joi, 29 noiembrie 2018

SRTV a obținut licențele pentru TVR 1 HD și TVR 2 HD

În ședința de azi a CNA, SRTV a solicitat licențe audiovizuale (satelit și digital terestru) pentru televiziunile TVR 1 HD și TVR 2 HD. Solicitarea acestor licențe pentru emisia în HD a fost deja aprobata de Consiliul de Administrație (găsiți detalii pe HD Satelit aici). De asemenea, TVR va relansa platforma TVR+, inclusiv cu emisiuni de arhivă.

Licențele pentru TVR 1 HD și TVR 2 HD au fost aprobate de CNA în unanimitate. Sunt menținute și licențele SD, dar este adăugată și modalitatea de difuzare HD. Consiliul a luat act și de notificarea privind serviciul media audiovizual la cerere TVR+ .

Pentru TVR 1 / TVR 1 HD, producția proprie scade de la 80% la 72%. Producțiile vizuale ale altor producători reprezentau 19,3%, iar acum TVR a solicitat ca respectivul segment de programe să reprezinte 28%. Programele de informare reprezentau 48%, acum TVR a solicitat un procent de 42%. Programele educative reprezentau 14,2%, acum a fost solicitat 14%. Programele culturale reprezentau 4,5%, a fost solicitat un procent de 6%. Emisiunile în limba minorităților reprezentau 4,95%, acum TVR solicită un procent de 4,76%  pentru TVR 1.

Pentru TVR 2 / TVR 2 HD, producția proprie crește de la 53,5% la 61,5,%. Producțiile vizuale ale altor producători reprezentau 46%, iar acum TVR a solicitat ca respectivul segment de programe să reprezinte 37,5 %. Programele de informare reprezentau 18,5%, acum TVR a solicitat un procent de 18%. Programele educative reprezentau 11,5%, acum a fost solicitat 12%. Programele culturale reprezentau 17%, procentul a fost menținut. Emisiunile în limba minorităților reprezentau 1,8%, acum TVR solicită un procent de 1,2% pentru TVR 2.

"Așa cum doamna Gradea, președinte director general al Societății Romane de Televiziune, v-a spus în luna mai, noi intenționam la vremea respectivă ca televiziunile TVR-ului să se vadă și în format High Definition. În acest sens, noi suntem pregătiți acum și din punct de vedere tehnic. și din punct de vedere editorial, să emitem în simulcast TVR 1 SD si TVR 1 HD, la fel și TVR 2 SD și TVR 2 HD", a explicat reprezentantul SRTV.

"Din punct de vedere al structurii serviciilor de programe, există mici ajustări, care s-au datorat și faptului că avem mai multe producții achiziționate. Așadar, procentul acestora a crescut pe TVR 1 și TVR 2", a mai explicat SRTV.

"În ce privește platforma TVR+, dorim să o relansăm. Până acum a fost într-o versiune de teste, cu canalele lineare. Facem mențiunea că pe producțiile fără drept de difuzare online va fi black-out. De data aceasta vom avea și o secțiune de înregistrări, în sensul că o parte din emisiuni vor fi disponibile pentru vizionare timp de câteva săptămâni. Intenționăm să oferim în aceasta secțiune și emisiuni de arhivă", a explicat reprezentantul SRTV.


Întrebat de către membrii CNA dacă vor fi schimbate în viitor denumirile televiziunilor și dacă TVR 1 va deveni un canal de nișă, de știri, reprezentantul TVR a spus:

"După cum ați văzut, în ultimul an cel puțin, procentul emisiunilor informative de pe TVR 1 a început sa scadă. Dar va reveni. Probabil anul viitor vom veni cu o solicitare pentru o noua strategie și atunci cu siguranță vom rebrăndui canalele. TVR 1 va rămâne însă TVR 1. Mai mult decât atât, TVR 1 a mai avut denumirea de Romania 1. A fost o încercare, dar s-a renunțat și am revenit la denumirea de TVR 1."

"O parte dintre marii operatori de cablu au fost anunțați despre această schimbare. Noi îi vom anunța pe toți operatorii de cablu, astfel încât, la momentul lansării în HD, cei care oferă televiziune prin cablu digital sa aibă și versiunile în High Definition. Fiind și sfârșitul anului, va fi foarte greu pentru operatorii de cablu să-și modifice structura serviciilor de programe. Dar cu siguranța noi vom elibera urgent avizele de retransmisie și ei vor putea sa introducă în grile aceste două canale în High Definition", am mai spus reprezentantul TVR.

Serviciul de teletext va fi disponibil doar în emisia SD.


13 comentarii despre subiectul „ SRTV a obținut licențele pentru TVR 1 HD și TVR 2 HD”:
Anonim

Poate-i dau drumu la HD pana la 31 decembrie ca atunci este ziua TVR-ului

marian

Tvr hd va dispare sau de vine tvr sport hd ?

Anonim

Dupa cum citesti, nu s-a discutat in sedinta despre TVR HD.

Anonim

Pai hai o data! Dati-i drumul !!!

Anonim

TVR HD ar trebui sa devina ce a fost odata TVR Cultural.
Canale de sport sunt o droaie pe la Digi 1,2,3,4... etc sau Telekom 1,2,3,4,5...etc. :)

liviu

Tvr1 sd, tvr2 sd, tvr3 sd, tvri sd
TvrHD, Tvr 1HD, Tvr 2HD.
Astfel, Tvr HD, ar tine loc de TvR3 (HD).

Anonim

Spere sa intre cat mai repede

Anonim

Pana la sfarsitul anului, de ziua TVR-ului ar trebui sa apara si versiunile in HD

Anonim

Principalele 2 posturi ale Televiziunii publice ar putea emite pentru prima dată în variantă HD la 1 ianuarie 2019, a spus marți, în Parlament, președintele-director general al instituției, Doina Gradea. Doina Gradea, marți, la Parlament:

"Vă anunţ că de la 1 ianuarie, sperăm ca de la 1 ianuarie 2019, TVR 1 şi TVR 2 vor fi distribuite, difuzate în format HD pentru prima dată."

Sursa: https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-22849078-doina-gradea-tvr-1-tvr-2-putea-emite-prima-data-1-ianuarie.htm

Anonim

TVR va trece la HD. Asta in timp ce reteaua DIGI incepe migratia spre 4K. Despre cei inca SD ce sa mai spunem ?

Alex

TVR HD devine canal de sport.

Anonim

Alex, TVR HD nu devine canal de sport, va devenii TVR 1 HD.

Anonim

Nu se inchide nimic pana la un comunicat oficial al SRTV
Canal de sport nici atat

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile