale (o singura constelație de sateliți, nespecificată de Euroconsult, va comanda 70% dintre acești 1700 sateliți).

Desigur, companiile private vor lansa în continuare sateliți de telecomunicații și distribuție tv de pe orbită geostaționară. Acești sateliți, chiar dacă vor fi lansați în număr foarte mai mic, vor furniza aproape 50% din veniturile obținute de la companiile private (estimate la 70 miliarde dolari pe parcursul următorilor 10 ani).

Alte piețe comerciale sunt destinate constelațiilor de sateliți pentru comunicații de pe orbită non-geostaționară (25% din venituri) și pentru observarea Pământului (11% din venituri), dar și pentru alte tipuri de utilizare comercială a sateliților.


Niciun comentariu despre subiectul „În următorii 10 ani, numărul de sateliți lansați va fi de trei ori mai mare decât numărul sateliților lansați în perioada 2008-2017”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile